150 :? ...na sreću moj problem nije u tolikoj mjeri...meni je užas u grlu na 100 o/min, a kamoli da je 150 :shock:
- a ovo kao da sam ja...Ja uopće nisam anksiozna, nit depresivna. Optimistična sam, samouvjerena
150 :? ...na sreću moj problem nije u tolikoj mjeri...meni je užas u grlu na 100 o/min, a kamoli da je 150 :shock:
- a ovo kao da sam ja...Ja uopće nisam anksiozna, nit depresivna. Optimistična sam, samouvjerena
Povlačim izjavu o 150 jer velim, stvarno nemam pojma. Čim me drugi put ćopi u kući sjest ću pred teletext i obračunat. To je jedino mjesto gdje ja vidim sekunde.
Al kao što rekoh, nemam dojam presilne brzine nego puno više jačine.
Pa tvoj subjektivan osjećaj je bitniji. Možda nije niti preko 100. A možda kad izbrojiš da nije tako strašno, nećeš se uspaničariti kad se opet pojavi. Ajde probaj, broji.
Btw, meni je kardiolog rekao da u naporu i 160 nije strašno ako naravno dugo ne traje. Neki dan kad sam trčala, satić mi je rekao da mi je u jednom trenutku max otkucaja bio 170, a ja subjektivno niš nisam skužila. Niti sam imala problema s disanjem i slično...
Meni u naporu i nije problem, može ići koliko hoće, uopće me ne smeta. Potpuno je drugačije, u naporu se uspušeš pa znoj... A ovdje si potpuno kul a srce udara, totalno ludo. I smeta ta jačina, što kod napora ne smeta.
Onda, u naporu se broj otkucaja smanjuje postepeno, klizi prema normali a ovdje ne, nego u jedan do dva "stupnja". Uzmimo da krenem sa 120, odjednom osjetim da mi je bolje, al znam da nije još gotovo, i recimo sam tada na 100 (ali konstantnih 100, ne klizi prema 99) i onda opet odjednom, klik, u normalnom broju otkucaja. I tada mogu nastaviti sa svakom aktivnošću (i sportskom) kao da se ništa nije dogodilo. I ja stvarno nastavljam potpuno kul, dok ovi oko mene gledaju u čudu jer su si svašta mislili.
E sad kad si to malo bolje opisala sve mi se čini da bi mogla biti štitnjača. Malo joj se nešto poremeti....
Takve simptome je imala moja frendica (i sad ponekad ima). Iz čistog mira, dok sjedi na poslu, srce krene lupat ludo. Čak sam je vodila na hitnu radi toga i cijeli dan je bila tamo jer nisu mogli spustiti puls. A inače joj je štitnjača koma i pije lijekove. Ali valjda nisu baš bili dobri. Nakon hitne joj je dr. promijenio terapiju za štitnjaču.
Ajde ti napravi pretragu....
Uf, sad si me...
Ja to tako već godinama toleriram, par puta godišnje mi nije strašno. Govorili su da je možda od željeza jer sam ja stalno na minimumu (al ne ispod), pa popijem tu i tamo kuru.
To za štitnjaču se krv samo vadi, nije neš komplicirano, jelda, jelda?
Ma da... ne moraš paničariti. Odi po uputnicu i reci da trebaš hormone štitnjače i nađi nekog dr. za štitnu žlijezdu i naruči se. Bilo bi dobro i da napraviš pretragu željeza.
Pa Janica Kostelić je nema i dobro je!!!!
![]()
I Blanka Vlašić također!
Ne bum žurila, kad drugi put vidim svoju doktoricu reći ću joj.
Ma mislila sam jel Blanka na tom popisu ili nije....
Ti znaš koliko ti je to hitno, ali nemoj zapostaviti... Štitnjača je čudna biljčica....![]()
meni se to nekada desava, ali imam problema sa stitnjacom i pijem lijekove. Iz cista mira puls zna biti nekih 120,130 i tako po citav satOnda prestane i kao da nista nije bilo. Potom dva, tri mjeseca nista, pa opet
![]()
Zadnji put kada sam radila EKG puls mi je bio 120. Ali, jesam bila prepadnuta.![]()
cure, neka od vas je pricala kako te stvari regulise disanjem. Kako? prepostavljam neki duboki uzdisaji...
Nikako da sjednem da napišem rezultate pretraga-ANEMIJA.
Eto, da ne ude zapalila vatru pa je nigdje![]()
Bolje nisi mogla proć :D :D
Bome nisi mogla bolje proći....super!!!
ja počela jučer trčati navečer...ne pretjerano..i puls mi bio ok...samo pred kraj kad sam stala i šetala, odjetila sam da nemam daha i da me steže u prsima...a puls ok...danas idem opet pa što bude...ide i MMM pa nek me kupi špahtlom ako treba![]()
Moram se javit,jer sam vec iskomirana od tih otkucaja i straha koji traje godinama!!Ali nakon svih tih godina sam skuzila da je zapravo sve stvar psihe i da je sve u glavi!Bar kod mene!!Ta preskakanja su me dugo mucila,onda sam prije pet godina rodila Noru,i bilo mi je super,jer sam uzivala i nisam imala vremena na to mislit!Pa nakon par godina su se opet pojavila,prosla sam sve pretrage jer sam isto mislila da je srce.Ali fala Bogu sve ok!Onda sam rodila sina,pa mi je opet bilo dobro.E ,nedavno je opet pocelo!Prije par mjeseci iz cistog mira u pet ujutro me probudi takvo lupanje ,ne da sam se prepala,nego sam mislila gotovo je!Ja brzo na kat,lupam mami na vrata(ona je med.sestra),da mi izmjeri puls jer ja nisam mogla.Ona veli da jos tak nekaj nije osjetila ni cula i brzo ja na hitnu.Doktor mi izmjeri preko 200 u min.i direkt me posalje u bolnicu, Ja u Vinogradsku na internu,a li dok su oni mene primili,moje srceko se smirilo,obavili su sve pretrage,EKG,krvna slika...i jedino kaj su ustanovili je bio manjak kalija.Dali su mi kalij,odvratan okus je imao,i rekli da to bas i ne moze bit uzrok jakog lupanja srca.I poslije sam bila kod lokalnog interniste u domu zdravlja,i zakljucio je da je to stres!I to je ziva istina!Makar uvijek me muci crvic sumnje kad mi malo jace zalupa i kad mi se zatrese cijelo tijelo od toga,zato cim manje mislim o tome!Najradije bih napravila jedan kompletan pregled sveg zivog i da mi netko kaze da sam 100 posto zdrav covijek!!
Ajme nemrem vjerovat! I meni se to dogada! Zadnjih nekoliko dana mi srce pocne ful lupat iz cistog mira! Zapravo, mislim da je od zivciranja! U zadnje vrijeme mi se svi problemi skupljaju, imam jos 3 ispita na faksu i iako do sada nisam pala ni jednom uzasno se bojim pada jer smo MD i ja odlucili poceti s Klomifenom kad produ ispiti pa mi vjerojatno to jos vise pojacava stres![]()
Ali taj osjecaj stvarno nikom ne bi pozeljela, ja sam fkt u nekim trenucima mislila da cu umrijet, da je to infarkt :/ Sva sreca da je MD priseban i da mi stavi ruku na srce i kaze da polako disem i sve brzo prode...
Jel ima mozda netko kakav savjet kako se nositi sa stresom a da nije psihoterapija? Cula sam da yoga pomaze al nisam bas nesto sportski tip...
Yoga ti i nije striktno sport...evo ja počela vjezbati i puno je bolje..osjecas se zadovoljno poslije vjezbe, samo se treba natjerati pa pola sata, pola...to je za početak ok!
Ma ni nisam mislila na yogu kao sport u tom doslovnom smislu rijeci nego znam da se mora ful istezat i stavljat noge iza glave i tako to a meni to bas ne ide :/ npr. kad sjedim na podu rasirenih nogu ne mogu doci do vrhova prstiju pa ne znam koliko bi mi yoga pomogla![]()
Yoga ti je super stvar. Radiš koliko možeš i to je zapravo sekundarni cilj yoge. Primarni cilj ti je kako naučiti pravilno disati i opuštati se i prazniti glavu od nepotrebnih briga. Preporučujem svim srcem. Uostalom, uvijek možeš prekinuti.
Ja sam svoja ubrzana lupanja povezala s nekim događajem. I to lupanje mi ne dođe odmah ili čak niti isti dan, nego kao reakcija - čak može biti i drugi dan. Psihići kažu da moraš sve nekako "odraditi". E, neko razbije tanjur o pod a nekome dvije minute srce lupa preko 200....
![]()
Ma ne rastezem se ja nogama iza glave u yogi, daleko samod toga ali sam shvatila da pravilnije disem, a to nam je dosta bitno kod lupanja srca...da se znamo smiritit...i sto sam jos skuzila...da nakon 10 min vjezbanja, srce full normalan ritam ima.... :D ...i jako me to veseli...samo sto sam ja malo pretjerala s pilatesom poslije yoge pa me trbusnjaci bole![]()
Drago mi je da naiđoh na ovu temu, tješi čovjeka činjenica da nije usamljen sa svojim problemima. I mene, naime, muče preskakivanja srca, evo nešto više od dvije godine, kardiolozi kažu prestat će kad prestanem misliti na to...prestala ja misliti, naiđe i pokoji "miran" dan bez preskakivanja, čak zabilježen i period od 2 mjeseca bez simptoma...no opet krene i to što krene mene natjera na ponovno razmišljanje kako i zašto i kada će prestati. Kako je vrlo vjerojatno to povezano sa stresomove ili one vrste, dala si ja truda, išla kod pravog učitelja meditacije pa ima dva mjeseca da meditiram, jogu vježbam otprije, išla na shiatsu tretmane...međutim čini mi se da ništa od toga nije došlo do točke u kojoj se moje stanje može promijeniti...ja sada jednostavno čekam da to prođe...
Ima li netko među vama kome je ovaj period preskakivanja srca bio samo faza života, dakle da je došao i prošao?
Utješilo bi me da je odgovor pozitivan![]()
Meni još uvijek traje ali se ne osvrćem previše na to....![]()
Ajme tolko mi je drago da sam otvorila ovaj topic!!!! vec sam mislila ocu li danas zvat neku bolnicu il u ponedjeljak privatnom kardiologu.... Zadnjih dana postalo je nesnosno, pogotovo navecer i po noci, smeta mi kad legnem, cini mi se da imam jos manje zraka, a srce mi preskoci i ostanem bez daha bilo na koju stranu da legnem. Inace, pocelo mi je od anemije, ali nedavnno sam vadila krv nakon kure zeljeza i bilo je o.k. Mozda mi je opet palo.... Sad mi je pao kamen sa srca. Hvala vam!
"preskakačice", kako ste ovih dana?
Posebno me zanima kako su one koje su preskakanja srca krenule rješavati laganim trčanjem.
Ja sam u međuvremenu obišla još 2 runde pregleda i na svakoj me uvjeravaju da mi nije ništa, ali meni još uvijek nije sjelo u glavu
![]()
![]()
A preskače svakodnevno.
Hm da.... ne vjerujem da bi ti preskoci mogli naglo nestati...
Ja sam trčkarala pola ljeta, sad idem na yogu i imam osjećaj da mi barem dok vježbam ne preskače. Kad bih mogla napraviti holter na dan kad imam yogu - baš me zanima.
Preskače i preskače.... čini mi se nešto manje nego prije. I dr mi je opalio jednu kuru željeza - za svaki slučaj. Nije jako nisko ali nije ni nešto.
I dalje mislim kako treba raditi bilo što - samo neka opušta i veseli. Trčanje za jačanje srčanog mišića i opuštanje i disanje....
Toliko od mene....
Bez panike![]()
![]()
![]()
ja se naučila živjet s tim, pa kad ono preskoči-preskočim i ja i ne mislim o tome......popijem malo šećera i vode i super...ne obraćam pažnju više na to i smanjilo se jako...
Evo još jedne na raport.
Kod mene je to preskakanje počelo pred nekih 10 godina.
Bilo je tu pravih black out-ova, rušenja u nesvjest, šetanja po bolnicama.
Puls oko 90-130 ot/min, tlak 130/90, iako mi se znalo dešavati i da imam 140/110. Uglavnom nakon ohoho pretraga, zaključak aritmija i neke još stvarčice koje nisam zapamtila, ali nisu ni opasne.
Naučila sam živjeti s time, nagle promjene položaja su mi katastrofa koliko mi se zavrti, ponekad mi se zacrni pred očima, probije me hladan znoj i imam osjećaj da će mi srce zbrisat iz grudi, malo se skuliram, dišem i odmorim i sve bude OK.
Primjetila sam da mi se to češće događa kad sam pod stresom.
Ma najgori je stres.... i onda srce krene i onda onaj panični strah... i onda srce još brže i misliš kak je gotovo...
Žabice, nadam se da se redovno kontroliraš.... Ja sam na kraju platila pretrage kod dr. Bogdana koji mi je na UZV vidio nekakvu opnicu kaj je pukla i pitao me da li sam nekad dobila kakav udarac u grudi. I kako sam se bavila rukometom koji nije baš nježan sport - sigurno sam dobila kakav gadan udarac u grudi i moguće je da je to od toga...
...evo mene i ovdje...
neda mi se otvarati novu temu kada vidim da ovdje ima slicnosti sa mnom...
nadam se da ce mi neko pomoc (iako vidim da ovdje nikoga nije bilo 2mj)
ovako-ja imam problem sa disanjem sad cu laicki opisati-DOSTA CESTO mi se desi da nemogu disati tj.mogu disati ali nemogu duboko udahnuti.kao da dodem do neke granice i dalje nejde a ja bas u tom trenutku moram skroz duboko udahnut...kada me to primi ne pusta po sat-dva pa pokusavam duboko udahnuti namjernim zijevanjem ponekad mi uspije ponekad ne...
isla sam na one neke vjezbe disanja tj.ono puhanje kroz cjevcicu koja pokazuje dal se ima asma ili tako nesto tamo je bilo sve ok a mene i dalje to drzi.ZASTO???
NAJGORE MI JE PO NOCI TESKO ZASPIM JER SE MUCIM S DISANJEM...
lidač ovo ko da sam ja pisala.
Naime, imala sam POTPUNO isti problem, nikako nisam mogla udahnuti do kraja, koliko god se trudila, a to je onda izazivalo manično pokušavanje da predahnem pod svaku cijenu, što je završavalo i neprekidnim zijevanjem. Neke dane bilo mi je tako teško da bi me prsni koš bolio od tog pokušavanja. Interesantno, spavala sam normalno, nije me budio nedostatak zraka, to kao da se događalo samo dok sam budna.
Zbog tog kroničnog nedostatka zraka otišla sam prije tri godine na operaciju nosa (slomila sam ga bila kad sam bila mala, septum je bio potpuno iskrivljen). Doktor mi je rekao da mi je čak trgao hrskavicu koja mi je urastala u meso. Onih nekoliko dana koje sam imala tamponadu u nosu disala sam na usta i nijsam imala problema s predihavanjem. Nakon same operacije bilo mi je malo bolje, ali očito problem nije bio u tome.
Ali kad bih se maknula iz Zagreba, na više dana, u prirodu, pogotovo doma (Vž) problemi bi mi se smanjili...
Sad već godinu dana ne živim u Zagrebu, iselila se u okolicu, na zrak. Problema s disanjem nemam, nikakvih, sve je nestalo.
U konačnici postoje dva moguća uzroka problema (tako sam ja po sebi zaključila):
1. stres (sam rad u Zg dosta me deprimirao, bila sam odvojena od familije i muža koji se nije mogao tada izvući iz Vž-a)
2. smog (tu ne treba komentara)
Iako i dalje odlazim na posao u ZG (sad sam doduše na komplikacijama) problemi se nisu vratili, pluća mi se izgleda dovoljno oporave dok sam doma.
Znam da ne može svatko riješiti problem na ovaj način kao ja, ako je on uopće rješiv tako, ali meni je djelovalo. Naravno ne isključujem da može biti i psihičke naravi, jer sad imam, za razliku od prije, ipak sređen život.
Sretno!
Kao naručena tema za mene!
Evo da se i ja javim imam sličnih problema sa preskakanjem srca, ali ne baš u tolikoj mjeri. Meni srce isto tako preskoči iz čista mira, zalupa kao ludo i kao da ostanem bez daha, već sam nekako navikla na to pa se malko uspaničim pa prođe. Meni je najgore jer mi se srce uzlupa (puno otkucaja) iz čista mira i najgore mi je kad pogledam u ogledalo i vidim na vratu kao da će iskočiti.
Moj veći problem je visok tlak (već o tome pišem di god stignem), a što je najgore dr. Š me je vratio i nije me htio uzeti u postupak![]()
dok ga ne skinem, jer bi mi u protivnom postupkom mogao ugroziti zdravlje pa sad pijem lijek koji mi je propisala dr. opće pr. i malo je pao inače prije tableta bio je 160/110, uf visok jel da?
Jučer sam bila u interniste kardiologa, promijenio mi je tablete sad mi je dao neke koje su kombinacija za izmokravanje i da smanji rad srca, zatim moram 24 sata mijeriti tlak (sa nekom vrstom holtera) pa će vidjeti kako ide dijelom i zbog toga jer mi nije jučer mogao izmjeriti tlak koliko sam bila PREPLAŠENA :? Napravio mi je EKG bilo je oko 100 otkucaja u minuti, ultrazvuk srca je uredan. Inače mislim da mi je taj tlak kombinacija kila (imam ih viškaaa) i naslijeđa (mama, baka i dida), a naravno i stresa , a osoba sam koja sve prima k srcu, brzo planem, brzo se iznerviram. Malo me to sve sad zbediralo jer stvarno želim bebača i to me sve vraća unazad, a godine idu!
Eto da čujete i moju priču!! Šaljem![]()
Blekonja prvotno napisa
Isuse Bože, kao da čitam svoje simptome i sram me je priznat da mi je sada lakše kad znam da nas ima više s tim problemom.
Ja sam evo vratila prije par sati sa Hitne na Rebru jer mi je doktorica opće prakse prepisala beta blokator radi ubrzanog pulsa koji me je nakon što sam popila samo pola doze srušio i usporio rad srca poprilično. Inače, sam dosta teška tlakašica i to sve od trudnoće. Pijem 3 lijeka za tlak kojeg u zadnje vrijeme ne mogu kontrolirati pa sam sada na max. dozama.
Blekonja, moj savjet je definitivno da središ tlak prije trudnoće jer će ti u trudnoći opako porasti. Pričam iz svog iskustva. Tlak u trudnoći nije dobar za tebe a ni za bebu jer može doći do svakakvih komplikacija, pa čak i s fatalnim završetkom. Ne bih te htjela plašiti, ali bolje da si upoznata sa situacijom. Ja bih isto išla na novu trudnoću, ali i hematolog, i kardiolog, i nefrolog su složni da nema dok ne sredim tlak. Osim toga, imam 30-tak kila viška koji mi samo otežavaju situaciju, ali borim se ....
lexyi meni je malo lakše kad znam da imam s kime podijeliti svoje probleme i da taj netko razumije jer i njega muči isto. Hvala na savjetima svjesna sam da imam problem i da ga moram riještiti jer mogu imati puno problema, ali isto tako nisam sigurna da i sa tabletama neću imat problema u trudnoći ? Što ti misliš?
PROBLEM mi je danas izgleda najdraža riječ![]()
![]()
znaci moj problem s disanjem nemogu rijesiti nikako dok samo ne prestane??? ili dok se ne odselim???![]()
jucer mi je bilo tako lose,to s disanjem me drzalo od popodne i cijelu noc a danas sam i povracala od tog namjernog zijevanja....
mislim da ste vi malo pomijesale
tahikardija je ubrzani otkucaji srca#
aritmija je preskakanje otkucaja
ja od jucer imam povremenu aritmiju. Inace mi se znalo desavat, ali ne ovako cesto. Nemam nikakvih drugih problema u vidu gubljenja daha i sl, nego samo u toku dana cesce preskakanje srca.Nista vise :/
Trenutno imam nekakav virus, pa sam vec tri dana bolesna, smrkljava, boli me grlo, a i djeca su bolesne. Puna nam je kuca virusa. Nisam spavala skoro tri noci kako treba (djeca bolesna, pa sam i njima skidala temperaturu) Da li moze biti od toga???
MM je imao isto i trajalo mu je i pola godine. Snimio ekg i doktorica mu rekla da mu je to od virusnog infekta.
a imam i sa stitnom problema, ali od stitne ide tahikardija a ne aritmija, ili...
Sve ovo može biti zbog briga, stresa i napetosti....
Poručujem svim curama da prvo odu kod dr. i naprave kontrolu srca da se isključi bilo kakav organski faktor. Onda vidjet dalje...
BTW - meni i dalje skače al sam sad osim yoge krenula i kod homeopatice... Baš me zanima...![]()
Cure tu se slobodno mogu i ja prijavit!
Isti simptomi, lupanje srca, pa odjednom kao da prestane kucat i gubitak zraka. Grozno...a ja se još uspaničarin. Uglavnom, znam da mi je to psihički i to poslijedica poroda![]()
Nije bija kakvog san ga zamišljala i jednostavno se odrazilo na psihi![]()
Inače san čvrsta i nisan baš labilna ali tu san pokleknula. Kada se sitin da me sve to ponovno čeka za par miseci, srce poludi...
I napravila san sve pretrage, nema nikakvih nepravilnosti. Štitnjača, krv, srce, sve ok...
Još nešto, probajte kad vam se to dogodi duboko udahnit i zadržat zrak šta više, zatim polako izdahnit. Pomaže![]()
Inače san čvrsta i nisan baš labilna ali tu san pokleknula. Kada se sitin da me sve to ponovno čeka za par miseci, srce poludi...
u tom i je štos.... Možda to što sve zadržavamo u sebi kako bi bili jako "čvrsti i stabilni" zapravo utječe na zdravlje. Nesvjesno... tijelo samo reagira na stres i brige.
Svi pričaju o migrenama i gastritisima i čirevima. E pa mi se ovdje možemo pohvaliti aritmijama i tahikardijama ...
Isto s... drugo pakovanje....![]()
Da, definitivno se slažem.
Stres je nažalost posta normalan dio života.
EVO DA VAM SE I JA JAVIM....IMAM ISTO PROBLEME SA TIM ARITMIJAMA ČAK DO 10 U MINUTI ZA POLUDIT....ALI SVI MOGUČI DOKTORI ME UVJERAVAJU DA TO NIJE NIŠTA OPASNO...MOLIM VAS JAVITE MI SE KAKO VAM U TOME SVEMU IDE DOJENJE
MENE NEKI UVJERAVAJU DA BI MORALA PRESTATI S DOJENJEM I POČETI SA BETA BLOKATORIMA....IAKO ME DOKTORI UVJERAVAJU DA NIJE NIŠTA STRAŠNO...
I ja dojim i imam jednake smetnje. Ne mislim odustati od dojenja. Čak sam primijetila da se dojeći opustim.
Otiđi svojoj liječnici neka ti da uputnice za hormone štitnjače, kompletnu krvnu sliku (obvezno željezo) i EKG. Hormone štitnjače možeš u privatnom labosu izvaditi i nalazi su ti gotovi isti dan.
Meni su svi ti nalazi uredni, stoga je dr. zaključila da je sve posljedica rizične i stresne trudnoće. Na hitnoj su me uvjeravali da su te ekstrasistole normalne (ako je sa srcem sve u redu) i da ih većina ljudi u nekom razdoblju svoga života osjeti.
evo mene opet nazad problem sa disanjem me i dalje muci samo sto se sada zna navecer tj.u noci desiti da se probudim i nemogu uopce udahnuti jer pocne me gusiti onda se uspanicim i mislim da cu se ugusiti...
doktorica kaze da nije nista...
ajde i meni drago da sam nasla sebi slicne, jer vec mislim da sam luda!!
ali sam primjetila jednu stvar, meni se simptomi lupanja srca, nedostatka kisika, stalno imam osjecaj ko da mi se spava i ko da cu se onesvjestit, vise ne mogu ni u setnju s malim, jer sam u panici da se ne onesvjestim negdje na ulici a malo ostane sam u kolicima...
uglavnom primjetila sam da mi se ti simptomi javljaju samo u proljece. sredinom sedmog kao da sve dodje na svoje mjesto. i to zadnje 3 godine,, odnosno kak sam ostala trudna..
ima jos ko problema samo s proljecem?
CAO ŽENICE!
JE SAM VAM PRAVA EKSTRSISTOLIČARKA.....ZA VRIJEME TRUDNOĆE NIJEDNA EKSTRASISTOLA A DVA MJESECA NAKON PORODA OKO 10 000 VENTRIKULARNIH EKSTRASISTOLA ( NEKOLIKO PO TIPU BNIGEMINIJE )I OKO 500 SUPR(kršitelj koda)RIKULARNIH EKSTRASISTOLA....U 24 SATA.USTANOVLJENO HOLTEROM. UPOMOČ SVI MI GOVORE DA JE TO NORMALNO ALI JA ĆU POLUDJETI,I NEZNAM KAKO IDU BETA BLOKATORI I DOJENJE... AKO IMA KOJA ISKUSTVA S TIM MOLIM VAS JAVITE MI NAJVIŠE ME ZABRINJAVA PRESTANAK DOJENJA...UNAPRIJED ZAHVALNA
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Beta blokatori nisu rješenje! Pila sam ih dvije godine i onda sam na to pila i aspirine jer su mi ti betablokatori tako snizili tlak da sam imala migrene. Na posao sam išla kao u nekoj maglici i tako se vraćala. I onda sam poslala sve kvragu i prestala ih uzimati.
Kontrolirala sam željezo ali i magnezij. Pazim na te dvije stvari, idem na yogu i jogging. S tim da trčim polako i pazim da mi puls ne ide preko 140 u minuti.
I sad mi se broj preskoka smanjio na 800 (holter) a prije 5 godina ih je bilo preko 8.000, sa dvostrukim i trostrukim i svakojakim.
Homeopatica mi je dala kapi i kuglice koje trošim i zadovoljna sam. Sve je čučalo u glavi.![]()
jesi vadila crvenu KS,zijevanje je simptom anemije.lidać prvotno napisa
Meni se dogadja da me tako krene-nedostatak zraka, zijevanje i onda panika, počnem namjrno zijevat da uhvatim zrak i u.s.e.r.e.m se ko grlica. Provjeri željezo, a onda probaj sebe uvjerit da si ok jer jesi![]()
[/quote]
jesi vadila crvenu KS,zijevanje je simptom anemije.
Meni se dogadja da me tako krene-nedostatak zraka, zijevanje i onda panika, počnem namjrno zijevat da uhvatim zrak i u.s.e.r.e.m se ko grlica. Provjeri željezo, a onda probaj sebe uvjerit da si ok jer jesi[/quote]
nisam evo muz me danas bas tjerao doktoru ...
jutros sam se ustala i bolilo me nesto ispod rebra kada sam pokusavala udahnut a prilikom tog udahivanja i ponovnog stvaranja namjernog zjevanja koda je bila sa spagom povezan taj dio ispod rebra prema grlu i u tom pravcu me sve bolilo kada sam otvarala usta...
...prosli put kada sam bila kod doktorice jedino sto mi je rekla da moram smrsaviti (udebljala sam se u trudnoci)...
Moja sestra ima sličan problem.
Rodila je prije šest mjeseci, izgleda sretno , zadovoljno , brižno (ali mislim u granicama normale). I iz čista mira joj se tako nešto događa: odjednom osjeti napadaj vrućine (kaže ko da ima temp.42) i onda počme lupat srce. Napravila sve pretrage: utz srca, krv.. sve je ok.
Može li to bit postporođ.stres? Što je to? Sad se svi užasno brinemo?
drage forumašice tek sad sam vidjela da ovdje ima posla za mene ....
U par riječi da raščistim neke pobrkane pojmove,
ARITMIJA - je svaki rad srca koji nije pravilan (uključuje i banalno preskakanje srca i patološke tahikardije
EKSTRASISTOLIJA - preskakanje srca, može biti supra- i ventrikularno, bezopasne su ako su pojedinačne i ako ih je manje od 3% u 24h,
TAHIKARDIJA _ ubrzan rad srca, normalna je samo sinusna tahikardija (postupan porast rada srca s naporom kao i njegovo postepeno usporavanje) sve ostale su patološke.
Onaj tko ima ubrzan rad srca koji počne naglo, traje neko vrijeme i naglo prestaje zahtijeva detaljan pregled ne samo štitnjače i željeza već i 24h snimanje otkucaja srca gdje bi se trebalo vidjeti koja tahikardija-arimtija je u pitanju i potom odlučiti o ev.th.
Nije dobro da se simptomi tj. tegobe koje imate uspoređuju, nekome osijećaj preskakanja srca može boiti banalan, dok drugome može biti u podlozi ozbiljan problem !!!
Vidim da se ti malo pobliže razumiješ u te pojmove pa me zanima otkud tebi toliko znanje o tome ...doktorica si ili?
Ja nisam doktorica ali imam dosta iskustva s tim izrazima...Radi se o tome da već četiri godine imam probleme sa Ekstrasistolama.U trudnoćama koje su bile dvije u četiri godine ni jedna jedina Ekstrasistola. Kad mi je Rafael bio star godinu dana (prvi) prestala sam s dojenjem i počela sa betablokatorima ( Darob mite ).ZAŠTO?
nAPRAVILA SAM SVE MOGUĆE PRETRAGE OD UZV SRCA,HOLTER, ŠTITNJAČA HORMONI I UZV I NIŠTA A EKSTRASISTOLA BILO NA HOLTERU OKO 13 000. DAKLE OKO 10% VENTRIKULARANE I SUPR(kršitelj koda)RIKULARNE NEKOLIKO PO TIPU BIGEMINIJE I TRIGEMINIJE. TRI KARDIOLOGA SU MI REKLI DA TO NIJE NIKAJ STRAŠNO I DA JE DO 10% EKSTRASISTOLA NORMALNO ,PA ME MALO ZABRINULO KAD SAM PROČITALA KOD TEBE ONIH 3% OTKUD TI TO?
I DA SE PRIČA NASTAVI MENI SE TO POBOLJŠALO KAD SAM PILA BETABLOKATOR. SVEGA NEKOLIKO EKSTRASISTOLA ZABILJEŽENIH HOLTEROM. NA POČETKU DRUGE TRUDNOĆE PRESTALA POTO BETABLOKATOR I CIJELU TRUDNOĆU NI JEDNA JEDINA, KONTROLIRANO OPET HOLTEROM. DA BI SE SVE OPET POČELO PONAVLJATI DVA MJESECA NAKON PORODA. SAD MI JE vILKO STAR VEĆ ČETIRI MJESECA A JA MUKU MUČIM SA EKSTRASISTOLAMA ISTO NAPRAVILA HOLTER I OPET OKO10% ! AKO NETKO ZNA KAJ DA UZIMAM NA PRIRODNOJ BAZI ILI BILO ŠTO KAJ IDE S DOJENJEM DA NE MORAM PRESTATI DOJITI, A DA SE EKSTRASISTOLE SMANJE. JEDAN KARDIOLOG MI JE REKAO DA SE TAKO SRCE PONAŠA KOD TINEĐERA KOJI SU JAKO ZALJUBLJENI,ALI JA SAM SVEJEDNO ZABRINUTA JER MI JE TO JAKO NEUGODNO.
OPROSTITE NA PODUŽEM POSTU! HVALA...
:? :shock: