Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kada ste osjetile gibanja beba?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Kada ste osjetile gibanja beba?

Ja sam sada trudna 17. tjedana i po prijašnjim iskustvima trebala bi uskoro osjetiti gibanja beba. Zanima me kod blizanaca kako znate koja se beba giba i može li se to uopće znati. Mojih prvih dvoje se gibalo puno i jako me tukli pa ne mogu uopće zamisliti kako će to sada izgledati x2. Možete li mi malo pobliže opisati vaša iskustva.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Matiju sa 16+5, Borisa sa 17+1. Odprilike tada sam bila na UZ-u pa smo potvrdili ko se gde javlja - posle smo pratili podizanje beba i do kraja je ostalo da Boris udala levo a Matija desno (tačnije Boris je bio zadužen za levi jajnik i bešiku a Matija za desnu stranu rebara i isterivanje vazduha) iako su pratično sve vreme ležali jedna preko drugog

Inače, od prvog javljanja pa do dana današnjeg ja nisam prestala da im pričam. Dođem na pauzu sa posla, ručam i onda na dvosed, podignem majicu i krenem da kuckam i da ih dozivam, da im pričam i pevam...Još tada sam proglašena lujkom od strane mm-a

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zaboravih d anapišem da su jedno vrme prestali da se 'javljaju', negd eu periodu između 20-te i 24-te sedmice. Sve je bilo OK ali me jednostavno nisu lupkali - možda sam ih stalno uspavljivala jer sam bila u neprestanom pokretu (imala serklaž i svet je bio moj ). A onda su se jednog dana javili...vrisnula sam od jačine udarca i od tad nisu prestali da me maltretiraju. Ni dan danas

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod mene je to bilo u 18. nedelji, u toku dana, vrlo nezno. Sta znam, da li ima veze i sta ti se dogadja, ali taj dan sam bila vrlo uzbudjena, uvece mi je bila magistarska izlozba, pa da nije i zbog tog ushicenja, sta znam.

A ima i ona babska prica ... koga ugledas kad ti se mrdne beba - na njega ce da lici. Ako je verovati tim romanticnim pricama - bili smo samo moj muz i ja i naravno da cu njega gledati i snjim se radovati, a deca sada, ma oboje kao on! Decko kao on iz detinjstva, a devojcica ce biti zaista kao tata. Na mene... samo trepavice!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa sigurnošću sam ih osjetila negdje u 21. tjednu, sada bi vjerojatno i prije to prepoznala...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji su dečki skroz stajali okomito, jedan s lijeve, a drugi s desne strane od pupka. Petra, veću bebu, sam osjetila u 19.tjednu, a Ivana, manju bebu, sam osjetila sa 21 tjedana. A lako sam ih razlikovala zbog položaja...i sada se točno vidi, u trbuhu je Ivan bio aktivniji, a sada...ajme meni, pomislim da će mi odletjeti iz ruku koliko je aktivan.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni baš obrnuto, nevu gotvo da nisam osjetila a gita me lupala non stop, sad je neva "živo srebro"!

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rano, negdje vec oko 16. tjedna (druga tudnoca). Kakvi su bili u trbuhu, takvi su i sada: A. miran i filozof, a R. stalno u pokretu i veseo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam osjetila nešto tek oko 20. tjedna, a bila sam sasvim sigurna u 22. tjednu. Inače, jedno se dijete stalno rita, a drugo uglavnom miruje, ponekad se malo i brinem za njega, ali na ultrazvuku je uvijek sve OK, valjda nema mjesta...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam sada u 19. tjednu i još ništa ne osjetim a ovo mi je treća trudnoća. Mislila sam da ću do sada već čuti bebe s obzirom da su dvije.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam ih osjetila negdje u 21tj.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prve pokrete sam osjetila u 16 tjednu, ali jako lagano. Sad sam 31 tjedan i definitivno osjetim kad koji lupa.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prve pokrete sam osjetila u 16 tjednu, ali jako lagano. Sad sam 31 tjedan i definitivno osjetim kad koji lupa.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam sada trudna 24 tjedna i definitivno mi se čini kako se cijeli dan samo jedna beba giba a druga tek tu i tamo. Malo sam zbunjena jer mi je ovo treća trudnoća ali ova blizanačka je definitivno totalno različita od prve dvije. Nekako mi je trbuh nisko i ne mogu vjerovati da imam dva u trbuhu. Nisu baš aktivni. Ja bi tila kad ih zovnem da mi kucnu jedan pa drugi pa da znam da je sve u redu Iskustvo očito nije prednost u mom slučaju)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam sada trudna 24 tjedna i definitivno mi se čini kako se cijeli dan samo jedna beba giba a druga tek tu i tamo. Malo sam zbunjena jer mi je ovo treća trudnoća ali ova blizanačka je definitivno totalno različita od prve dvije. Nekako mi je trbuh nisko i ne mogu vjerovati da imam dva u trbuhu. Nisu baš aktivni. Ja bi tila kad ih zovnem da mi kucnu jedan pa drugi pa da znam da je sve u redu Iskustvo očito nije prednost u mom slučaju)

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"lijevu" curu krajem 16., "desnu" početkom 17. tjedna.

:D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    "lijevu" curu krajem 16., "desnu" početkom 17. tjedna.

:D
    rascmolj

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja svoje cure negdje sa 20 tj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jeli osječanje beba ono kad te kao neka veča riba gricka i lupka iznutra?
    Meni več jedno par dana, par puta na dan baš kao da me netko gurka, i nije baš jako lagano, osjetim ja to dobro. Traje par sekundi, onda se ponovi nakon nekoliko minuta, pa onda zatišje par sati...i kako mi se čini, oboje me pikaju! Ne znam jel je moguče da več krajem 16og tjedna osjetim obje bebice?

U prvoj sam trudnoći bebu isto osjetila dosta rano. Pa ne znam jel sad umišljam, al mislim da je to to.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

između 20. i 21. tj. da ponovno zatrudnim vejrojatno bi i ranije znala da oni sitni leptirići znače upravo to već i u 18.-19. tj.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja imam 3 bebice i osjetila sam ih pred 3 dana, u 19. tjednu. Jedna je najaktivnija, a druge dvije slabije. U početku je bio neki osjećaj kao ribice u akvariju, a sada lupkaju i tatu ako stavi ruku na trbuh...
    Otprilike prema UZV znamo gdje je koja, pa već imamo jasnu podjelu na (zasad) aktivnije i mirnije. Zanimljivo je, ali ne znam kako će biti do kraja .

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, dobar dan.

Prije nekih tjedan dana sam pisala da osjetim bebice, kao ribice u trbuhu, i to sam osječala baš par dana, i dosta sam sigurna da su to bili bebulinci.

Sad več 4 dana ne osječam ništa (trudna sam 17+5). Imala sam probavnih problema, i bila sam pod laganim stresom par dana, pa me zanima dal mislite da se trebam zabrinuti, il je još stvarno rano da mi se patkice javljaju često?

Jako se brinem za moje bebe i stalno idem na prijevremene preglede jer me nešto prepadne, pa sam si sad nekako zacrtala da neču ić ranije od kad mi je zakazano da se ne izluđujem bezveze (pregled mi je za 8 dana).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

RozoGrozo, nemoj brinuti, i to je sasvim normalno, malo se osete, pa malo miruju, malene su, a tek ces osetiti kako guraju, ne brini. A da nisi ti u stvari samo imala probavne smetnje, a bebice mirne i uzivale u stomaku? I tek ce da mrdaju?

ali, nemoj brinuti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ni sama više ne znam sad...mislim da me ta probava zaista dotukla, a što idem dalje u trudnoću to mi sve teže pada neredovita probava. Za sad je svaki drugi dan, i to jako slabo. Doktorica mi je rekla da uzmem dulcolax svaki 2-3 dan jedan tjedan, da mi to malo olakša ali sam semi-skeptična prema laksativima. Bacila sam se na zobene pahuljice, mekinje, jogurt itd.

Uf koja koma, ja več javila svima da sam osjetila bebe...a možda su to stvarno bile samo probavne smetnje iako mi je bilo baš kao da me bebaću kuckaju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja svoje osjetila dosta kasno naspram curke...
    Negdje oko 20tjedana F. možda mrvu prije, a D. oko 21,22 tjedna...
    Ali kada je krenulo oko 25 tjedna jako i intezivno imali smo tulum do porođaja... fenomenalno....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam prve osjetila negdje oko 19 tjedna,a ove sada sa 18 tjedana,

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A ja svoje osječam, sigurna sam da su to oni/e...ali nikako u nekim urednim razmacima ili posebnim satima...i čas lijevo čas desno, al uglavnom je lijeva strana malo aktivnija. A nekad ništa cijeli dan.

Zanima me da li se bebe mogu osjetiti i kao nekakav unutarnji udarac, tipa, ko da mi se netko odguruje od unutarnje organe, kratko, dubinski, nije poput ribica ugodno, nego je čak malo i neugodno :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

roza tako ti je i meni.vise udara lijeva bebica od desne.kazem ja da je tomuki lijevo acurica desno.a ja ti po nekad osjetim kao da mi cupaju organe kao da vuku svaka bebica na svoju stranu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure evo da javim ovdje, bebice se sve više osječaju, i danas smo bili na pregledu, doktorica je rekla da se njoj ćini da su cura i dečko! Iako govori da su nemirne bebice i da ćemo još narednih pregleda to potvrditi.
    Rastu dobro, lijepi su, imaju prekrasne crte lica i malo su čak i stariji od ovog ticker odbrojavanja po zadnjoj mengi.

Govori da sve to što ja osječam i mislim da nisu one/i jesu bebe...tako da sad manje brinem...lupkaju ko blesave :D

Kiss svima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitke na curi i dečku-meni je to nekako najljepše!!!

a, prve pokrete mojih malaca osjetila sam s 15+3!! prvih dana nisam bila 100% sigurna, ali nakon tjedan dana znala sam da su to moji borci.

najmlađu bebačicu sam osjetila s 15 tjedana i bila sam 100% sigurna da je to ona.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da se pohvalim, moji priređuju tulum unutra več par dana. Čak su me preksinoć uspjeli probuditi usred noći. To je nevjerovatno kako znaju bit živahni Sad smo kraj 19og tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •