Moj je pio mlijeko, a sad otkako nema meka dajem mu vodu. Misli da nema soka.. 8)donna prvotno napisa
Moj je pio mlijeko, a sad otkako nema meka dajem mu vodu. Misli da nema soka.. 8)donna prvotno napisa
Karin, sad tek vidim! ČESTITKE!!!!! :D
Mi izlazimo iz trgovačkih centara tako što trčimo prema garaži s vitom ispod pazuha koji vriiiiiiišti, a ljudi imaju isti izraz lica kao u ovoj reklami 8)
a jel vi vidte koliko je ovo dijete na reklamiNeca valjda ovako dugo trajat :shock:
![]()
Valjda neće, jer ga nećemo moći još dugo staviti ispod pazuhaOvako uspijemo barem izbjeći situaciju da baca stvari kao ovaj mali u reklami
![]()
Hvala, hvala!vitekova mamuška prvotno napisa
Inače, vidim da nas muče slični problemi.
A reklama je zakon. Baš sam joj se nasmijala. I ja se nadam da će ga vrištanje proći prije škole![]()
Pa ostavi skuhano (ili trajno u tetrapaku koje ne treba kuhati) na stolu na sobnoj temperaturi, neće se do jutra pokvariti. Onda ne bi trebalo grijati.snorki prvotno napisa
Ja bih dala piti ako mu to mlijeko toliko znači. Drugi u to doba još doje, čitam na produženom dojenju da djeca sama više ne traže dojku tek nakon 4. rođendana...
U bočici mlijeka (pa i više njih) ne vidim ništa loše, tu je kalcij, a nema unutra običnog šećera (saharoze) da bi se zubi kvarili.
To bi bilo moje skromno mišljenje.
![]()
Prema nekim teorijama nakon dojenačke dobi (kad se u potpunosti prilagodi i navikne na "pravu" hranu) ljudskom organizmu mlijeko ne koristi, a može štetiti. Famu o korisnosti mlijeka navodno širi i podržava mljekarska industrija što mi i ne zvuči nelogično. U svakom slučaju mislim da je bolje konzumirati fermentirane mliječne proizvode (sirevi, jogurti, vrhnje,..) nego svježe mlijeko jer su lakše probavljivi i navodno se iz njih kalcij bolje iskoristi.
a smije li taj Ciciban čaj stajati cijelu noć? mislim ako ga napravim prije spavanja i malo popije ona traži i tijekom noći još pa smijem li taj isti joj dati ili on onak "pozeleni"pa nije dobar?sanja74 prvotno napisa
ne zaslađujem ja (kršitelj koda)ov čaj..samo takav kakv već je dam!
instant čajevi (pretpostavljam da je to taj (kršitelj koda)ov) imaju u sebi šećer.donna prvotno napisa
meni stoji Ciciban preko noći, pored kreveta (zajedno s vodom). prvo ponudim vodu, a ak neće dobije čaj. stvarno mislim da se nema kaj pokvariti u njemu.
Da?zumbulmama prvotno napisa
Na koju dob se misli? Prema iskustvima na forumu, nakon 4. rođendana.zumbulmama prvotno napisa
Hm.zumbulmama prvotno napisa
:shock: :shock:zumbulmama prvotno napisa
Molim te da za ovo navedeš izvore informacija, inače ostaje na nivou rekla-kazala. :/
:/zumbulmama prvotno napisa
Nisam sigurna u izvor informacija, zato ga nisam navela. Nemam ništa protiv da ostane "rekla-kazala" i ne kanim nikog uvjeravati da je to baš tako. U svijetu se odišnje provede ne znam koliko (mnogo) studija o štetnosti i korisnosti pojedinih namirnica, lijekova,... a dalje je puno ovisi o medijima što će od toga doći u javnost. Ja ne kanim tvrditi da je bilo što od toga točno ili netočno (zato sam napisala - navodno), jer smo svi mi, (htjeli - ne htjeli) zatrpani gomilama informacija o svemu u svakom trenutku i na nama samima je da odlučimo kome ćemo vjerovati, i kako ćemo se dalje informirati i ponašati.
Mogli bi satima (kilometrima) o ovoj temi (koja je ovdje OT, btw) ali mislim da sam se objasnila. Sorry ako sam uzrujala duhove, nije mi to bila namjera.
koga zanima o napuhanim koristima (pogotovo za kalcij) i potencijalnoj stetnosti kravljeg mlijeka (pogotovo velikih kolicina) - pialo se o tome na forumu pa se moze potraziti... ter odvagnuti argumente - kako kaze zumbulmama...
ili otvoriti novi topic - ima dosta forumasa koji su informiraniji na tu temu...
snorki, kako je?
a vidis, ja sam prosle godine imala kocenje misica zbog nestostatka kalcija (poslije one operacije stitnjace) i svi ljekari su mi savjetovali da pijem barem casu mlijeka svaki dan i da jedem sirlucky day prvotno napisa
![]()
Medjutim, mislim da prekomjerno uzimanje jedne namjernice moze dovesti do negativnih posljedica jednako kao i neuzimanje istih![]()
Trenutno je situacija takva da se navukao na sok (vodu nece ni pod razno), a ja evo smisljam scenario kako da ubijedim djecu da flasice moramo baciti, pokloniti i sl![]()
Mislila sam otici na rijeku Inn pa baciti ribama. ALi, bojim se uhvati ce me eko policija![]()
meni je palo na pamet da je to isto kao kod dojenja: dijete se iz nekog razloga budi nocu i onda se zeli uspavati na nacin na koji je naviklo, a to je bocica s mlijekom, cajem, cimegod (kao sto je kod dojencadi sisa).
kod dojenja se savjetuje odvajanje dojenja od uspavljivanja. ne znam je li ti to pomaze, odnosno je li ti se dijete uspavljuje s bocicom? ako nije, zanemari.![]()
pa casa i litra mlijeka nisu isto... i ti si veelika...snorki prvotno napisa
a i ima jos toliko drugih namirnica bogatih kalcijem...
a i koliko mi je poznato misici se koce vise od nedostatka magnezija a ne kalcija... :/ no dobro...
nego, drago mi je da je bolje...
evo ideje da ne odes na robiju zbog eko-policije: mozete na bocice napisati radno vrijeme - kao u ducanu - i da rade samo po danu a po noci se i one moraju naspavati kao i svi vi...
![]()
upravo sam cula da je jedan malac dobio okostavanje kostiju zbog mlijeka kojeg je pio u neogranicenim kolicinama. U svakom slucaju previse mlijeka nikako ne valja :/lucky day prvotno napisa
Ja mu u zadnje vrijeme dajem oko 2 solje mlijeka i to je to.E jos da mi ga je skinut sa flasice![]()
Al uspjet cu ja i to, pa ne zvala se Snorki![]()
btw. vise nemamo onoliko histericnih ispada, ali ponekad su jos tu. Uglavnom ga uspijem nekako obrlatit prije nego sto podje histerisat![]()
lucky day prvotno napisa
znas da ti je ideja super :D
Odvikavanje od svega nije lak zadatak,kako za roditelje tako i za dijete.Samo strpljivo i sve će biti u redu.
Ja uopće ne znam taktiku kako da ga "skinem" sa bočice koju obožavanavečer joj tepa "draga moja bočica" i mora je barem držati.Kao što rekoh,sami smo si krivi i sad treba biti pametan. Moj Roko ni po danu ne voli piti iz čaše jer se često zagrcne ,inače sve u životu brzo radi,pa popije eventualno na slamku.Ali to nije to.Nama treba nešto (šta god) da se definitivno odluči riješiti toga.Ili će s vremenom sam prestati,ne znam....
Čitam tuđe savjete,čekam do ženidbe![]()
šta god !
ma najbolje je nikako djetetu ne nudit dudu. Ustvari, Edita nikad nije bila ovisnik o toj flasici, tako da sam posmilila da ce i sa Samkom biti isto. Al jest vraga![]()
Eh da mi je sad ova pametnaravno da ne bi nudila ništa,ali što je tu je!
Javi kako napredujete ili ima li lijeka i za nas,odnosno kako se što bezbolnije riješiti toga.
Ja još ne mogu nikako da mu ne dam jer jednostavno ne mogu trpiti njegovu histeriju vezanu za bočicu. Mislim da moramo postepeno,prvo je se riješiti po danu,pa onda laganini i za spavanje.
Jes, da baba ima pindjur ne bi joj trebo dida.Eh da mi je sad ova pametnaravno da ne bi nudila ništa,ali što je tu je!
Snorki, meni se ova ideja s radnim vremenom bocice cini jako dobra.![]()
u Bosni je pindjur nesto slicno ajvarumarta prvotno napisa
![]()
snorki, http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=pindjursnorki prvotno napisa
![]()
znači smije stajati cijelu noć da pije?sanja74 prvotno napisa
Vidiš kako si ti to super zaključilamarta prvotno napisa
![]()
grcenje misica i kocenje prstiju. Strasno. ja sam dva mjeseca nakon toga pila Kalcij plus D3lucky day prvotno napisa
![]()
Čuj, meni stoji. Ne pije ga često, al joj ga dam (ak neće vodu).donna prvotno napisa
Nek mi nitko ne zamjeri jer ne ide nikog ponaosob, ali meni ta stvar s mlijekom baš nije jasna. Primjer 1. čuvala sam u Njemačkoj curicu od 3 godine koja je dnevno pila 3 litre mlijeka i osim toga nije jela ama baš ništa. Ja sam tada bila cura i mislila sam da to tako ide, ništa mi tu nije bilo čudno, ali danas kad razmišljam o tome.... Primjer 2. moja firmana kuma je ovisnik o mlijeku i svo 3 njene djece je do 3 i više godina hodalo okolo s flašom punom mlijeka po danu i noći, to im je bila glavna hrana. Meni to baš nije jasno, ali svakako je pretjerano po mom mišljenju. Još jednom kažem, nek mi netko ne zamjeri na mom komentaru!
Sama, jest previse. Niko nije rekao da nije.
Moj Sami je jako dobro jeo(uvijek sam se hvalila po forumu kako dobro jede), dok nije pocela ova afera sa mlijekom. Jede i sad dosta raznoliko, ali ni blizu kao ranije. I ranije je pio mlijeko, ali ne u velikim kolicinama.
Ovih dana smo ukinuli nocno mlijeko. Prije sedmicu pokupio je nekakav virus, pa je povracao. Sada sam to iskorostila, pa mu kad trazi mlijeko u noci kazem da ga ne moze dobit jer ce povracat. Al je zato presao na sok :/ E sad se toga moramo rijesitUstvari, moram flasu zauvijek bacit :/
Upravo skupljam snagu i smisljam taktiku![]()
btw. Kako nam je Katarina![]()
Tako sam i ja nekada davno sisama pokusala uvesti radno vrijeme....![]()
Hvala na pitanju, Katarina je super. Nego, ja imam dojam da tu kod nas, točnije u Zagorju ljudi još briju na to mlijeko maltene do škole, zato sam tako ogorčena na to ispijanje litara i litara mlijeka, najžalosnije je to što to bude od par mjeseci kravlje, a ne majčino, niti adaptirano, no to je već druga tema. Snorki nadam se da će Sami ubrzo preboljet flašicu, mada vjerujem da to klincima nije lako, isto ko što moje dijete s 3,5 godine još uvijek kad ide na spavanje traži dudu, eto što je navika....snorki prvotno napisa