A sad, dragi roditelji, jedna vjecna tema - da li vam se klinci sami oblace i skidaju ili ne? Ako da, kad su poceli?
Da li je bilo problema kod toga?

Vedran sam oblaci i skida cipele vec duuugo, iako je oko toga cesto rasprava, jer to obicno cini sporo kao magla i sve drugo mu je zanimljivije od toga. No, tu smo dosljedni i mi mu pomognemo jedino kad je bas zaista veeelika zurba (mozda jednom u mjesec ili dva) ... a on, usprkos tome, vrlo cesto izvodi cirkus sa time ("ajd' me ti obuci" - vjerojatno zato jer drugi roditelji oblace djecu u vrticu).
(danas je u vrticu razbacao uokolo cipele i papuce i onda hopsao u carapama po klupici dok sam ja nesto razgovarao sa tetom ... :shock: )

Kaj se tice odjece, najcesce se sam skida navecer prije kupanja, no ujutro nema sanse da docekam oblacenje (inace bih dolazio na posao valjda u podne) pa ga onda ja oblacim i tu se isto povremeno natezemo, jer je uvijek sve zanimljiviej od odjece. A u vrticu se obicno sam obuce, ali mu za to najcesce treba i po pola sata (osim ako nije nesto zanimljivo na programu, tad se obuce za 2 minute - dakle, moze kad hoce). Sad, sa dolaskom toplijih dana kad mozemo riskirati i da bude gol neko vrijeme dok se ne obuce, se spremamo za veliki dogovor - on bi trebao se poceti UVIJEK sam oblaciti, a uz to bi trebali smisliti i pratece mjere - nekakve pohvale/nagrade ako ce to raditi dobro i brzo odnosno nekakve prijekore/kazne ako nece htjeti.
Imate neke prijedloge?

BTW, ako bih morao izdvojiti jednu jedinu stvar koja mi ide na zivce kod roditeljstva onda je to navlacenje oko tog oblacenja/skidanja koje nekad zna trajati stoljecima ... :shock: