-
nama kapi i nisu previse pomogle, poslijepodnevna agonija je trajala do 4,5 mjeseca, a grcevi u normali su se pojavljivali cak i do 7.mjeseca, narocito s dohranom, nosanje na rukama, stiskanje, ljuljuskanje, topli oblozi na trbuh,masaze nis nije palilo osim kupanja u toploj vodi, tako da je mala ponekad znala zavrsiti i po 5 puta u kadici,
to je bilo nevjerojatno, stavis ju unutra, nis, izvuces ju van iz kade, gotovo, opet plac, a ne mozes ju drzat satima u vodi
sva sreca da su bile one vrucine, pa joj je bilo i ugodno u kadi
opcenito caj od komoraca znao je malo ubrzati proces,
da to malo brze izbaci taj zrak iz crijeva
koliko sam citala da nema nekog "jakog" objasnjenja za grceve, da je to uglavnom nasljedno (npr. MM je imao jake grceve, od 24 h u danu on je 20 bio na rukama, svekrva je izgubila 17 kg u 2 mjeseca s njim ),da se zna pojaviti kod prvorodenih beba (mozda ima utjecaja i mamina nervoza kojoj je sve to novo pa se extra uzbuduje,a beba to osjeti i vise reagira), u istoj mjeri se pojavljuje kod dojene i djece na adaptiranom mlijeku
btw u Australiji nemaju pojma sta je to podrigivanje,
njima to pedijatri nis ne govore stoga bilo bi zanimljivo saznati dali podrigivanje uopce im sta pomaze, kad sam cula to od frendice koje je tamo rodila prije par godina, negdje s 3 mjeseca sam ju prestala dizati za podrigivanje, mogu reci da nije bilo nikakve razlike ,
barem je to moj dojam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma