Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: debeli stomak poslije poroda

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno debeli stomak poslije poroda

Iako je prošlo tri mjeseca od poroda, moj stomak je još veliki. Odnosno, kao da je pun sala. Takav nisam imala prije trudnoće.
    Neko kaže da će se vratiti sve na svoje poslije šest mjeseci, mada sumnjam. Mogu obući samo široke tunike, a o svojim strukiranim košuljama da ne maštam. Interesuje me ima li još neko sličan problem. Stvar je u tome što nigdje drugo nisam debela osim u stomaku.
    Zna li neko da li postoji mogućnost da se vrati na staro, makar približno?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobro došla,
    ja samo tunike i nosim. E da i muške majice.
    Nisam debela, al sam fino popunjena
    Dva poroda i stomačina ostala, mada sam ja i takve konstrukcije. Sad sam uspjela malo smršati ali nije to to. Nosim jak steznik da lakše zakopčam hlače pa me i manje pitaju jesam li opet trudna
    Srećom imam velike grudi i dojim djecu pa se izvlačim kako trebam tamaniti slatko. (Sad sam pojela 3 šnite kinder pingui )
    Jedino me smeta kad kupujem hlače u dučanima i normalno želim neki lijepi jeans a tete prodavačice mi kažu nemamo vaš broj.
    E to me naljuti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije tr. sam bila mršavica sa 49 kg ,sada nakon poroda koji je bio prije 10 mj,ostao mi je trbuh.Nisam se nadala da će još ostati,ali dobro....jer kod male kad sam rodila mi je trebalo uz dojenje više od god dana da mi se trbuh popravi.....sada kod malog ja se nadam da će se to popraviti još više kada počne hodati,ja raditi.......sve u svemu neću biti kao prije jer 2 poroda su tu

D 1998.
    I 2007.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam uvijek imala velike bokove a trbuh-rekla bih-normalan,
    eh sad imam trbuh ko da sam opet trudna (a prošlo 6 mj od poroda )
    isto se nadam da bude s vremenom čudom nestao!
    a na kraju krajeva u svako doba možemo raditi trbušnjake :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i meni isto, pa me neki "zlobnici" znaju zezati kaj si opet trudna? a prošlo je više od 6 mj. mislim da su mi svi mišići opušteni pa zato još uvijek visi.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam se brzo vratila u normalu što se tiče kilaže, ostalo je još malo kože viška i razvaljen pupak . Trbuh mi svejedno strši prema van jer su mi trbušni mišići u trudnoći jako oslabili. Mislim da su jedino rješenje trbušnjaci. :/

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo utjehe!
    Nakon prvog poroda trbuh mi se relativno brzo povukao i bila sam kao prije, a sada, nakon drugog poroda, trbuh nikako pa nikako smanjiti se! Sva sam očajna bila. Pitala ginekologinju jel to sve ok, na što mi je žena odgovorila: "A da malo smršavite?" Da napomenem, ja sam i kao djevojka imala trbuh, takve sam građe, ali ovo je bila katastrofa! I zaista, nakon dijete i nakon godinu dana, trbuh se povukao, ne do kraja doduše, ali povukao se! Nisam niš specijalno vježbala ni nosila steznik. Kao da se sam od sebe vratio na mjesto, a isto su me ljudi pitali jesam li opet trudna. Dakle, vratit će se!

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene zanima kada se nakon poroda smiju početi raditi trbušnjaci, pod pretpostavkom da dojiš?

Meni se u prvoj trudnoći s porodom trbuh tek malo smanjio i tek nakon 10-mjeseci se vidjelo da nisam više trudna

inače sam visoka i vitka, ali s trbuhom nakon poroda nikako na kraj iako je koža ostala fantastično elastična i nisam dobila nijednu striju

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

OD PRVOG PORODA JE PROŠLO 3GOD I JOŠ IMAM DOSTA VELIK STOMAK.NE OPTEREĆUJEM SE TIME JER JA SAM SEBI DOBRA A KOME SE NE SVIĐA NEMORA GLEDAT.I SAD SAM PRIJE 6MJ RODILA I OŠ VEĆI TRBUH IMAM AL SVE U SVEMU NIJE TAKO VELIK.NE SRAMI GA SE JER TO TI JE LJEPA USPOMENA DA SI RODILA SVOJU BEBU.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je nakon prva dva poroda otišao skroz nakon 9 mj. Nadam se da će i sada tako. I inaće kažu da ti treba 9 mj da ga dobiješ, i 9 da ode.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Najbolje rješenje je redovito vježbanje da se mišići učvrste. Ne mora se vratiti na staro, sluludo je očekivati da tijelo jednako izgleda nakon poroda, ali se može puno popraviti.
    Poslije poroda sam nakon 4 mjeseca vratila staru kilažu, dojili smo jako puno, ali mi je tijelo bilo i jest drugačije. Sve u svemu, zadovoljna sam.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Ja sam i nakon drugog poroda vratila trbuh na staro. Samo treba vježbati svakodnevno, 2 puta tjedno nije niš. Tijelo mi se nije baš puno promjenilo od prije trudnoće, čak sam si i bolja, ali celulita na izvoz

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj suncica prvotno napisa
    Mene zanima kada se nakon poroda smiju početi raditi trbušnjaci, pod pretpostavkom da dojiš?
    ja bih rekla 6 tjedana nakon poroda. tada bi trebalo posjetiti ginekologa i on će tada dati zeleno svjetlo za trbušnjake.

a što se dojenja tiče, nema problema. negdje sam pročitala da mlijeko može malo promijeniti okud nakon vježbanja pa ima bebe koje tada ne žele dojiti. mislim da se to pisalo o dužem intenzivnom vježbanju, treniranju.. tak da mislim da ne bi trebalo biti problema

ja sam prije trudnoće imala višak kila koji se prvenstveno gomilao u predjelu trbuha. kad sam bila trudna 3 mjeseca, izgledala sam kao da ću sutra roditi nakon poroda trbuh je bio ooooogrooooman :shock:
    lijena sam za vježbanje, ali imam sreće. kile su otišle dojenjem, a trbuh se vratio na staro nakon 10 mjeseci.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

okud=okus
    bebe=beba

joj dajte mi edit

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kajsa kako su ti kile otišle dojenjem?
    dojim već 4 mj.i mogu samo prijeviti 2 kg. gore!
    to mi je druga beba,a sa prvom (dojenom)nisam imala probleme za skidanje kila,doduše rođen je u ljeto pa sam više hodala ,a sad???KAKO :?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ufffffffff ja imam stomak kao da sam u 4mj, trudnoće a noge mi ko čačkalice.
    tetamaja6 ja sam sve kile skinila dojenjem, bar ja tako vjerujem jer nikad nisam bila na dijeti. U trudnoći sam dobila oko 25kg i još su mi 3 ostala da se vratim na staro. A stvarno se nekad znam tako prežderat. Nisam baš brzo mršavila ali evo u 17mj lagano je "otišlo" 20-ak kg dolje.
    Nemoj se s tim opterećivat, uživaj u bebici

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam stomak kao da sam u 6 mjesecu i svi me blago gledaju jer misle da sam trudna

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj stomak ostao kao da sam u 5 mj. trudnoce.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam ostala trudna s 55 kila a sa 65 sam rodila. Na meni se, ništa osim stomka nije vidjelo. Mnogo muškaraca mi je govorilo da sam jedna od najseksipilnijih trudnica koju su ikada vidjeli. Nosila sam kratke haljine i duge čizme do bedara. (ah, koja samodopadnost ). Uglavnom, stomak mi je ostao. Onaj kao mali balončić koji se nikako ne želi uvući. Redovito vježbam ali, zbog nedostatka vremena, ne dajem svoj maksimum i to me izjeda!!! Inače, prošlo ljeto sam nosila iste haljine kao i prije trudnoće ali sam uvlačila stomčić. Vidjet ćemo što će mi ovo ljeto donijeti. Ima još malo vremena da se stvari barem za nijansicu poboljšaju. :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je skemba bila tako velika skoro godinu dana nakon poroda da je jedna gospoda u cekaonici kod doktora komentirala "kako lijepo, mala beba u rukama a druga je vec na putu" :/ . md i ja smo crkli od smijeha. nije mi se nikad smanjio trbuh, ni bokovi. dobro, ja sam se borila s 20 kg viska, ali kad sam skinula dio sve sto je ostalo se rasporedilo "savrseno" - trbuh, slauf, dupe i bokovi

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Podižem!
    Imam 35 godina i prije 3,5 mjeseca sam rodila prvu bebu.Dojim,ali se borim sa kilicama i stomak mi je dosta ostao Može li mi netko reci postoje li kakve vježbe za povlačenje stomaka nakon poroda?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja bi samo pripomenula da je razlog mog ogromnog i natečenog stomaka bila pupčana hernija i candida albicans.

nije zgorega provjeriti.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Duma, postoje vjezbe - trbusnjaci
    Evo, 9 mjnakon poroda i moj trbusic je malo ispupcen. Nije to strasno, ali ni nije kao prije.
    Mislim da prvih par mjeseci nakon poroda treba vremena da se organizam vrati na svoje, a poslije nam preostaju jedino trbusnjaci. Ipak su misici oslabili u tih devet mjeseci trudnoce.
    Evo, ja sam citajuci ovu temu zastala, napravila 50 trbusnjaka i nastavila dalje citati.
    Problem mama male djece je to sto bas i nemamo vremena za neko sustavno vjezbanje. Zato je moj plan kad god ulovim par minuta slobodno (i sjetim se da bi mogla vjezbati) na pod i napraviti par trbusnjaka. 10, 30, 50 - nije bitno. Bitno je da se vjezba. I kada to zbrojis u npr. tjedan dana dobije se lijepa brojcica.
    Mislim da bi trebalo imati utjecaja, makar malo.
    Ne znam, ako je tu koji kineziolog mozda nam objasni ima li ovakvo vjezbanje smisla?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo da se i ja prijavim, 10 i pol mjeseci nakon poroda i trbuh je još tu. Sve ostalo mi je ok, puno sam se ja udebljala u drugoj trudnoći i moralo je to ostaviti traga negdje ali zar baš u obliku šlaufa na trbuhu Ima tu i kože i sala, tzv preklapača Nije baš ni da sam se pretrgla oko vježbanja, sve čekam i čekam... a i prsti su mi još kao natečeni Evo od slijedećeg ponedjeljka fakat počinjem vježbat

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni trbuh ode nekoliko mjeseci poslije poroda, ne znam točno, nisam nikad baš išla za tim. Ali nikad se nije vratio u prvobitno stanje jer uvijek bude viška kože i u prvoj trudnoći sam se nakrcala strija, tako da to više nitko ne može vratiti u normalu. Ali poanta svega je da imate živahnu djecu, da dojite i trčite za djecom svakodnevno, i sve se to vrati na više manje staro Iako, moja rodica npr rodila je prije 8 godina i danas ima trbuh skoro ko ja kojoj je termin za 3 tjedna. Najozbiljnije. Ne znam u čemu je stvar. I ona je mršavica ko i ja ali taj kolut okolo i trbušina je ostala

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

koje olakšanje,trbuh dakle ostaje hehe...
    ja sam imala ogroman trbuh,iako sam dosta sitne građe,i to jako visoko,ostao mi je prilično velik kao u 5.-6.mj. ( a već tad je svima izgledalo da ću svaki tren rodit). nedavno me teta u ljekarni zahaltala da ima "divan proizvod za trudnice"
    nikad nisam bila tip za trbušnjake,tak da ću se morati vraški potruditi. ili se nadati da će vrijeme učiniti čudo
    p.s.- za trbušnjake nisam, ali za trčanje (navodno smanjuje trbuh, ima li iskustava?) jesam, to volim, nakon koliko vremena bi bilo ok? prošlo mi je oko 2 i po mj.od poroda

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo meni 2 mj od poroda, trbuh i dalje tu. Smanjuje se ali poooolaaako, nadam se da će do ljeta nestati

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Problem mama male djece je to sto bas i nemamo vremena za neko sustavno vjezbanje. Zato je moj plan kad god ulovim par minuta slobodno (i sjetim se da bi mogla vjezbati) na pod i napraviti par trbusnjaka. 10, 30, 50 - nije bitno. Bitno je da se vjezba. I kada to zbrojis u npr. tjedan dana dobije se lijepa brojcica.
    Mislim da bi trebalo imati utjecaja, makar malo.
    Ne znam, ako je tu koji kineziolog mozda nam objasni ima li ovakvo vjezbanje smisla?
    Cure drage, trbuh se prvenstveno skida prehranom, zatim aerobnim vježbama (trčanje, brzo hodanje, plivanje), a trbušnjaci su samo tu da vam, nakon što trbuh skinete, ostanu lagani mišići. Zašto lagani? Zato što zaboravite da trbušnjacima možete dobiti trbuh kao Arnold Švarceneger Ženama su za to potrebne kemikalije, a muškarci imaju svoju prirodnu - testosteron.
    Dakle - jesti MALE obroke 6 puta dnevno, izbaciti potpuno slatko, prženo, premasno, kruh, fast foodove, pizzu. Mlijeko može za doručak, a integralna riža ili tjestenina 1 tjedno. Svaki dan možete bebu u kolica ili u nosiljku i otpješačiti brzim hodom minimalno 45 min. Ako je ružno vrijeme, možete si nabaviti neku spravu za doma - traku za trčanje, steper ili orbitrek. A trbušnjake kad stignete, oni su najmanje važni u cijeloj priči.
    Kod trbuha je prehrana 97%, a vježbanje 3%.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kod trbuha je prehrana 97%, a vježbanje 3%.
    potpisujem, izbacite loše ugljikohidrate, sa visokim GI i smanjit ćete trbuh.ja sam to napravila nakon oba poroda i uspjelo je ali ,naravno, s vremenom sam se opet navukla na kruh, tjesteninu i ostale gluposti. u ovoj T nisam dobila puno kg, ali imam skoro 40 g. i očekujem puno težu borbu sa trbuhom nego prije 10-15 godina , zato mi odmah recite koliko nakon poroda mogu početi nositi steznik

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mamica, ovo sto pises me je iznenadilo. Mislim, znam da prehrana, kretanje, stil zivota, poroci itd. imaju utjecaja na nase tijelo, ali stvarno sam mislila da su trbusnjaci No.1 kada govorimo o skidanju trbuha...... Dakle, trbusnjacima ne mozemo otopiti masne naslage ili smanjiti nadutost trbuha?
    I da ponovim pitanje, ako netko zna, ima li isti ucinak serija od npr. 100 trbusnjaka kao i 4 serije od 25 trbusnjaka?
    Hvala na informaciji Mamice!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mimi, trbušnjacima možeš učvrstiti trbušne mišiće, ali oni će ostati skriveni ispod sala. Tek kada prehranom i aerobnim vježbanjem skineš salo, oni će zablistati u punom sjaju
    Bolje je raditi seriju 4x25 zato što mišićima treba mala stanka, mali odmor, oporavak. Možeš to čak kombinirati sa aerobnim vježbanjem - npr. 15 min, šta ja znam, stepera, pa serija trbušnjaka, pa opet steper i sve tako.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj Muz je skinuo trbuh sa pojasom kojim se potiče znojenje....stavite ga dok radite po kući i nakon mjesec dana veliki rezultati))

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

dakle, trbušnjaci otpadaju, što mi više nego odgovara *mamica*, hvala na razjašnjavanju, dakle trčanje dobro dođe. ja čak i nemam toliko sala, više je to od tih mišića koji su se valjda rastegli do maximuma,tak da definitivno trebam tjelovježbu... malo sam bila lijena tražiti,ali ima li kakav topic o steznicima ovdje? nisam ga koristila, ali pitam se jesam li štogod propustila

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Iris, nemoj da otpadaju, trbušnjaci jačaju trbušne mišiće, ali trčanje i prehrana skidaju salo s tih mišića. Ako su ti mišići tako stradali od trudnoće i poroda, bilo bi više nego poželjno da ih jačaš trbušnjacima. Počni malo pomalo, 3x15 serije i onda povećavaj.
    Jako je važno trbušnjake raditi ispravno - dakle, nikada se ne dizati skroz do koljena, nego do točke kada osjetite napor i stezanje mišića, to je neki kut od 45 stupnjeva. Leđa i ramena moraju biti ravni, a brada prema gore, ne pritisnuta od trup/grudi.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

busted!!! a već sam mislila markirati!ajde 3 po 15 ne zvuči strašno. od danas krećem

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

p.s.-našla temu "steznici",razriješila dvojbe,vidim nekima je pomogao,ali svakako ništa bez vježbanja...btw,prva serija-checked

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bit će ti strašno u početku ako ih radiš pravilno Treba jako paziti na to jer inače nikakve koristi od njih, možeš samo još veću štetu napraviti. Inače, pravilo je koliko trbušnjaka, toliko i leđnjaka, tako da istodobno jačaš obje strane, inače bi te mogla leđa početi boljeti.. Eto ti još zadataka za obaviti

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

strašno je samo to kako sam tako prokleto lijena...a sad i ove leđnjake ima li tu kraja? da se pohvalim još sam i vježbu za bedra odradila bit će nešto od mene!!!
    čudi me kako neprestano nošenje bebača protekla 3 mj.nije bar malo pomoglo trbušnim mišićima ?!?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ima tu i genetike. Ja nakon drugog poroda nemam ništa stomaka!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ja nisam mršavica, ali trbuh mi je uvijek bio ravan. Nakon poroda bi se nekako skinuo...
    Sad, skoro godinu i pol nakon 3. poroda nema ga skoro uopće, onao malo se da uhvatiti među prste, da samo malkice vjeđbam otišlo bi i to, jer treba to učvrstiti, ipak se to rasšljapalo nakon tri poroda i tri ooooogromna trbuha, još i super izgleda kakva sa ja bila.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 14.01.2012. at 07:41

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jelly prvotno napisa Vidi poruku
    Moj Muz je skinuo trbuh sa pojasom kojim se potiče znojenje....stavite ga dok radite po kući i nakon mjesec dana veliki rezultati))
    To je onaj što reklamiraju na tv-u ?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas sam obukla stare traperice, sve normalno kao prije a drobina mi se razlila i prolila preko ruba hlača. Grozno. Ono, najradije bi škarama prekrojila svu tu kožetinu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ti je od čokse

emeelee avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

što se dogodi sa bokovima i guzom....?

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam obukla stare traperice, sve normalno kao prije a drobina mi se razlila i prolila preko ruba hlača. Grozno. Ono, najradije bi škarama prekrojila svu tu kožetinu.
    e Trina ti si bar ponosna mater četvero,a moj drob se razlijeva radi jednog, k tome jedine trapke koje mogu obući su trudničke

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo da prijavim uredno izvršavanje obaveza
    Ne vidim baš puno rezultata, ali se osjećam puno bolje kad sam fizički aktivna i radim nešto samo za sebe, makar i 15 min. u danu.
    Kako vaši debeli trbuščići ?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Doznala sam neki dan zanimljivu cinjenicu... kazu oni koji znaju da se nakon poroda, posebno ako je trbuh extra velik, ili zena inace sklona u trudnoci imati samo trbuh da se zapravo crijeva ekspresno "izliju" u taj prazan prostor kad izadje beba i posteljica, pa se neka prirodna opna ispod misica (?) ne uspije skupiti jer crijeva smetaju. I da su ti debeli trbuscici vecinom raspojasana crijeva. Opet navodno, "lijek" je staviti steznik odmah nakon poroda, i imati ga dan-dva kako bi sprijecio da se crijeva rasire u prazan prostor i da se ta cvrsta opna odmah vrati vise manje u normalno stanje, pa se crijeva nemaju kuda rasiriti...
    Tko moze neka proba, pa nek javi

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

dovraga,zakasnili smo, crijeva okupirala područje možda eto pokoja svježa mama od dan-dva ima šansu,za ostale je kasno
    ma tko se samo dosjetio toga?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Samo da vam ispričam.. moj 2,5 godišnjak je jako sretan kad mi sjedne u krilo, tj. na noge, licem okrenut prema meni, gura mi ruke u trbuh i govori: ''Meeekani tlebuh, tako je meeekani, meekani tlebuh...'' I to mu nije bilo dosta pa mi je neki dan rekao: ''Taaaako je mekan tvoj tlebuh, kao žaba!''

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •