ZO prvotno napisa
o ovoj temi ima jako puno različitih mišljenja....
ja ću ti reći svoje iskustvo....
trebala sam ići na rtg kičme, no dr me upozorio da sljedećih 6 mjeseci ne bih smjela ostati trudna jer sam toliko dugo ozračena :shock: ( ali radilo se o rtg donjeg dijela leđa gdje mi ne bi mogao zaštititi zdjelicu od zračenja, dakle to je druga stvar od rtg-a pluća ), jednom prilikom sam bila i na rtg-u pluća pa mi je teta koja tamo radi rekla da ne bi smjela ostati trudna u ciklusu u kojem slikam pluća , a poslije bez problema....također znam cure koje su imale iste probleme i dobivale savjete kako se mogu izložiti zračenju prije ovulacije i da je onda sigurno jer se radi o vrlo malim dozama zračenja...e sad tko bi ga znao...kao i sa puno toga još....

E vidiš,ja sam razgovarala s radiologom i ona je objasnila ovako:ta doza zračenja koju primiš,u tebi ostaje zauvjek,ona neće ishlapiti(nije alkohol da vremenom ishlapi

).Znači , ona doza zračenja koju si dobila kada si snimila pluća je i dan danas u tebi.I svaki put kada ideš na RTG dobijaš novu dozu.Hoće li,kada će neka doza uticati na neki organ-e to se ne zna.Može uticati,a i ne mora.I preporučila mi je:bez RTG,dok ne izrodim djecu (naravno,oko se baaaš mora....).