Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 125 od 125

Tema: nepravilan rad srca i gubljenje daha?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

to mi je uža specijalnost
    dakle iz ovog što si napisla mogu zaključiti da nema ozbiljnog kardiološkog problema koji bi mogao stvoriti fatalne posljedice, to je prvo što se dijagnostički treba isključiti i zato su ti svi kardiolozi to dosada i ponavljali, a ostaje problem subjektivnog doživljaja tj simptoma preskakanja srca koji te smeta. To je kod tebe oćito uvjetovano psihičkim stanjem tj. stresom bilo kojeg oblika, teoretski postoji mogućnost pojave ekstrasistola kod manjka tekućine ako imaš tzv. "obilne zalistke" , pa se sa korekcijom tekućine one znatno prorijede, ili anemija - pretpostavljam da je to isključeno. Rješenje tvog problema subjektivnog osjećaja preskakanja srca - eliminacijom stresa opuštanjem, nadam se da nisi pušač niti da u tvojoj okolici ne udišeš duhan, masaža, joga kod nekih pomažu. Od th. dok dojiš na žalost osim sporadično anksiolitika u malim dozama, beta blokatori ne dolaze u obzir. Nakon dojenja beta blokatori su izbor i to nove generacije, darob je malo preozbiljan za tvoj problem. U zaključku mislim da sve skupa nije razlog za prestanak dojenja jer se dojenjem izlučuje jedan hormon koji djeluje opuštajuće (kako bi majke dojilje lakše spavale) i to treba iskoristiti tj. pružiti mu šansu da djeluje, uzimati kavalitetnu hranu punu minerala i vitamina, npr nekome jako pomogne magnezij iz donata. I možda ti pomogne činjenica da ima puno ljudi koji imaju holter kao ti ali ne osijećaju ni jednu jedinu ekstrasitolu ... dakle pokušaj se ne opterećivati time manje ćeš ih osijećati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno cao nia!

Evo mene opet....hvala ti na riječima utjehe....kak to misliš uža specijalnost? imaš i ti problem s tim ili neko od tvojih...?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma ne... doslovno mi je uža specijalnost kardiologija, to mi je posao, jer nakon specke iz interne se polaže još uža specka, zato kažem uža specijalnost kardiologija ili kardiolog

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nia pa ti si kardiolog... HVALA TI BOŽE DA I JEDNA DOKTORICA IMA VREMENA PISATI MALO PO FORUMIMA.
    Hvala ti puno si mi pomogla i ljepo je znati da možeš u bilo koje doba dana ili noći postaviti pitanje kardiologu i brzo dobiti odgovor...
    Imam još jedno pitanje... molim te tvoje mišljenje o Isoptin tabletama, naime doktorica mi ih je prepisala da popijem prema potrebi kad mi baš jako preskače. Ne usudim se popiti.
    hvala ti.....!!!!! :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ipak nisam stalno na forumu....
    Isoptin tbl se u malim količinama izlučuju u MM, ali najčešće su to doze koje ne bi trebale naškoditi bebačima međutim obzirom da su sva istraživanja na tom području nedostatna preporučam da ih uzmeš samo u iznimnim situacijama tj. kada te ES toliko ometaju da ne možeš normalno funkcionirati uz uvjet da je puls veći od 80/min , za kozmetske razloge cost benefita nema. Nadam se da si dobila običan Isoptin a ne XR oblik?

Početno ovo je moj prvi post

trenutacno nisam u situaciji da procitam sve odgovore vase,ali zanima me jedna stvar...ja imam srcanu aritmiju,simptomi:lupanje srca po sat do dva dnevno ,,nemogu spavati po noci jer gubim dah imam uza sve to i astmu koje me doslovce zdere jer mi trenutacno niti jedan lijek ne pomaze..isla sam jucer na hitnu na jordanovac jer sam tamo lezala u jedanestom mjesecu radi staticus astmaticusa.bila sam na respiratoru jedan dan,ostalih tjedan dana sam dobivala osam litara kisika dnevno i nakon toga na post intenzivnoj su mi smanjivali kisik svaki dan po jednu litru.medjutim postoji jedan problem koji je tek jucer otkriven,neznam kako se tocno zove sad to ali opisat cu vam:postoji jedna zilica u mom srcu koja radi precac izmedju zila koje pumpaju krv u srce i sad ja dobivam, "previse" krvi u srce i9 to mi uzrokuje te astmaticne napadaje koji znaju nerjetko trajati po tri,cetri dana(kao sada trenutacno 4 dana)jucer sam na hitnoj dobila jednu inekciju solumedrola koji mi je u datom trenutku pomogao ali danas opet nista...mislim djelovalo je oko dva sata i poslije opet isto...vise neznam sto da radim jer mi seretidi niti ventolin ne pomazu,a nesmijem ih previse niti uzimat da se ne predoziram...i jos me strah da mi ne djeluju na srce ..eto.malo sm zbrljala sad tekst ali ako nesto ne razumijete pitajte me.

Početno

Citiraj lidać prvotno napisa
    ...evo mene i ovdje...

neda mi se otvarati novu temu kada vidim da ovdje ima slicnosti sa mnom...

nadam se da ce mi neko pomoc (iako vidim da ovdje nikoga nije bilo 2mj)

ovako-ja imam problem sa disanjem sad cu laicki opisati-DOSTA CESTO mi se desi da nemogu disati tj.mogu disati ali nemogu duboko udahnuti.kao da dodem do neke granice i dalje nejde a ja bas u tom trenutku moram skroz duboko udahnut...kada me to primi ne pusta po sat-dva pa pokusavam duboko udahnuti namjernim zijevanjem ponekad mi uspije ponekad ne...
    isla sam na one neke vjezbe disanja tj.ono puhanje kroz cjevcicu koja pokazuje dal se ima asma ili tako nesto tamo je bilo sve ok a mene i dalje to drzi.ZASTO???

isla si na spirometriju.i ako spirometrija kaze da je okej,onda odi napraviti feno pretragu.trazi recept i odi na jordanovac.tamo si ziher .i ako ikako mozes doc do doktora marka jakopovića,dodji.on radi na jordanovcu.

NAJGORE MI JE PO NOCI TESKO ZASPIM JER SE MUCIM S DISANJEM...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj nia prvotno napisa
    Onaj tko ima ubrzan rad srca koji počne naglo, traje neko vrijeme i naglo prestaje zahtijeva detaljan pregled ne samo štitnjače i željeza već i 24h snimanje otkucaja srca gdje bi se trebalo vidjeti koja tahikardija-arimtija je u pitanju i potom odlučiti o ev.th.
    Nia, ja sam ta, štitnjača pregledana, ergometrija ,UZV i svašta nešto učinjeni i sve je u redu.
    Ovih 24 sata snimanja je nemoguće napravit kod mene jer se meni to dogodi svega 6 puta godišnje. Kako znati koji dan??!

Ustvari mi pliz reci da meni onda nije niš .

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

angelina1505 bilo bi poželjno da se snimi ekg u trenutku aritmije, oćito da je teško pogoditi koji dan će to biti pa je nošenje Holtera beskorisno, međutim preporučam da kada se dogodi odmah odjuriti na hitnu internističku službu ili u ordinaciju koja ima ekg da se zabilježi aritmija, tek kada se utvrdi koji je tip aritmije može se reči da li je potpuno bezopasno ili zahtijeva neku th. Pretpostavljam ako se aritmija javlja 6x godišnje i pritom nema otežanog disanja vrtoglavice intolerancije napora, moguće da nije niišta ozbiljno ali svakako bi je trebalo "uloviti" da se zna što je.

sandra.enemona.... post je vrlo teško pratiti u smislu relevatnih činjenica kojima bi se moglo dati bilo kakvo ozbiljno mišljenje. U svakom slučaju potrebno je konzultirati kardiologa na nekoj od poznatih klinika da se ispita morfologija i funkcija srca tj neka prirođena greška kao uzrok dispneje. Ostaje nejasno zašto se postavlja dijagnoza astme ako je sumnja na kardiološki problem, nadalje ako je astma i uzimaju se lijekovi za astmu oni također mogu izazvati probleme sa srcem, u smislu ubrzanog lupanja srca.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...evo mene i ovdje...

neda mi se otvarati novu temu kada vidim da ovdje ima slicnosti sa mnom...

nadam se da ce mi neko pomoc (iako vidim da ovdje nikoga nije bilo 2mj)

ovako-ja imam problem sa disanjem sad cu laicki opisati-DOSTA CESTO mi se desi da nemogu disati tj.mogu disati ali nemogu duboko udahnuti.kao da dodem do neke granice i dalje nejde a ja bas u tom trenutku moram skroz duboko udahnut...kada me to primi ne pusta po sat-dva pa pokusavam duboko udahnuti namjernim zijevanjem ponekad mi uspije ponekad ne...
    isla sam na one neke vjezbe disanja tj.ono puhanje kroz cjevcicu koja pokazuje dal se ima asma ili tako nesto tamo je bilo sve ok a mene i dalje to drzi.ZASTO???

NAJGORE MI JE PO NOCI TESKO ZASPIM JER SE MUCIM S DISANJEM...
    Vidiš točno to se i meni događalo. Ja bi to sve prepisala psihi, jer sam ja u to vrijeme dobila i napadaje panike i sl. to s disanjem me sada manje muči rekla bi uopće ili jako rijetko, a primijetila sam to npr. u situaciji kad natrpam usta i jedem, i nešto pomislim nekako se prepadnem i ćelim udahnut a puna usta, onda znam stat smirit prvo udahnut i nastavit jest. Mislim da kad ne misliš na to i ne pridaješ pažnju smanjit će se. Znalo me i po noći budit neki strah pa isto zastanem i onda dalje. jednom sam jedno pol ure u snu kao hvatala zrak i smirivala samu sebe.
    mislim da je u ovom slučaju psiha zaslužna za to( na tememlju svog primjera), ne govorim naravno za ostale koji zaista imjau problema.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo još jedne pretrage za one koji su uvjereni (kao ja) da im ekstrasistole ne nastaju od stresa; gastroskopija ili rentgen želuca.
    Meni je trebala 1 godina da shvatim da mi određena hrana smeta i da su mi preskakivanja jača kad sam napuhana ili kad me mući želudac, a onda mi je trebala još 1 godina da shvatim da mi se javljaju češće pri određenim pokretima, kad legnem iza jela, kad se sagnem prema naprijed, kad mi dijete skoči na želudac...
    Uglavnom dokazana hijatalna hernija kao jedini uzrok mojim ekstrasistolama.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas bila na pregledu nalaz krvi u redu a ovo moje "gusenje" doktorica prepisuje stresu...i neznam kaj da joj velim na to...
    3godine tako i samo stres???hm,hm.... :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

danas bila na pregledu nalaz krvi u redu a ovo moje "gusenje" doktorica prepisuje stresu...i neznam kaj da joj velim na to...
    3godine tako i samo stres???hm,hm.... :/

lidać ako ti se događa još uvijek onako da imaš osejćaj da ne možeš udahnut i sl. mislim da je to sve psiha, opisala sam ti u postu gore,
    vjerovatno nije svima u psihi vjerovatno su moguće i neke druge dijagnoze, ali točno to se i meni događalo a sad mi se više ne događa. možda da prestaneš razmišljat o o tome, ako si napravila sve pretrage i trekli su da je u redu, opusti se i ne misli na to , pusti da prođe.
    pozz

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Evo još jedne pretrage za one koji su uvjereni (kao ja) da im ekstrasistole ne nastaju od stresa; gastroskopija ili rentgen želuca.
    Meni je trebala 1 godina da shvatim da mi određena hrana smeta i da su mi preskakivanja jača kad sam napuhana ili kad me mući želudac, a onda mi je trebala još 1 godina da shvatim da mi se javljaju češće pri određenim pokretima, kad legnem iza jela, kad se sagnem prema naprijed, kad mi dijete skoči na želudac...
    Uglavnom dokazana hijatalna hernija kao jedini uzrok mojim ekstrasistolama.
    hej arijana!
    daj mi molim te napiši koje si pretrage napravila i da li si pila kakvu terapiju za želudac.....ES prestale ili?
    mislim da bi i kod mene mogao biti taj problem jer sam pred deset godina isto imala probleme sa lupanjem srca i isto tako povezano sa želucem.tada sam nakon gastroskopije popila koktel tableta i sve se smirilo do sad kad su se javile te ES.( PIŠEM SAD A PRVI PUT SU MI SE JAVILE PRED ČETIRI GODINE.)
    UNAPRED HVALA!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako može neko stručan da odgovori.
    Urađena totalnatiroidektomija aa 8god.zbog hipertireoze koja se nije mogla sanirati lijekovima. Nakon op.na letroxu,redovno kontrolisana, hormonski status ok.
    Subjektivno nakon op. preporođena izuzev povremenih lupanja srca, puls najčešće preko 90 90-95.
    Prije par mjeseci mi je otkriven prolaps mitralne valvule, za šta neki dan dobijam corvitol 50; 2x 25mg. Baš se mirno osjećam pod th.
    Moje pitanje bi bilo za 6 mjeseci ću da planiram trudnoću ( u borbi smo, nedavno vanmaterična) i šta tada ?
    Postoji li neki "pitomiji" beta blokator koji bi se smio piti u trudnoći ili jednostavno da ga polako prije planiranja T izbacim ?
    Hvala

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj rafaelcek prvotno napisa
    hej arijana!
    daj mi molim te napiši koje si pretrage napravila i da li si pila kakvu terapiju za želudac.....ES prestale ili?
    Nađena mi je helicobacter, odradila terapiju.. ništa posebno mi nije pomoglo. Gastroenetrolog zaključio da je u pitanju kila, ali da ne radim gastroskopiju nego rentgen. Terapija za kilu mi je Reglan (ne rješava kilu, ali pomaže probavu) i Zipantola...
    Uglavnom, es nisu prestale ali bar znam što ih uzrokuje pa pazim što jedem, nastojim ne leći poslije jela.. po potrebi popijem Normabel 2 mg.. i nadam se da će jednog dana prestati i to je to

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Citiraj rafaelcek prvotno napisa
    hej arijana!
    Nađena mi je helicobacter, odradila terapiju.. ništa posebno mi nije pomoglo. Gastroenetrolog zaključio da je u pitanju kila, ali da ne radim gastroskopiju nego rentgen. Terapija za kilu mi je Reglan (ne rješava kilu, ali pomaže probavu) i Zipantola...
    Uglavnom, es nisu prestale ali bar znam što ih uzrokuje pa pazim što jedem, nastojim ne leći poslije jela.. po potrebi popijem Normabel 2 mg.. i nadam se da će jednog dana prestati i to je to
    cao arijana !
    HVALA TI NA ODGOVORU
    zanima me još nekoliko stvari.....kako ti je otkrivena bakterija i koliko su ti česte ES Radila si holter ili.... meni su jako učestale oko 13 000 dnevno.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Helicobacter sam otkrila izdisajnim testom. Radila holter i manje su mi od 1% odnosno oko 40 sves i 80 ves. Ali ima dana kad osjetim 1-2 dnevno, a ima dana kad mi je svaki drugi otkucaj naopak, pa onda popijem Normabel i pomogne mi. Ja nisam kandidat za beta blokatore, ali ti definitivno jesi, nadam se da uzimaš terapiju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni se isto dešava, s tim da to kod mene ode dosta dalje-ja se prestrašim i onda još dobijem napad panike.
    nemoj sebi dozvoliti da dotle dođe-nije ti ništa. potpisujem za anemiju ili generalno iscrpljen organizam. ja sam radila sve nalaze: od štitne do ultrazvuka srca i ekg-sve je bilo u redu. može se desiti da si vjerovatno nećim preopterećena, a da ni sama nisi svjesna, pa ti se to potiskivanje manifestuje kroz navedene simptome. a isto tako možda si i meteoropata-moja frendica ima iste simptome kad je promjena vremena

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo javlja se veteranka u problemima sa srcem. Imala sam urođenu manu i zbog toga napadaje praoksizmalne tahikardije cijeli život. Sva sreća sve se smirilo operacijom, ali svejedno sam sklona aritmijama i blagim tahikardijama.

Ja sam sama kod sebe skužila kad mi lagano ponestaje zraka i ubrzava mi se puls, garant nešto organizmu fali. Sad neke od stvari koje sam skužila da mi jaaaaako pomažu su:

Mljeko
    Banane
    Pomadore
    Sve što ima željeza (ali uz to obavezno puno luka kapule)

Zapravo dosta ovh namirnica ima Kalija a često se pored suficita željeza, ovakvi simptomi pridavaju nedostatku Kaliju u organizmu. A kad se pored svega ovog naklopate luka ili česna, sve se smiri.

Meni je trebalo jedno 10 godina da dođem do ovih par namirnica koje mi uvijek pomažu. Neki doktorski savjeti tipa lezi na leđa i miruj su me samo komirali, ležanje na leđima nikako ni pod razno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koja budala, ne suficita nego deficita

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prije četiri mjeseca mi počelo srce preskakati (ekstrasistole). Prije toga ih nisam zamjećivala ako ih je i bilo. Obavila sm nekoliko EKG-a, UZV srca, pretrage krvi (željezo, elektroliti, hormoni štitnjače, masnoće...) i svi su nalazi bili uredni. Dijagnosticirana mi je samo blaga respiratorna aritmija. Mjesec dana je prošlo bez tih preskakanja, a prije šest dana ponovno se pojavilo. Sad ih svaki dan osjećam (barem 15-ak u sat vremena) i izluđuju me. Ne znam kako se opustiti i ne misliti na njih. Vjerujem da ih svojim očekivanjem sama iniciram.
    Može li se kako utjecati na ta preskakanje a da se ne uzimaju lijekovi? Utječu li te ekstrasistole na skabljenje srčanoga mišića?
    Naručila sam se i na holter EKG. Tu sad nastupa problemčić jer dojim pa se bojim da moja L te žice ne počupa dok papa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Srce ti može bit super zdravo a da svejedno imaš preskakanja.
    Ja ti savjetujem mljeka i banana...isto tako, provaj se odmarat na ljevom boku radije nego na leđima ili desnom.

Još jedna caka koja meni uvijek pomogne...kad vidiš da se baš zaredalo, začepi nos i napni se kao da ideš na wc...ili kao kad si u avionu pa želiš tlak iz ušiju istjerat.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno evo mene opet...

nia ako slučajno vidiš post, molim te odgovor na nekoliko mojih pitanja:. Naime o čemi se radi, već nekoliko dana osjećam preskakanja ko ludo na svaki drugi treći otkucaj....neznam što da radim ...da se javim lječniku, da odem na hitnu ili da jednostavno probam popiti isoptin 80 par dana dok se situacija ne smiri.... još uvijek dojim.Isoptin mi je prepisala doktorica po potrebi, ali neznam da popijem jednu ili da pijem par dana.

U jednom postu si mi napisla da je Darob mite ( koji sam pila prije trudnće ) preozbiljan za mene. Daj mi molim te napiši što bi ti prepisala u mojem slučaju. UNAPRED PUNO PUNO HVALA.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Darob je zaista prejak ljek, to se pije u slučaju žeščih problema. Iako meni nikad nije pomagao...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •