Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 125

Thread: nepravilan rad srca i gubljenje daha?

Default nepravilan rad srca i gubljenje daha?

Kao što sam topic kaže-ovo mi se dešava ima tri dana. Srce mi lupa "s nekakvim preskakanjem" :shock: , pa malo kao izgubim dah. Sutra idem kod dr, ali svejedno me zanima znate li što bi moglo biti?
    Užasno sam zabrinuta
    Hvala

Jesi li slabokrvna? Ja sam inače slabokrvna i kad mi se tako počne događati, onda mi je to znak da moram napraviti krvnu sliku

I ja glasam za anemiju. Kod mene ista situacija zadnjih 10 godina.

Ne znam jessam li slabokrvna-ima li još neki simptom osim ovih koje sam navela kod mene?

Pa eventualno da ti se zamanta kad naglo dignes glavu, ali to moze biti i od niskog tlaka, pa umor, iscrpljenost. AKo ti povremeno tako lupa srce onda je najvjerojatnije anemija, a ako stalno onda stitnjaca- bar je tako meni rekla moja dr. jer sam ja mislila da mi je stitnjaca.

Jeste, ponekad mi se zamanta, umorna sam konstantno ( uvijek sam mislila da mi je od nespavanja od kad sam rodila). I šta dr preporučuju u slučaju anemije-neka regul.prehrana, lijekovi?
    Sorry ako sam dosadna, ali sam baš zabrinuta
    HVALA

Quote Originally Posted by nanuška
    Jeste, ponekad mi se zamanta, umorna sam konstantno ( uvijek sam mislila da mi je od nespavanja od kad sam rodila). I šta dr preporučuju u slučaju anemije-neka regul.prehrana, lijekovi?
    Pa najcesce treba popiti kuru zeljeza. Neki to malo teze podnose pa ponekad treba odabrati lijek koji je laksi za zeludac, ali je u principu to to. Da bi vidjela jesi anemicna izvadis CKS (ili KKS pa da vidis usput i ostalo) i zalihe željeza. Vadi se iz vene, ne iz prsta.

modesty71's Avatar

Takve iste simptome sam ja imala zbog štitnjače. Svakako bih ti preporučila da si prekontroliraš te hormone (to ti dr. opće prakse da uputnicu, pa izvadiš krv npr na Rebru, u VInogradskoj ili gdi već). Sretno.

Modesty, ja sam isla kod doktorice jer sam mislila da je stitnjaca ali je ona rekla da je anemija jer da kod stitnjace srce lupa stalno tako ubrzano, a kod anemije povremeno. A valjda postoje i drugi simptomi uz to koji su drukciji nego kod anemije, ali ionako ide kod doktora pa ce je valjda vec pravilno uputiti. Jesi ti imala jos neke simptome kod stitnjace osim ovog s lupanjem srca?

Maslačkica's Avatar

Jao i meni to radi, tj. isto kao npr. da sam pretrčala cijelo polje, pa mi onda srce nekako čudno radi i jednostavno dišem, a kao da ne udišem dovoljno kisika.
    Ja sam primjetila da mi se to dešava kada ne unosim dovoljno tečnosti, kada sam umorna ili tako nešto... ali najviše tečnost. Čak onda kada pomjeram glavu onda isto kao da mi se vrti, ali ne baš u tom smislu, nego kao da mi oči gledaju "slikice" (sve što vidim oko sebe) i onda se te slike pomjeraju ali nesrazmjerno... (ni samu sebe ne razumijem )

kate's Avatar

to čujem svako malo da muči nekoga :shock:

Quote Originally Posted by kate
    to čujem svako malo da muči nekoga :shock:
    Meni jedan prijatelj reče da to može biti i PTS :shock: , koji se može javiti odmah nakon šoka, ali i tek 20, 30 god. :shock: poslije
    Ne znam, nisam ništa doživjela tako šokantno ( "osim rata" ), pa sad :?
    Uglavnom, odoh sutra kod dr koji će mi vjerovatno reći da pravim pretrage
    Hvala cure

ina33's Avatar

Na temelju simptoma, može ti bit svašta - štitnjača, tlak, hormoni, željezo, psihorazlozi - you name it. Ja imam koji put slične simtpome, niži tlak, štitnjača b.o., na kraju sam na sistematskom inzistirala na UZV-u srca i našlo nešto (ne znam točno opisat što, ali neku nepravilnost u kolanju krvi iz jedne u drugu klijetku ili tako nešto), ali kao nije za zabrinjavanje rekao kardiolog i opća dr, trebala sam dalje ić' kod kardiologa na vježbe s opterećenjem (zadnji put pred operaciju EKG nije bio skroz OK nego je ispalo "ECG probably normal", ali kardiolog rekao ništa strašno i da nakon operacije ev. dođem na te vježbe opterećenja). Nisam došla jer sam u međuvremen. ostala trudna, a ionako imam kuk koji se ne smije opterećivat (ne mogu trkat, ne mogu vozit biciklu s opterećenjem, pa ne znam kako bismo to izvodili osim holter da nosim cijeli dan). Isto je osjećaj ono bum-bum-bum (normalno) pa onda pauza pa malo jači ti-BUM pa opet nastavi. Češće je na jesen i na proljeće, a tako mi je od djetinjstva više-manje. Bez pretraga, daklem, ništa.

ina, jel' ti to onda sum na srcu?

BTW, cestitam

Maslačkica's Avatar

Meni to dođe i prođe, tako da se ne zabrinjavam, ali ima veze sa stresom i mojim doživljajima raznih stvari.... što sam više u komi to mi više srce "skakuče"

zelimo_bebu's Avatar

Ovo se i meni događali..i događa još uvijek. Isto tako kao i tebi Nanuška! Uspaničarila se i tražila UZV srca - ok! Otišla na priv. internistički pregled kod kardiologa, malo mi je to smiješno bilo jer mi je izmjerio tlak 140/80 - kaže ma to je strah! Napisao da je pregledao abdomen-nije! EKG uredan uvijek bio. Predložio KKS, ja još napravila lipidogram (masnoću), amilazu (žuč, jetra), urea i kratinin - sve ok!!! Očito da je psihosomatski, iako kad nisam nasekirana, kad sam smirena prije spavanja kad se okrenem na lijevi bok, malo malo pa "pewskoči" tj. kao da ostanem bez danha i zalupa jače..to mi je liječnica na hitnoj rekla da je normalno....iako me i dalje smeta!!!

BubaSanja's Avatar

Ja to imam već skoro 3 godine.....navodno je sve ok, i srce i željezo i štitnjača. prošla sam sve pretrage, uključujući 2x holter (evo, baš danas nosim treći put, ne bi li se nešto zabilježilo možda
    )....vele da je stres, prođe kad popijem Normabel.

Ali jako je teško živjeti s tim, jer imam užasan strah da ću umrijeti od toga i dosta je nelagodno kad se dogodi, ali svi kažu da se ne bih trebala oko toga uzrujavati, da to ima puno ljudi i da nitko nije od tog umro.

Ne znam.....

Tko nađe neki recept kako se s tim živi u miru, nek mi kaže, jer ja nisam.

Tahikardije (to su ove promjene u ritmu rada srca), osjećaj nedostatka zraka (iako se duboko udiše) i dr. vrlo lako mogu biti simptomi stresa ili lagane (ili ne tako lagane, kako kod koga) panične atake. Ako normabel pomaže-obicno je psihološki razlog pa na psihološkim uzrocima treba raditi. Ipak je dobro prvo pregledati štitnjaču, hormone, željezo, tlak i sl. da se isključe drugi razlozi.

Quote Originally Posted by BubaSanja
    Ja to imam već skoro 3 godine.....navodno je sve ok, i srce i željezo i štitnjača. prošla sam sve pretrage, uključujući 2x holter (evo, baš danas nosim treći put, ne bi li se nešto zabilježilo možda
    )....vele da je stres, prođe kad popijem Normabel.

Ali jako je teško živjeti s tim, jer imam užasan strah da ću umrijeti od toga i dosta je nelagodno kad se dogodi, ali svi kažu da se ne bih trebala oko toga uzrujavati, da to ima puno ljudi i da nitko nije od tog umro.

Ne znam.....

Tko nađe neki recept kako se s tim živi u miru, nek mi kaže, jer ja nisam.
    BubaSanja-pokušaj umjesto potražiti uzroke. Ovo po opisu izgleda kao pravi panični napadaj, a oni se relativno lako liječe-psihoterapijom.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

Ja bi prvo probala porazgovarat s dr.Pretpostavljam da je,ako imaš zdravo srce,a vjerojatno imaš,čisto psih reakcija na nešto,...može bit i da se organizam "prazni" nekog davnog stresa,događanja...
    JA imam problema sa želucem i jednjakom,nelijepih,od njih imaš popriličan osjećaj gušenja.Često.Od tog osjećaja gušenja me hvatala panika-a to znači tahikardija i preskakanje,
    kad sam se pomirila s time da mi je povremen osjećaj gušenja neminovan,prestale su tahikardije

zelimo_bebu's Avatar

Evo meni opet lupanja....popijem po preporuci interniste pola Lexaurina..i nije baš da pomaže...tlak mi je bio jučer oko podneva 138/80! otkucaji oko 95...opuštam se kod kuće, uz pravilno disanje ali ništa...osjećaj pritiska u prsima je užasan...ima li kakkav homeopatki pripravak...izluditi je ovako...

I ja imam problema s tahikardijom već godinama.Prije 2 godine čak sam završila na hitnoj jer mi je puls bio 150/min i to cijela 24 sata.Napravili su mi sve pretrage i sve ok, štitnjača, krv, srce. Od onda pijem Ormidol 25mg svakodnevno i još uzmem ako dobijem napadaj. Ali sam skužila u zadnje vrijeme da ako unaprijed skužim da mi dolazi napadaj (ubrzano lupanje iz čistog mira, ne nakon opterećenja, ne nakon živciranja, pojavi mi se ponekad čak i u snu), samo se moram skroz skulirati i lagano,lagano ispuštati zrak iz pluća,zatvoriti oči i onda prođe,odnosno niti ne dođe do napadaja.Ali to ne pali svaki puta!
    A u trudnoći mi je bilo najgore jer se volumen krvi poveća i srce mi je bilo baš opterećeno.Zapravo dr. kaže da je to normalno, odnosno da mi je takva "krhka" građa tog nekog listića ( da je pretanki) koji se zatvara kada uđe krv, ponekad se ne uspije zatvoriti do kraja pa krv uđe u neki krug i tako kola i zbog toga dođe do tahikardije.Meni je to prilično neugodna situacija i stvarno se teško naviknuti na to da je to normalno, još te uhvati panika jer ipak je riječ o srcu i onda se još teže smiriti.Vjerujem da i psiha ima ulogu u tome.Isto teško podnosim jako tople prostorije bez zraka i vrućine, nagli pad tlaka zraka i promjene vremena - za mene je zima moje godišnje doba!

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by zelimo_bebu
    Evo meni opet lupanja....popijem po preporuci interniste pola Lexaurina..i nije baš da pomaže...tlak mi je bio jučer oko podneva 138/80! otkucaji oko 95...opuštam se kod kuće, uz pravilno disanje ali ništa...osjećaj pritiska u prsima je užasan...ima li kakkav homeopatki pripravak...izluditi je ovako...
    meni isto ovo izgleda ko napadaj panike, meni se dogodilo jednom u periodu kad sam bila pod uzasnim stresom, lupanje srca, skoro ko da cu se ugusit i umrijet, ogroman osjecaj straha, ma strasno, cak sam popila i normabel koji mi uopce nije pomogao jer sam bila uzasno uzrujana, drzalo me cak 3 dana, svakih par sati tako bi me uhvatio jaki napadaj a u medjuvremenu mi je srce lupalo ko ludo, kad bi se pojačalo uhvatila bi me opet jos veca panika jer nisam znala sta mi se dogadja, moja dr (opce prakse) mi je objasnila da je to panika pa san ja lipo sve otkantala, i rjesila neke situacije koje su me mucile i vise se na srecu nije vratilo. sad se trudim sto manje uzrujavat i rjesavat sve situacije u hodu a ne "skupljat".
    predlazem da pokusas razgovarat sa nekim strucnim, to (napadaj) svakako nije ugodan osjecaj.

zhabica's Avatar

e i anemicna sam bila i tada pa se mozda sve poklopilo

suncokret's Avatar

I ja se priključujem u klub...
    Nemam baš neki pametni savjet, ali vam mogu napisati svoje iskustvo da vidite da nas ima još.
    Već više od mjesec dana mi srce nepravilno radi- na holteru imam zabilježeno oko 40 preskakanja u 10 minuta,povremeno se jako umaram i ostajem bez daha, štitnjača uredu, krvna slika uredna, tlak isto-bila kod interniste-sve uredu, dobila neki blagi antiaritmik i normabel, ne pijem niti jedno od toga zbog nuspojava.
    I mene muči zabrinutost, ali lakše se nosim sa time otkako sam napravila osnovne pretrage, do tada sam osjećala svaki preskok i imala osjećaj da će mi srce svaki tren stati, a sad se desi i da po par sati ne obraćam pažnju na srce i kako radi.Možda prestane ludovati ako ga izgnoriram
    I naravno pita me internist jesam li pod stresom, a tko nije?

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by sbuczkow
    ina, jel' ti to onda sum na srcu?

BTW, cestitam
    Hvala ! Ma, nije šum na srcu nego neka nepravilnost u kolanju krvi, ali nema šanse da popamtim tu dijagnozu - nešto malo krvi kao zaostaje u jednoj klijetki, ali bez regurgitacije (vraćanja krvi nazad u klijetku) ili tako nečeg... Opća dr. i kardiolog dismisali to kao nevažno, jedan priv. kardiolog da mu dođem na te testove opterećenja kao da se to onako štreberski istraži, ali to nisam stigla, hoću valjda jednog dana - valjda ćemo naći neki test opterećenja koji ne opterećuje kuk, zasad mi pada na pamet jedino nošenje holtera i hodanje uz stepenice.

zelimo_bebu's Avatar

Ma stvarno sam ludača onda ...nije da svjesno paničarim ili se bojim nečega, a valjda se to refleksira na hertz i otkucaje...i ja sam obavila sve internističke pretrage i kažu da je to sve ok...pa so be it!!! Da nije ugodno-nije, a živi se s tim...

modesty71's Avatar

Quote Originally Posted by sbuczkow
    Modesty, ja sam isla kod doktorice jer sam mislila da je stitnjaca ali je ona rekla da je anemija jer da kod stitnjace srce lupa stalno tako ubrzano, a kod anemije povremeno. A valjda postoje i drugi simptomi uz to koji su drukciji nego kod anemije, ali ionako ide kod doktora pa ce je valjda vec pravilno uputiti. Jesi ti imala jos neke simptome kod stitnjace osim ovog s lupanjem srca?
    sbuczkow, sorry tek sad sam išla na forum nakon 2 tjedna, pa ti tek sad odgovaram. Nadam se da si bolje. Meni je to bilo samo povremeno. Tko zna, možda je onda bila istovremeno i kod mene anemija kad i štitnjača. Anyway, meni se štitnjača poremetila od stresa (matura + upis na fax), izliječila sam se i par godina je bio mir, ali onda se situacija obrnula pa sad već godinama imam oslabljeni rad štitnjače. U zadnje vrijeme čujem za jako puno slučajeva poremećaja štitnjače, mahom zbog stresa

Meni su se isti simptomi pojavljivali jedno godinu dana, a pred kraj u tolikoj mjeri da sam se bojala izaci iz kuce u strahu de se negdje ne skljokam. I poceo me sorati opasan strah od smrti.... Uzas!
    Sve nalaze radila, stitnjaca, anemija, centar za ravnotezu, nosila holter, radila nekoliko ekg-a, krvne pretrage i more drugih i sve uredno. Dijagnoza napadi panike, tjeskoba, a uzrok preveliki stres.Pila sam i Lexaurine ali nisu pomagali.. Kad sam shvatila sto mi je izvor tolikog stresa i uklonila ga "ozdravila" sam. Nikada se nista takvoga nije ponovilo, evo vec 3 godine. Kod mene je bio uzrok stres na radnom mjestu pa sa ga promijenila i preporodila sam se.

emira's Avatar

Evo još jedne "aritmičarke" ili kako bih to nazvala...

Zadnjih mjesec dana sam počela primjećivati da mi srce na jednom kao da preskoči ili nekako jače lupi. To je subjektivan osječaj pa ne znam kako bih ga opisala. Pri topme mi se desi da mi kao malo istjera zrak iz pluča pa se nekad i zakašljem. Ipsrva su se simptomi javljali jednom u par dana, no zadnjih tjedan dana to mi se događa non- stop tj. svako malo. Inače nemam nikakve mučnine, preznojavanja, pritisak u prsima...

No sada sam se već jako splašila i danas sam otišla za početak izvaditi krv da prekontroliram štitnjaču ( inače mi štitnjača smanjeno radi i pijem hormone), pa ću vidjeti šta dalje...

Drago mi je da sam naišla na ovaj topic jer vidim da vas ima još sa ovim simptomima a još ste žive i zdrave . Mene je najviše frka da nije nešto sa srcem...

emira's Avatar

ispravak: osjećaj i pluća... (ne pišem na svojoj tipkovnici pa mi je pobjeglo)

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by emira
    ...da mi srce na jednom kao da preskoči ili nekako jače lupi.
    Točno si opisala moj osjećaj. Nekad je jače, nekad slabije izraženo i tako već nekih 18-tak godina, mislim da je jaču u proljeće. Na tom internističkom kad su mi radili UZV srca našli su mi "voluminozan prednji mitralni ksspiis, ali bez kriterija za prolaps, uz minimalnu regurgitaciju" - terapija nepotrebna. Štitnjača mi je ok prema uzv-u i hormonima.

ina33's Avatar

kspiss = kuspiiss

suncokret's Avatar

Evo ja sam bila na još jednom internističkom pregledu i doc me preslušao, baš mi je srce i preskočilo dok me preslušavao, pogledao nalaze i veli mi da to nije ništa opasno, odnosno ta preskakanja nisu takva da bi trebala daljnja kardiološka obrada, a uzrok neki mora biti i da je vjerojatno stvar u stresu.
    Bilo mi je važno čuti to od još jednog liječnika (koji si je uzeo i vremena za mene-privatnik), nije me više strah da ću umrijeti od toga, ali ponekad mi je baš nelagodno to preskakanje.
    I mislim da me posao ne veseli više i rado bi ga mijenjala, ali za to su šanse kao i dobiti na lotu.

zelimo_bebu's Avatar

Mislim da je većini nas takav problem, iako ljudi ne vole priznati sebi a kamo li drugome da je psihološki problem, mada bio najjednostavniji. Sve djeluje na nas, pogotovo osjetljivije ljude...pogotovo što svi guramo probleme na stranu a oni nam se manifestiraju na zdravlje....i meni je preskakanje neugodno, iako nekako vidim da sam se lagano navikla na to i ne obraćam pažnju više...svima sretno...

emira's Avatar

Evo da se i ja opet malo javim...

Prije desetak dana sam završila na hitnoj zbog ekstrasistola to je stručan naziv za preskakanje. Srce mi je preskakalo na svaki treći otkucaj... koma. Kad sam došla na hitnu još više sam se prepala pa sam još k tomu postala i tahikardična. Izvadili mi krv, napravili ekg, doktor me pregledao. EKG je čak zabilježio ekstrasistolu ventriculis. Dr mi je rekao da pijem normabele i da idem doma jer neću od toga umrijeti. Ja kako sam izašla iz ambulante odmah s mužem na ćevape O psiho moja!!! No srčeko je i dalje preskakalo, popila sam ja ta 2-3 normabela ali kako zazirem od sedativa odlučila sam malo poraditi na prirodnim lijekovima. Pijem kapi valerijane 3x dnevno i čaj od gloga... i kuc kuc... stanje se super popravilo. Danas sam osjetila preskakanje ali već par dana nisam...

I najbitnije... jedan doktor mi je rekao da će preskakanja prestati kada prestanem obraćati pažnju na njih i to se sada i trudim!

Eto... možda nekome pomogne moje iskustvo ili prirodni recepti

BubaSanja's Avatar

Meni je dosta pomogao Kardalept (tablete na bazi gloga i valerijane) i C-500 vitamin (sve od Dietpharma). Dosta je ublažilo preskakanja.

A i sve je stvar psihe. Otkako sam odlučila da se neću oko toga uzrujavati, i preskakanja su drastično rjeđa.

emira's Avatar

Quote Originally Posted by BubaSanja
    Meni je dosta pomogao Kardalept (tablete na bazi gloga i valerijane) i C-500 vitamin (sve od Dietpharma). Dosta je ublažilo preskakanja.

A i sve je stvar psihe. Otkako sam odlučila da se neću oko toga uzrujavati, i preskakanja su drastično rjeđa.

A koliko su ti česta preskakanja?! Meni je desetak dana bilo svakodnevno, evo u zadnje vrijeme osjetim tu i tamo, danas sam npr. osjetila jedno 5 min i više ne. :?

BubaSanja's Avatar

Quote Originally Posted by emira

A koliko su ti česta preskakanja?! Meni je desetak dana bilo svakodnevno, evo u zadnje vrijeme osjetim tu i tamo, danas sam npr. osjetila jedno 5 min i više ne. :?
    Već 3 godine skoro svakodnevno, od 5-6 do 15-ak puta dnevno sam osjetila.

Evo i mene k vama. I ja sam već apsolvirala da neću umrijeti pa je s te strane lakše. Preskakanja me baš više i ne muče, već mi se povremeno javlja tahikardija.

Jesam li ja jedina kojoj se čini da mi do tahikardije dođe kad napravim neki fizički pokret naglo, tipa sagnem se naglo il tako nešto. To jest, jasno mi je da je to na psihičkoj bazi (srce sam pregledala dvaput, sve je OK, al mi se (ponekad, ne uvijek) čini kao da je kod mene okidač taj neki neobičan položaj tijela ili slično.

Recept nemam, lijekove za smirenje ne pijem jer u načelu sjednem, legnem, smirim se 5-10 minuta, gucnem vode i onda se srce odjednom vrati u normalu. Imam osjećaj da se prije ono vrati u normalu nego što bi lijek za smirenje počeo djelovati.

Idem proučiti Kardalept!

I mene aritmija muči evo već 4 godine. Tj. 4 godine znam za to a ne znam kad je sve počelo. "Preskoci" su bili takvi da mi se cijelo tijelo zatreslo.

Dr mi je dao neke lijekove za srce, pa su mi snižavali tlak, pa su me migrene počele pucati, a ujutro sam se osjećala ko da lebdim. I onda mi je puko film i prestala sam to piti i čini mi se da su mi aritmije rjeđe. Ili se bar učestalost nije promijenila. Prođe i do 5 min bez ijedne. Inače mi je znalo biti i do 10 u minuti.

I mislim da mi dolazi iz glave. Valjda mi se sada život nekako sređuje, pa tako i srce. Kada prestanu aritmije, znat ću da sam riješila ovu epizodu svog života (ukratko - rastala se prije godinu i nešto dana).

E da, i počela sam trčati - oprezno i polako - cilj mi je ojačati srčani mišić i smanjiti broj otkucaja. Mislim da ima koristi . Uvijek imam satić i pratim situaciju...

zelimo_bebu's Avatar

Da, uvijek se za ovakva "stanja" predlaže puno šetnje i laganog trčanja! Time odmaramo "misli" i ispušemo se...samo što se ja nikako natjerati da počnem...

Ma i ja sam se tako natjeravala barem godinu dana.... A sad stalno razmišljam kako ukrasti tih sat vremena. Na kraju bude jednom tjedno ali se poslije prekrasno osjećam.

Ali vjeruj, trčim takvom brzinom da me penzići koji prakticiraju nordijsko hodanje - pretiču. Ali me baš briga jer znam da mi otkucaji ne smiju preko 150....

emira's Avatar

Ah... držte se "preskakečice"!

Ja 5-6 dana nisam skoro ništa odjetila i jučer i danas evo opet skakuće

probat ću sa kardaleptom, ionako pijem valerijanu i glog pa će mi biti jednostavnije uzeti to dvoje u kombinaciji.

Ma ja si mislim da mi nikakva kemija ne treba dokle god je srce kao organ ok i tlak ok i štitnjača ok.

Prvi korak ka ozdravljenju mi je bio kad sam shvatila da se od tog ne umire i kad su prestali napadi anksioznosti i nesanica. Drugi mi je korak bio kad sam shvatila da te tablete nemaju učinka i neću godinama svaki dan nešto stavljat u sebe. Nečemu mi sigurno šteti i ne želim saznati čemu. A treći korak - fizička aktivnost.

Skače srce i dalje ali sve manje...

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

Fizička aktivnost je super lijek za anksiozne.

Ja uopće nisam anksiozna, nit depresivna. Optimistična sam, izrazito samouvjerena, i poprilično flegmatična, ali hebi ga nije ni meni jasno.

Jel to podsvjesno nakupljen stres od posla, da li se ja možda previše umaram sa stilom života, ja stvarno ne znam?!

Čvaknula jučer Kardalept, piti ću jednu dnevno do isteka kutije pa ću prestat. Pa da usporedim malo rezultate prije i poslije.

Možda imaš traume iz djetinjstva

Ja srce vidim kao mišić. Treba ga njegovati i trenirati.

Rekla si da naglo pojača ritam kada napraviš neki pokret.... Koliko ti je onda puls?

Quote Originally Posted by Stea
    Možda imaš traume iz djetinjstva

Ma da ti budem iskrena tad se idem smiriti a ne mjeriti. Pretpostavljam oko 150. Ma izmjerila bih ja al u ovo vrijeme mobitela ja sat ne nosim pa nemam kak ni mjerit.

Meni to kad pređe u "iberturu" je više taj neugodan osjećaj da lupa jako i pomalo "u grlu". Mene je s tim strah hodat, jednom sam krenula i čini mi se da mi se pogoršalo.

Ma kažu da treba leć, ruke u zrak i čekat. A meni brate neugodno leć nasred ceste pa ja sjednem.

Recimo da mi se to događa svaka tri mjeseca po jednom, dvaput, ali između toga mi se ponekad čini da bi moglo, pa ja pažljivo s naglim pokretima baratam. Stvarno mi je to bezveze. Ali isto tako, ja recimo nisam nikad pregledala štitnjaču.

Ma 150 i nije nešto prestrašno.... Al ti ne bi bilo loše da napraviš pregled štitnjače i vidiš kolko imaš željeza.

Malo se probaj pratiti - dal si popila kavu taj dan, il nisi a uvijek piješ, dal si dovoljno vode pila, dal si dovoljno spavala - sve ti može utjecati...

I kad ti tako krene bubnjati a ti fino sjedni i odmori...

Page 1 of 3 123 LastLast