Citiraj Blekonja prvotno napisa
Kao naručena tema za mene!
Evo da se i ja javim imam sličnih problema sa preskakanjem srca, ali ne baš u tolikoj mjeri. Meni srce isto tako preskoči iz čista mira, zalupa kao ludo i kao da ostanem bez daha, već sam nekako navikla na to pa se malko uspaničim pa prođe. Meni je najgore jer mi se srce uzlupa (puno otkucaja) iz čista mira i najgore mi je kad pogledam u ogledalo i vidim na vratu kao da će iskočiti.

Moj veći problem je visok tlak (već o tome pišem di god stignem), a što je najgore dr. Š me je vratio i nije me htio uzeti u postupak dok ga ne skinem, jer bi mi u protivnom postupkom mogao ugroziti zdravlje pa sad pijem lijek koji mi je propisala dr. opće pr. i malo je pao inače prije tableta bio je 160/110, uf visok jel da?

Jučer sam bila u interniste kardiologa, promijenio mi je tablete sad mi je dao neke koje su kombinacija za izmokravanje i da smanji rad srca, zatim moram 24 sata mijeriti tlak (sa nekom vrstom holtera) pa će vidjeti kako ide dijelom i zbog toga jer mi nije jučer mogao izmjeriti tlak koliko sam bila PREPLAŠENA :? Napravio mi je EKG bilo je oko 100 otkucaja u minuti, ultrazvuk srca je uredan. Inače mislim da mi je taj tlak kombinacija kila (imam ih viškaaa ) i naslijeđa (mama, baka i dida), a naravno i stresa , a osoba sam koja sve prima k srcu, brzo planem, brzo se iznerviram. Malo me to sve sad zbediralo jer stvarno želim bebača i to me sve vraća unazad, a godine idu!

Eto da čujete i moju priču!! Šaljem

Isuse Bože, kao da čitam svoje simptome i sram me je priznat da mi je sada lakše kad znam da nas ima više s tim problemom.
Ja sam evo vratila prije par sati sa Hitne na Rebru jer mi je doktorica opće prakse prepisala beta blokator radi ubrzanog pulsa koji me je nakon što sam popila samo pola doze srušio i usporio rad srca poprilično. Inače, sam dosta teška tlakašica i to sve od trudnoće. Pijem 3 lijeka za tlak kojeg u zadnje vrijeme ne mogu kontrolirati pa sam sada na max. dozama.
Blekonja, moj savjet je definitivno da središ tlak prije trudnoće jer će ti u trudnoći opako porasti. Pričam iz svog iskustva. Tlak u trudnoći nije dobar za tebe a ni za bebu jer može doći do svakakvih komplikacija, pa čak i s fatalnim završetkom. Ne bih te htjela plašiti, ali bolje da si upoznata sa situacijom. Ja bih isto išla na novu trudnoću, ali i hematolog, i kardiolog, i nefrolog su složni da nema dok ne sredim tlak. Osim toga, imam 30-tak kila viška koji mi samo otežavaju situaciju, ali borim se ....