Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
Problem mama male djece je to sto bas i nemamo vremena za neko sustavno vjezbanje. Zato je moj plan kad god ulovim par minuta slobodno (i sjetim se da bi mogla vjezbati) na pod i napraviti par trbusnjaka. 10, 30, 50 - nije bitno. Bitno je da se vjezba. I kada to zbrojis u npr. tjedan dana dobije se lijepa brojcica.
Mislim da bi trebalo imati utjecaja, makar malo.
Ne znam, ako je tu koji kineziolog mozda nam objasni ima li ovakvo vjezbanje smisla?
Cure drage, trbuh se prvenstveno skida prehranom, zatim aerobnim vježbama (trčanje, brzo hodanje, plivanje), a trbušnjaci su samo tu da vam, nakon što trbuh skinete, ostanu lagani mišići. Zašto lagani? Zato što zaboravite da trbušnjacima možete dobiti trbuh kao Arnold Švarceneger Ženama su za to potrebne kemikalije, a muškarci imaju svoju prirodnu - testosteron.
Dakle - jesti MALE obroke 6 puta dnevno, izbaciti potpuno slatko, prženo, premasno, kruh, fast foodove, pizzu. Mlijeko može za doručak, a integralna riža ili tjestenina 1 tjedno. Svaki dan možete bebu u kolica ili u nosiljku i otpješačiti brzim hodom minimalno 45 min. Ako je ružno vrijeme, možete si nabaviti neku spravu za doma - traku za trčanje, steper ili orbitrek. A trbušnjake kad stignete, oni su najmanje važni u cijeloj priči.
Kod trbuha je prehrana 97%, a vježbanje 3%.