-
a taxi?
evo jučer nam se dogodilo da smo morale koristiti taxi, G (17 mjeseci) se prvi put vozila u krilu. Inače sam pukla na AS, i ne trpim vidjeti dijete koje nije u AS. Silom prlika sam bila jedan od roditelja kojima bih inače najradje iskopala oči. Ali situacija je bila neizbježna, riknula su nam oba auta isti dan. Već je to da ne povjeruješ! A onda G kuri cieli dan, temperatura ne silazi, a prije 2 dana prestala piti antibiotike. Dakle, doktoru moramo! Jedino rješenje je bio taxi i vožnja u krilu. Grozota. A sad da stvar bude još bolja njoj se ne sviđa u krilu pa plače ,vrti se. Nazad naravno pješke.
Što napraviti u takvoj situaciji?
-
mi smo u Švedskoj naručili taxi s AS.
u HR sumnjam da postoji takva opcija.
u vašem slučaju, možda ste mogli montirati AS u taxi i kazati mu da čeka pa se istim vratite nazad. samo to vjerojatno košta puno (ovisno koliko čekate kod doktora)
-
Mi u taxi uvijek furamo AS, još se nisam susrela sa taxistom koji nije bio susretljiv i pitao dali treba pomoć oko postavljanja iste.
Mislim da u ZG čak i postoje taxisti sa AS u vozilu.
-
vidiš,vidiš nije mi palo na pamet pitati ima li koji taxi s AS. Moja velika greška! A kako mi je auto ostao na drugom kraju grada, nije mi baš bilo zgodno vući AS autobusom, pa tramvajem i to iza 16 po najvećoj gužvi. Računala sam na drugi auto, koji je već bio u servisu i AS skupa s njim.
-
Ova tema mi je jako zanimljiva, jer nemam auto. Za sada moj tata uskače kad nekamo moram s Anom, ali želim imati alternativu u slučaju da je hitno.
Znači - furam AS sa sobom i sve 5.
No, još jedna stvar koja me muči kod vožnje taxijem; Ana uglavnom u autu spava, ali ako je budna - čim auto stane, npr. na semaforu, plače iz petnih žila. Ne mogu je umiriti nikako. Ana je stara 2 mjeseca i isključivo dojim, što u autu koji vozi ne prakticiram iz sigurnosnih razloga.
Kako bi njen plač djelovao na taxista? ( Tj. Što mislite, bi li ga to ometalo u vožnji?)
Ako je netko bio u sličnoj situaciji, ako može koje iskustvo, savjet...
(Moj tata me jednom pitao, dok je ona tako plakala: "Kad se djeci može početi davati duda?" Odgovorila sam: "Nikada!" Malo se zbunio, pa sam mu objasnila svoje razloge.
)
-
G je isto jako plakala u autu kad je bila manja. To je u potpunosti prestalo kad je prešla u AS okrenutu u smjeru vožnje (cca.13 mjeseci). Mislim da taxistu neće baš previše ometati bebin plač. Mene smetalo, ali mama je ipak puno osjetljivija na plač svog djeteta nego stranac kojem je to posao. Mislim da se oni mogu dosta dobro isključiti. Mi, moram priznati dudu imamo, ali kad je nezadovoljna ni duda ne pomaže. A i više služi kao igračka nego što ju ima u ustima, eventualno kao grickalica kad idu zubi. Ali zato dvije u ruci čine čuda, to joj je prezanimljivo. Tako da ih je pun stan i auto, ali u ustima nisu skoro nikad. Podržavam te 100% što se tiče ne davanja dude!
-
Ja sam jednom zvala taxi službu da naručim taxi s AS jer sam jednom vidjela taxistu sa sjedalicom u autu. Praznom. Rekli su da nemaju takav taxi i da sam ja vidjela taxistu koji je montirao sjedalicu svog djeteta i da će me ako bude blizu kad mi bude trebao taxi povesti s djetetom bez problema.
Ali sam im rekla da bi ako već voze djecu u autu, morali imati montiranu AS. Kaže on meni- vi ste roditelj pa morate o tome voditi računa.
Vodim. Zato i kažem!
Ujutro sam našla drugo rješenje tako da ih nisam ponovo zvala.
Nisam još probala s ovom opcijom da nosim i sama stavim sjedalicu. Ne znam gdje bih s njom poslije. ili bi me čekao...
-
a što sa javnim prijevozom?
ja često idem busom sa malcem i oni ko da krumpire voze...sjedimo obično tako da se vozimo unazad, al nije uvijek to mjesto slobodno a ljudi su skroz nesusretljivi...
-
Bili smo u Medulinu kad je G1 bio nekih 6 mjeseci, i jednu večer nam se učinilo zgodnije bilo otići do Pule taxijem nego svojim autom, pa smo nosili stolicu sa sobom. Ajme pitanja, ajme čuđenja, da bi na kraju jedva uspjela montirati običnu sjedalicu u taj nesretni taxi (stalno su mi bili prekratki pojasevi) ma
-
mi smo prije cca mjesec dana bili bez auta i dva tri dana smo se vozili taxijem. AS je uvijek isla s nama, pa i na kavu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma