Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Luce dobila prvu temperaturu!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Luce dobila prvu temperaturu!

Cure molim vas pomoć! Luce ima 38,2 - znam da ne zvuči puno ali meni je to ooogromna temperatura; curi joj nosić, puno plače. Isključivo je dojena do 6 mjeseci a skoro mjesec dana smo na dohrani - i dalje je naravno dojim. Danas je imala puno više kakice nego inače(kad bolje razmislim i jučer je bilo tako) - kakala je 5 - 6 puta, 2 puta gusto, 2 rijetko i sluzavo i na koncu 2 nepoželjne zelene kakice(prve u životu ) - sluzave i heterogene. Eto sve sam temeljito opisala. Malo sam u panici i svaka brza pomoć je dobrodošla! Kako da joj skinem temperaturu? Čepiće mi MM donosi iz ljekarne

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Okupaj je ili istuširaj pa ponovo mjeri temperaturu za pola sata. Jel' to 38,2 u guzi? Ako je, to stvarno nije visoko, ali ja isto paničarim već na 38 :/

Uglavnom - okupaj je u vodi normalne temperature, kako je inače kupaš, samo je pusti u vodi 10-15 minuta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kupke

stavi vodu u kadicu nek bude 2 stupnja manja od temperature koju curica ima i kupaj je

ne predugo par minuta

ne pretopljavaj ju kad je izvadiš iz kade

meni je 31.12. marko dobio 40 temp,skinuli smo kupanjem

pošalji tm poruku da uz čepiće kupi i ORS zlu ne trebalo,ako se nastavi s tekućim stolicama

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, kupite ORS tj. rehidromix i to joj daj 50 ml nakon svake kakice ako se nastave takve proljevaste stolice.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mjerila sam ispod ruke. Maloprije mi je zaspala - da ju budim ili šta?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako je to temperatura ispod ruke, ja bih joj dala čepić. Samo moraš znati koliko joj daješ; to ovisi o kilaži. Lea je teška oko 6.5 kg i dajemo joj pola Lupocet čepića kad ima temperaturu. Najbolje da ti muž pita u apoteci koliko da joj date čepića.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj cure hvala! Ali još uvijek ne znam, da ju budim ili da pričekam da se probudi pa joj opet izmjerim temp. i stavim čepić ako bude trebalo? Što je to ORS?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ORS ili rehidromix je oralna rehidracijska otopina, tj. rehidracijska sol za nadoknađivanje tekućine koja se gubi kod proljeva i povraćanja. To je prah koji jednostavno otopiš u vodi i daš djetetu piti - može i na žličicu. Postoji i ORS (kršitelj koda)ov sok od mrkve sa elektrolitima i rižinom sluzi, koji se isto može davati kad dijete ima proljev, mrkva općenito stisne stolicu.

Btw. čepić se reže po pola po dužini. Za spavanje ne znam što bih ti rekla. Da se barem javi netko tko nije paničar kao ja, više bi ti pomogao :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ORS ili rehidromix ti je mješavina elektrolita, glukoze, soli ... koja sprječava dehidraciju ili pak osigurava rehidraciju... nešto kao infuzija, ali se pije
    većini beba ti je to bljak fuj fuj, ali recimo, zara je to nedavno morala piti i UŽIVALA JE... prvih par dana je rehidromix smjela piti žličicu po žličicu i užasno se živcirala zbog toga, a onda kad je smjela više, uzela je cijelu čašu pa naiskap s guštom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, zara je zadnje dvije noći imala temperaturu 39 (ispod pazuha)... nisam je budila, nego kad se probudila - cica, a uz cicu mjerenje temperature, pa čepić, pa opet cica...
    inače, prilikom zadnjeg čepića (nače smo ih u toku 3 dana stavljali 6 puta :/ )je toliko jadno plakala i vrištala da sam danas odlučila kupiti sirup i nema šanse da joj ikad više dam čepić

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je doktor rekao da dajemo sirup, iz pedagoških razloga. Stvarno je u pravu, tko bi volio da mu guraju čepić u guzu Ali mi smo svejedno davali čepiće, jer se bojim da će sirup pljunuti, i što ću onda. U bolnici su joj kad je imala temperaturu dali sirup i nije bio tako efikasan kao čepić.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ja sam čitala da sirupu treba puno duže da počne djelovati... ali kod nas nema brige oko pljuvanja jer zarči (iz meni nepoznatih razloga ) obožava lijekove
    rehidromix joj je zakon, d vitamini su super, sirup protiv kašlja njam njam, linex kapsule (odnosno onaj prah iz kapsule pa na žličici) - mama daj još :?

tako ni ja iz "pedagoških razloga" nikad ne mjerim temperaturu u guzi, a čepić sam dala jer sam to jedino imala doma kad je prvi put zakurila (naravno da je to bilo u 3 ujutro...)... i onda sam nastavila... ali više neću... za noćas imam spremljen sirup 8) iako kuc kuc za sada nema temperature...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dobro, stvari su definitivno jasnije . Luce se maločas probudila, izmjerili smo joj 37,8 tako da čepići ispadaju iz kombinacije - ne znam da li je to dobro ili loše s obzirom da sad ne znam kako da joj skinem temperaturu. Možda kupanje :/ :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, meni je baš danas pedijatrica rekla - temperaturu skidati samo ako je iznad 38,5
    mene jedino muči to što joj nisam napomenula da mi temperaturu mjerimo pod pazuhom, a većina ih automatski govori o rektalnoj temperaturi ... i sad ne znam na što je mislila
    ali ja sam zari ovih par dana (isto joj je bila prva temperatura u životu pa sam bila totalno izgubljena) stavljala čepić onda kad sam izmjerila temperaturu veću od 38 i kad sam osjetila da joj tijelo kipi, da ima crvene obraze i da mi je sva nekakva malaksala...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Generalna preporuka je da se ne skida temperatura ispod 38,5 rektalno mjerena - to bi bilo kao 38 ispod pazuha.

Ja, međutim uopće ne vidim razlog zašto ne bih dala djetetu čepić ako ima npr 38,3 a jako je nervozna i cendrava i bolesna općenito - pa sam joj u toj situaciji i dala čepić.

zanza, možeš ju okupati, to joj sigurno neće ni na koji način štetiti. Samo je onda dalje promatraj i mjeri temperaturu.

miffy

Početno

Mrzim kad su klinci bolesni jer me odmah hvata nervoza. Naravno da moj klinac neće niti jedan lijek popiti već ga uvijek moram zakamuflirati, pa sam ti fakat zavidna Lutonjice što tvoja mala pije lijekove bez problema.

Zanza kada ti se mala probudi, ako ima temperaturu iznad 38 ispod pazuha obavezno joj stavi pola čepića tako da imate mirnu noć.
    Najgore mi je kontrolirati temperaturu preko noći i zato je meni toplomjer za uho zakon. Svako malo mogu izmjeriti temp. u sekundi a da ne budim klinca.
    Ja koristim čepiće jer brže djeluju a i za sirup nisam uvijek sigurna da li će ga popiti.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure hvala, puno ste pomogle - ni same ne znate koliko! A ti Lutonjice si me stvarno nasmijala, a to je bilo teško u ovakvim trenucima Lucu smo okupali, pa idemo lagano na spavanje i bit ćemo cijelu noć s jednim okom otvorenim, ali pošto spava s nama lakše je. Još jednom svima hvala, učinili ste od paničarke sposobnu mamu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno noćas! kad preživite prvu noć s temperaturom, drugi put (ili druge noći kao kod nas ) već će biti lakše...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanza, kako je prošla noć?
    zara je jutros opet dobila temperaturu (ispod 38 pa joj ne skidam )... spava skoro cijeli dan...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Noć je prošla super - ja sam se zaljepila uz Lucu(kao da joj nije bilo dovoljno vruće ) - ona je spavala a ja sam je tu i tamo pipala po čelu, vratu, kud god sam stigla, u stanju pripravnosti . Danas je cijeli dan pod laganom temperaturom, vidno neraspoložena, plačljiva i onda je opet predvečer skočila skoro do 38 - opet ne za akciju( a ja tako žudim da joj skinem tu temperaturu) - zaspala je maloprije, totalno je shrvalo. A i mene moram priznat.
    Inače Luce kao i Zarči jednostavno obožava ORS Kako me je samo tugaljivo pogledala kad je shvatila da će dobiti samo jednu žličicu :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samoo mala opaska - francuski pedijatri vise ni u kom slucaju pri temperaturicama ne preporucuju kupanje u mlakoj vodi! samo smanjenje temperature u sobi, lagano obuci dijete i snizavati sa sirupom ako je temp visa od 38.5.
    RTo me zacudilo, ali bas sam jucer procitala - navodno nova preporukua....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanza, ne kužim zašto smije samo jednu žličicu? tako vam je pedijatar preporučio ili?
    zara je trebala piti žličicu po žličicu svakih 5 minuta jer je povraćala, pa smo morali davati malo po malo i nadati se da neće i to ispovraćati...
    e da, i noćas smo otkrili da obožava i lupocet sirup, koji mi je definitivno odvratan... tako ga je uredno popila da nisam mogla vjerovati...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    samoo mala opaska - francuski pedijatri vise ni u kom slucaju pri temperaturicama ne preporucuju kupanje u mlakoj vodi! samo smanjenje temperature u sobi, lagano obuci dijete i snizavati sa sirupom ako je temp visa od 38.5.
    RTo me zacudilo, ali bas sam jucer procitala - navodno nova preporukua....
    Mislim da ću se ja i dalje držati hrvatskih preporuka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zanza, ne kužim zašto smije samo jednu žličicu? tako vam je pedijatar preporučio ili?
    Sad više ni ja ne kužim. Tako je MM-u rekla žena ljekarka, svako 2 sata po 1 žličica - očito kriva informacija. A i zvučalo mi je sumnjivo . Sva sreća Luci se kakica uredila već jučer :D i danas nema temperaturu
    Btw. kupanje joj je jako pomoglo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blago vama!
    mi sutra idemo vaditi krv da vidimo jel u pitanju bakterija, virus,...
    temperatura nam sad traje 5 dana a zara je super, uopce mi ne djeluje nesto bolesna. a i cetvorke joj rastu, mozda je zbog toga (iako do sad nije imala temp. kod rasta zubica)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama rastu gornje obe jedinice ali ja to nekako nisam pripisivala zubićima Jako želimo da Zara brzo ozdravi, preslatka je

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Počeli smo sumnjati na upalu uha Temperaturi ni traga već drugi dan,a ni proljevu - ali Luce je totalno plačljiva po cijele dane, a sada je nosamo MM i ja naizmjenice - ne može zaspati, na momente se tako jako rasplače da to može biti samo od bola. Zadnjih dana je išla rukicom prema uhu a nama je to bilo baš simpatično - ni slutili nismo da nju to možda uho muči . Stvarno se nadam da nije, sutra idemo kod pedijatrice iako smo večeras skoro otišli na hitnu ali se situacija sad ipak malo smirila. Da li postoji neka alternativa antibiotiku, jel on stvarno nužan kod upale uha :? :? I još nešto - jel moguće da ju uho više boli u neko doba dana(predvečer)?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea si isto zadnje vrijeme dira uši a definitivno nema upalu. A da li Luce hoće jesti? Ima li kakve druge znakove bolesti? Možda su stvarno zubi ako je samo plačljiva :/ a nema niti temperature niti nekih drugih znakova bolesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj predvečer uvijek najviše boli, o čemu god da se radilo.
    zara i dalje ima temperaturu, ali još nismo išli vaditi krv. ona nam djeluje totalno ok i dobre volje i odlučili smo pričekat još dan-dva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se vama stvarno divim :D Mi bi već bili na hitnoj i kod dva pedijatra

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čuj, naravno da smo prvo jutro nakon temperature zvali pedijatricu i rekla je da dođemo ako temperatura ne padne za tri dana.. pa smo došli u petak, pregledala ju je, nema nikakve upale, pluća - grlo - nos sve ok, zara je dobre volje, dobro jede, vesela je, spava ok... iz nosa joj curi samo prozirno, ništa gadnije od toga. pedijatrica je tada rekla da dođemo u ponedjeljak (danas) vaditi krv ako će i dalje imati temperaturu.
    e sad, MM i ja, a i puno ljudi oko nas ima iste simptome, i nikome nije prošla boleština ranije od 8 dana... pa ja čekam da i njoj prođe tih 8 dana, pa ako onda ne spadne temperaura, idemo vaditi krv.
    inače bih vjerojatno već vadila zari krv, ali ona je nedavno bila u bolnici na infuziji, totalno su je izboli bezbroj puta, u šoku je od doktora i igala i ne želim je s tim mučiti dokle god ja imam feeling da joj nije ništa osim te viroze koja nas je sve uhvatila...

visnja

Početno

Bogosav je prvu temperaturu imao pre mesec dana-38,8. Ja se uspaničila, moja mama nas hitno otpremila lekaru, kad tamo - deca daleko bolesnija od nas (kijanje, kašljanje, strašno...). Nama temperatura prošla za jedan dan, i MM se ljutio: još da dete tamo pokupi nešto... Od tada se pitam: kada ići lekaru? Čim se javi povišena temperatura, ili probati da skidaš , ili...?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    A da li Luce hoće jesti? Ima li kakve druge znakove bolesti? Možda su stvarno zubi ako je samo plačljiva :/ a nema niti temperature niti nekih drugih znakova bolesti.
    Ovako, pročešljala sam malo po forumu vezano uz te simptome meni se čini da ih Luce sve ima ali vrlo vjerojatno ja mrvu pretjerujem. Dakle, nije jela baš jučer ali mi to pripisujemo iscrpljenosti zbog temperature - kad god sam joj ponudila ciku nije jela - povukla bi 2-3 puta i nezainteresirano pustila, pa sam promijenila taktiku i počela joj nuditi u polusnu - tako je ipak nešto pojela. Sinoć je cikila dosta, vjerovatno nadoknađivala propušteno. Ne znam, taj njen plač nije uobičajen, ne može se smiriti(predvečer) - po danu je jako nemirna, ništa ju ne može zabaviti dulje od par minuta. Danas popodne ćemo otići kod pedijatrice pa ćemo valjda biti pametniji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

visnja, mislim da je najpametnije prvo nazvati pedijatra, reći kolika je temperatura i navesti ako još ima kakvih simptoma, on će sigurno još pitati nešto što pretpostavlja kao važno, i onda će ti reći da li da dođeš ili pričekaš još malo kod kuće.

inače, zara jutros konačno nema tempraturu nadam se da će se tako nastaviti i tokom dana!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo mi se vratili s pregleda - situacija je ovakva: nemamo upalu uha ja sam malo zabrijala iako je sve upućivalo na to . Prvo što me ped. upitala nakon moje iscrpne analize Lucinog stanja - da li ima osip? Ima, po cijelom trupu - to smo ustanovili sinoć za vrijeme kupanja. Dijagnoza : trodnevna dječja groznica koja može izazvati temp. i do 40 - to je popularni naziv te viroze. Na moju veliku radost, ništa od antibiotika

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo to imali - ped ni nezna To se jos zove Roseola...

Obicno ne vrijedi klince voditi doktoru prvih par dana ako je temperatura u okvirima normale jer treba par dana da bi se poceli pokazivati simptomi bolesti..

Tako da smo mi cekali par dana da se spusti temperatura... spustila se - on dobio mali osip - osla na net i skuzila da je to Roseola... Proslo poprilicno nezamjeceno

Mi smo isto neki dan imali povisenu temperaturu - nismo mu nista davali - tusirali se prije spavanja i pustili tijelo da se samo bori. Sutra od temperature ni A... par dana mi ima sluzaviju stolicu - pretpostavljam da tijelo nesto izbacuje van... Nemam pojma sto je to bilo - al nadam se da ce otici kako je i doslo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    I mi smo to imali - ped ni nezna To se jos zove Roseola...
    Hvala Anchie Pronašla sam tekst na portalu

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto i Jakob je dobio prvu temperaturu . Samo kaj sam malo zbunjena mjerili smo rektalno digitalnim toplomjerom i kaže 39,3°C a onda mislim baš da probam sa živinim (i to sa dva) i oba pokazuju 38,5°C. Inače ne kašlje, ne diše teško, malo mu je šmrkljiv nosić i pojavljuje se prvi zubić. Baš jučer sam ga napipala, ali ne da mi baš da ga diram, kao da ga jako boli. U stvari nigdje ga ne smijem dirati, sad je u fazi "pusti me, nemoj me dirati "
    Nadam se da će brzo proći :/ .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •