-
9-36 sa svojim pojasevima ili booster bez svojih pojaseva :(
U veliko smo izfurali iz stare sjedalice (još se u nju možemo vezati i odgovara po kilaži do 18kg, ali je nivo pojaseva ispod E. ramena i glava je gotovo sva iznad bočnih štitnika). Meni se nekako činilo rano za booster bez vlastitih pojaseva, pa mi se 9-36 učinila prihvatljivom kombinacijom. Onda smo vidjeli da je dostupan izbor veoma mali, i da se može desiti da je visina pojaseva i tu na veliki knap. A onda smo se slučajno izvagali prije dvije noći i vidjeli da je E. teška skoro 17 kg (16,8 ). Ima li smisla u opće uzimati taj Trianos (koji se ispostavio kao jedina mogućnost 9-36) ili da odmah uzmemo booster (sa naslonom naravno). Zadne mjerenje visine je bilo 103cm, Emina puni 3 godine za par sedmica. Savjetnici pliz help
I možete li mi objasniti funkciju tih nekih "stopera" za auto pojaseve na gornjem držaču kod boostera, kojima su neki modeli opremljeni? Hvala.
-
na trianosu će ti najviša pozicija pojasa isto biti preniska.
koja je to sjedalica koju ste prerasli sa 103 cm? :?
javit će se savjetnice, ali rekla bih da vam je težina ok za booster.
-
edit, možda vam neće biti preniska već sad ali bit će na knap.
-
Ali to knap može biti tako mjesecima...
-
to je točno.
ali ja ne bih odabrala trianos ni kao booster (stvarno mi se nije svidjela, što ću
). moj subjektivni doživljaj, slobodno me zanemarite.
-
Nisam ni ja previše oduševljena ali izbor AS 9-36kg (glupo mi je uopće pisati sa vlastitim pojasevima kada bi takva AS MORALA imati pojas) je katastrofalan...
-
eh, zato smo je i kupile.
ali s obzirom da će strawberry sjedalicu dulje koristiti kao booster, htjela sam napisati da bih ja definitivno odabrala neki drugi.
-
Ja ću priznati da smo mi strašno pogriješili kada smo našem starijem s 3 godine kupili booster. Iako je imao i visinu i falilo mu je jedan kilogram do 18, pokazalo se da je znao zaspati u autu i to je onda bilo koma. :shock: Klatio se na sve strane.
Sada smo mlađem (uskoro 4.godine) kupili kompletnu stolicu i nismo nimalo požalili. :D
Stariji još uvijek nije spreman samo za booster.
-
Ribice, pretpostavljam da misliš na booster bez naslona (za starijeg sina što spominješ).
Booster s naslonom je ipak bitno drugačiji. Moj sin ima booster s naslonom od dvije i pol godine i cca 16 kg (ove pameti ne bi ga još tada u booster prebacila ali tada smo tako odlučili, duga priča, nema veze), bez problema spava naslonjen na bočnu stranicu i tad, a još i sad kad ima pet i pol godina i 125 cm.
-
Hvala vam na odgovorima, bar zbog psihološke podrške
Trenutna sjedalica je Chicco, neki model (ne znam koji
), 0-18, i totalno je mala, i ona se vidno u njoj muči. To da bi knap bilo mjesecima, može biti, ali čisto sumnjam, jer smo izgleda u nekom skoku fizičkog razvoja. Kad bih mogla znati da su pojasevi kod trianosa sad bar 1cm iznad nivoa Emininih ramena odmah bi je uzela, ali čemu, ako će joj sad biti u ravnini ili malo ispod ramena, pa ću vrlo brzo morati da ih skinem, onda bih radije išla na Romerov booster. Nezgodno je što trianosa kod nas nemaju u TL-u i ako bi se odlučivali, oni bi ga naručili iz ZG, što znači da ga ne možemo vidjeti u živo i isprobati :/
-
i andrej ima 103 cm i pojas mu je taman u ravnini ramena ili malko iznad (sjedalica je u dedinom autu u kojem se rijetko vozi pa se ne sjećam točno). svakako ne 1 cm.
-
Hvala vam puno svima, mislim da ćemo ići na booster sa naslonom. Baš kažem mužu, kod nas je izbor ovakvih sjedalica zaista loš iz razloga što roditelji u ovom uzrastu prestaju djecu stavljati u sjedalice i voze ih ne vezane
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma