a ne, sad je vrime darivanja, donit će ti izlist neostvarenog profitaana.m prvotno napisa
![]()
a pošto je i ne činjenje kažnjivo djelo nagrabusila si.
a ne, sad je vrime darivanja, donit će ti izlist neostvarenog profitaana.m prvotno napisa
![]()
a pošto je i ne činjenje kažnjivo djelo nagrabusila si.
Viš da sam iz potpisa ukinula linkove na fotke?
NNNIana.m prvotno napisa
![]()
ozna sve dozna, pazi se![]()
ma zima je, mogu te jedino grudat... a i to tek kad padne snijeg...ana.m prvotno napisa
![]()
možemo se miLoryblue prvotno napisa
![]()
ali vidjeli smo kako se forum čita
ana.m samo hrabro
ja nisam imala veze s tim![]()
zato sam i ja rekla da u 2008 smanjujem forumiranje![]()
Iskreno, drago mi je da je ovo pročitano i da će se takve budalaštine ukinuti...aleksandra70vanja prvotno napisa
audrey, m.zombi, ako ste online, pliz javite mi se hitno
ana.m prvotno napisa
već je izašlo...Kasno palim.
Ma ne, članak o tome....Ne daj Bože jaaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
mislila sam da si ti, kao pokretač lavineana.m prvotno napisa
![]()
Tek sam večeras nakon teksta u novinama skužila da vi već o ovome raspravljate, dapače da je zapravo i pritužba krenula s ovih stranica.
Ja sam danima poslije, naravno ne pred djetetom, bjesnila zbog ovog izleta. Meni bliske osobe koje rade u prosvjeti su se također zgražavale.
Broj škola koje sudjeluju u ovom cirkusu je vjerojatno daleko veći.
Moje dijete je imalo čast točno tjedan dana prije sv. Nikole posjetiti TL, zajedno s posjetom vatrogascima u njihovoj postaji u Novom Zagrebu. Kada mi je prije izleta spomenula nekakav TL, nisam ju baš ozbiljno shvatila, tko zna što su djeca krivo razumjela. Što mislite o čemu je pričala kad se vratila, što je nacrtala kao ono što joj se najviše svidjelo na "izletu"? Tog blesavog medvjeda (sorry na izrazu), savršen izum za izvlačenje novaca, samo odjeća koju mu možete kupovati košta skoro koliko i dječja.
Moj grijeh (i ne samo moj), priznajem, iz tog dućana mojoj djeci došla je skoro svaka "malo bolja" igračka. To je naša stvarnost, okruženje, nisam na to ponosna, ali da će škola sudjelovati u tome???
Vrhunac svega je zapravo vrećica koju je moje dijete donijelo iz tog dućana. U njoj nekakva lizalica, prospekt i ČIPS!!! Dvije velike bijele vrećice nekakvog talijanskog čipsa kojemu rok ističe sutra!!!. Zbog toga onaj izraz bjesnila. Dva dana je taj čips stajao u kuhinji, premišljala sam se hoću li ga vratiti učiteljici, ravnatelju, ministru... Pogađate, na kraju sam ga bacila u smeće, gutajući svoj bijes zbog korupcije jer eto, mi smo tek uzorni prvašić pa neću im odmah početi raditi red u školi ...
Hvala svima koji su reagirali, bila sam na siteu pravobraniteljice, vidjela mail na koji se može poslati podnesak ... Ova priča se počela rješavati, ali što je najgore, moje misli su uz još jednu groznu stvar za koju sam saznala, trostruko provjerenu i nažalost istinitu. Javila sam učiteljici (osjećala bi se suodgovornom da nisam), vidjet ćemo nakon praznika kako će škola reagirati, ako pokušaju zataškati, morat ću skupiti hrabrosti i obavijestiti odgovarajuće službe iako mi savjetuju da sam ja svoje obavila.
P. S. Samo nakon ovih blagdana gledam što je sve stiglo i ne znam gdje ću to sve spremiti.
Nemojte mi se smijati, ali na sred mog dnevnog boravka već nekoliko dana leži veliki plišani sob, neka vrsta veeelikog jastuka ili jastučastog letećeg tepiha (svekrva me jako voli 8) ) ... Imam ja naravno relativno dobro rješenje, samo nije odmah izvedivo. Prvo slijedi spremanje u ormar (sa sobom će to biti dosta teško), zaborav, a zatim odlazak u Caritas. Jedino što moram preživjeti je što ću se opet tamo morati crveniti noseći te gromade od igračaka i ponavljajući od srama: "Nisam ja bacala novac na to ..."
mami prvotno napisa
Sada sam znatiželjna.
Ivarice![]()
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...2C8FA3B159D1.2
Vijesti Hrvatska
02.01.2008 19:52
ŠOPING-ŠKOLA Zagrebačke osnovce na izvanučioničnu nastavu vode u trgovački centar
Za 45 kuna prvašići na nastavu u Turbo Limač
Autor Nikola Sever Šeni, Sandra Veljković
Pošto ih nekoliko sati mame privlačnim igračkama, djeca dolaze kući i kroza suze nagovaraju roditelje da im kupe – sve
Foto: Boris Ščitar
Nekoliko sati izvanučionične nastave za 45 kuna. Prvašići će u muzej? Obilazak grada? Nacionalni park? Ne. Zagrebački prvašići odlaze u trgovinu igračkama!
Pomahnitali klinci
Ravnatelji iz nekoliko zagrebačkih osnovnih škola, ali i vrtića, posjet igraonici u sklopu trgovine Turbo Limač vode kao dio nastave prirode i društva. Roditelji glasno negoduju jer organizirani posjet Turbo Limaču za sobom povlači još nekoliko obiteljskih odlazaka. Naime, zaposlenici Turbo Limača djeci na odlasku u ruke gurnu bon s popustom od 15 posto.
Na oglasnoj ploči osvanula je obavijest da djeca idu u Turbo Limač. Mogla sam ne pustiti dijete, ali kako ću to učiniti kad sva djeca idu?! govori majka prvašića. U igraonici Turbo Limača dočekali su ih s privlačnom idejom: sami će kreirati i izraditi jednog medvjedića. Taj je medvjedić darovan razredu, a sva su djeca dobila bon s popustom da sama dođu i naprave svog medu.
Djeca su došla kući vičući kao pomahnitala: "Vodi me u Turbo Limač" nastavlja majka. Obiteljski posjet Turbo Limaču završio je s računom od dvjestotinjak kuna. Ravnatelj OŠ Rapska Nenad Bronzović napominje kako nije riječ o izletu već o izvanučioničnoj nastavi. Najvažnije je ponavljanje gradiva iz prirode i društva.
Djeca su temu stanovanje odradila u igraonici Turbo Limača, a o opasnostima u kući učili su u vatrogasaca objašnjava Bronzović te dodaje: O popustima nemam pojma. Ni jedan se roditelj nije žalio, a odgovorno tvrdim da škola nije imala koristi od posjeta Turbo Limaču.
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić oštro je osudila praksu vođenja djece u trgovine, što, po njihovim spoznajama, uz OŠ Rapska provodi i OŠ Zapruđe te jedan vrtić.
Dječja prava
Jedini interes kojem takvi "izleti" služe jest ostvarivanje profita pojedinaca i financijski gubitak djece i njihovih roditelja s porukom koja je sve, samo ne edukativna. "Izleti" djece u prodajne centre kršenje su prava djece i njihovo ekonomsko iskorištavanje, a u organizaciji škola i vrtića, za što oni snose i odgovornost", poručila je M. Jelavić tražeći sankcioniranje odgovornih.
Traže očitovanje škola
Ministarstvo obrazovanja “osuđuje svako podilaženje potrošačkome mentalitetu društva i organizaciju izleta koji nemaju edukativnu komponentu” te se “ograđuje od takvih postupaka”, a postavlja i pitanje odgovornosti ravnatelja koji to toleriraju. U Ministarstvu ističu da se odlazak u Turbolimač ne može smatrati sadržajem izvanučionične nastave i nije izlet te je prosvjetna inspekcija zatražila očitovanje škola u Zapruđu i Sigečici. (I. K.)U Magmi – nedostupni
Komentar iz Turbo limača, odnosno iz Magme u čijem su sastavu i popularne trgovine igračaka i odjeće, o dijeljenju djeci bonova s popustima jučer nismo uspjeli dobiti unatoč tome što smo osam telefonskih brojeva, među kojima i mobitel glasnogovornice Mirjane Glavak, okrenuli tridesetak puta. Nismo uspjeli ostaviti čak ni poruku glasnogovornici jer automat daje samo obavijest kako je njezin sandučić pun.
Ima još i u Jutarnjem http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak...imac,103726.jl a ima i rasprava http://www.reci.hr/forums/thread/324268.aspx.
Ali...ni to nije sve...bit će sutra u papirnatom izdanju, tj. večeras u internet izdanju nastavak...
Zimska sezona kiselih krastavaca, pa su u nedostatku drugih tema novinari krenuli popunjavati stranice skandalima iz školstva :/
Mislim VL: pompozni naslov preko cijele stranice! :? za nešto što VIŠE i nije vijest - već se pisalo, reagiralo i odreagiralo.
Mislim stvarno - NEMAM RIJEČI!
Znate li možda jesu li se ovi izleti i dalje organizirali ili su ih ipak obustavili? Jel' išao netko u drugom polugodištu?
Izlet? Halo? Kaj se to smije tak nazvat?
I molim lijepo postoji li ikakav pravilnik ili nešto koji bi zabranio Fižulićevima a i ostaloj ekipi da uopće "uđu" u ministrastvo i nude se po vrtićima i školama na taj način....
I zakaj to nije bilo u novinama? Psmtr!
I uopće ne padam na te fore---idu svi...Pa nek idu kad su glupi..Hočeš ić-evo ja ću te odvest i možemo bit cijeli dan i ne potrošit ni kune...
O,hebate...Ne vjerujem do kud smo došli
sad vidim da je bilo u novinama...![]()
I jel bilo još ovih nazovi "izleta"?
Izletište izgleda zamjenila Rođendaonica, medvjedići i dalje u igri:
http://www.turbolimac.com/Pages/hr-H...D/Default.aspx
Da, ali to je odgovornost roditelja, jednako kao i rođendan u Mc Donaldsu ili Kiki.
Mene zanima je li netko išao sa školom ili vrtićem.
Možda sad to zvuči malo pregrubo, mislila sam odgovornost u smislu izbora.