-
Oteklina na koljenu
Već nekoliko dana osjetim bol na pritisak u desnom koljenu, ali sinoć na misi kleknem i :smajlićkojividizvjezdice: grozno me zaboli. Noćas boli sve više, ujutro sam uočila oteklinu, na kosti ispod čašice, sve više raste, sad je već crveno i toplo na dodir i boliiii. Probala sam namazati voltaren gel, ali niškoristi
Ima li ko pametan savjet, što bi to moglo biti, znam trebam sutra doktrou, ali ne znam što do tada, obloge, hladne, tople, kretati se mirovati :?
-
1) ortopedu da isključi lomove,nagnječenja...
2) dalje ako je ortopedski nalaz OK, trebaš isključiti infekcijski artritis uzrokovan beta-hemolitičkim streptokokom, a to je hitno.. (vadiš krv : CRP, AST titar, sedimentacija)
3) može biti i reaktivni artritis uzrokovan virozom ili nekom drugom infekcijom
4) ako nije ni 1 ni 2 ni 3, sumnja na reumatoidni artritis (vadiš krv: reuma faktor,ANF,Waller-rose,Latex...)
Kad oteklina tek nastupi stavljaš hladne obloge (omotaš led u neku krpu, nikako direktno led) po 15 minuta viže puta dnevno..obavezno mirovanje
Od prirodnih pripomoći nakon par dana ako oteklina ostane... oblozi od vinskog octa.
Nemoj čekati..
-
Hvala draga, danas popodne mi radi dr, ovo sve mi ne izgleda bajno :/ ali čini mi se da se otelina malo noćas smanjila (mazala sam voltaren gel), pa se nadam da je ipak bilo nagnječenje, samo pojma nemam kad sam to napravila :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma