Je Dille, to je jako veliki problem...

Nedavno sam imala priliku vidjeti u udzbeniku "pedijatrija" za medicinu sto pise o dojenju.... Pozlilo mi je neznas koji savjet je losiji od kojeg, i 99% tih savjeta ce mamu odvesti na adaptirano...

I sto je naravno najgore, onda te sirote med sestre i patronazne, uce zene ono sto su one naucile.... a i u konacnici, one su mediniska struka, pa im zene i vjeruju jer su o tome ucile u skoli...

Doslo mi je da sjednem i placem kad sam vidjela koliko tamo ima losih savjeta ... doslovce mi je izgledalo kao borba s vjetrenjacama... i to objasnjava nevjerojatan broj poziva na SOS telefon, i to objasnjava nase statistike dojenja ...

Mame jednostavno nemaju od koga dobiti kvalitetan savjet kad nalete na problem - a to je jedina stvar sto im treba u tom kriznom trenutku... Fala bogu za Rode i SOS telefon - one su za pocetak spasile moje dojenje, a i dojenje jaaako puno zena... Ali ne mogu Rode promijeniti u trenu ono sto je godinama uceno, i sto je postalo opceprihvacena stvar.... Za to ce trebati jako puno edukacije.. Ali doci ce i taj dan 8)