Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Dijele se otkazi,a ja trudna

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Dijele se otkazi,a ja trudna

pozdrav, evo ja sam upravo saznala da sam trudna, međutim javna tajnaje da se moja podružnica ukida budući da ću biti višak radne snage dobiti ću otkaz od nove godine. zaposlena sam na neodređeno, mogu li otvoriti bolovanje zbog čuvanja trudnoće tako da ne dobijem otkaz sada nego tek za god ipo kada se vratim s porodiljskog?

pomozite ne znam što da radim, sigurno je da se zatvaramo i da mi slijedi otkaz ali nam osobno još ništa nije rečeno nego će nam vjerovatno reć dan prije...od sutra ne radite

kako mogu što prije otvoriti bolovanje i može li mi dati otkaz poslodavac

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad je moja bivša firma zatvorila ured u RH, svi su dobili otkaz (odmah) osim kolegice na porodijskom - njoj su dali otkaz tek par mjeseci poslije kad je završio porodijski.
    Za sve drugo ne znam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad si na bolovanju (komplikacije u trudnoći) i porodiljnom ne možeš dobiti otkaz, zato trk na bolovanje od sutra....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala vam puno idem odmah poslije posla razgovarati s ginićkom

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A jel smiju oni uopće dati otkaz "od sutra", bez otkaznog roka?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno otkaz

trebala bi imati otkazni rok, ovisno šta vam piše u pravilniku o radu ili kolektivnom... preporučujem isto otvaranje komplikacija i onda si mirna neko vrijeme! ionako ti naknadu isplaćuje hzzo pa se poslodavac nema što ljutiti!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Iz Zakona o radu:

Zabrana otkaza

Članak 77.

(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnoga dopusta, koriš*te*nja prava na rad u skraćenom radnom vremenu roditelja, odnosno posvojitelja, korištenja posvojiteljskoga dopusta i dopusta za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju te petnaest dana nakon prestanka trudnoće, odnosno prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati trudnici, odnosno osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

(2) Otkaz je ništav ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome pridonese odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugoga ovlaštenog tijela.

(3) Okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ne sprječavaju prestanak ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme, istekom vremena na koje je sklopljen taj ugovor.
    Jel to znači da ne možeš dobiti otkaz ako doneseš potvrdu od liječnika da si trudna? Ne treba ni otvarati bolovanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno zabrana otkaza

Sve što piše u Zakonu je točno, ali BUBINA podružnica se ukida pa postoji mogućnost da je zbog zabrane otkaza onda preraspodjele u neki drugi grad što pretpostavljam njoj neće odgovarati u trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •