Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pupčana kila

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno pupčana kila

Je li netko bio mozda na ovoj operaciji?
    Nakon poroda sam skuzila da imam dijastazu trbusnih misica i to dosta veliku. Naravno, nisam bila kod doktora nego sam vidjela ovdje na forumu da netko pise o tome. Nedavno sam bila kod svoje doktorice i ona mi je pogledala trbuh i rekla je da joj se cini da je pupcana kila + dijastaza. I tako, odem ja danas kod kirurga na pregled i on dijagnosticira isto. Kaze da preporucuje operaciju jer su te kile opasnije od drugih kao jer su "uskog grla" pa se lakse uklijeste. Posto sam bila kod privatnika na pregled, on je rekao da oni to fino elegantno rade, u dan je sve gotovo i da bi mi usput i dijastazu spojio. Tako da imam jos par pitanja. Zanima me mogu li i dalje dojiti ako odem na operaciju. Sto ako dobijem mastitis (nije bas vjerojatno jer nisam bas s mlijekom, ali nikad se ne zna) i tako neka slicna pitanja. Mogu li opet zatrudnjeti nakon toga i slicne stvari.
    Eto, unaprijed zahvaljujem.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ondak, nitko ništa?
    Barem o toj opcoj anesteziji...to me mori.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uh, baš si me pogodila.

Meni je dijastaza nakon poroda bila :shock: čak 3,5 cm i morala sam nositi steznik i raditi vježbe.
    Malo se popravilo, ali ne baš dovoljno a i ljenčina nisam vježbala.<

E sad. Pupak mi je ostao "čudan" nekak mekaniji i širi nego prije ali sam mislila da je to zato što još nisam vratila trbušnjake u formu. PA sam ostala trudna i sad kad imam trbuh imam muku po pupku. Naime, malo iznad njega mi je onak pomalo bolno mjesto pa me skroz frka pupčane kile.

Istina, veseli me da se to može brzo popraviti (kak veliš kod privatnika, pa se nadam da i kod nas ima takvih) a i nisam znala da se dijastaza može spojiti. Ja bih to napravila nakon poroda, pa me zanimaju odgovori na tvoja pitanja.

Mene sad još muči i kakva je opasnost od neke gore varijante pupčane kile u trudnoći...

idem pp-at jednu dragu curu da nam dođe odgovoriti...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pitaj doktora je li ti kila.
    Ako je kila onda je bolje ne vjezbati i ne dizati terete. Dobro, to sad ionako ne mozes pa je sve jedno. Sto se tice opasnosti od kile, vjerojatno je ista kao i inace, tj. da se moze uklijestiti. Osim sto je onda opasnija operacija. Iako, meni je nedavno rodica imala operaciju slijepog crijeva u 27 tj trudnoce i sve je proslo OK (doduse u GB).
    A kakav ti je taj pupak bio prije poroda? Meni je trbuh ostao velik a taj dio oko pupka najveci i najispupceniji i onako "mjehurast", nisam mogla spavati na trbuhu i osjecala sam nekako crijeva na povrsini. Takodjer mi je bolno, ali dugo vremena nisam mogla razluciti boli li me rez od carskog, rastegnuta i puknuta koža ili nesto trece.

Nego, danas sam se cula s kirurgom i rekao je da je kod operacije pupcane kile rez samo oko pupka a kod dijastaze treba rezati sve gdje je dijastaza pa je rez daleko veci. Tako da jos razmisljam da li da ili ne. Uz to, pitam se sto ce se desiti da opet zatrudnim, hoce li ti trbusni izdrzati ii ce se opet razdvojiti a rez ipak ostaje. :/ Jos sam u dilemi i ne znam hocu li uopce raditi i dijastazu. S druge strane, ne zelim ovako ogroman trbuh.
    Pitala sam ga i za anesteziju i rekao je da mora biti opca jer "ne mogu mu se mrdati po stolu dok mi on slaze crijeva".
    8)
    Ajde, pp-aj.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

BTW, je li ti se ista smanjila rupa od dijastaze nakon nekog vremena? Danas mi je taj kirurg rekao da to ne moze nestati, pa sam ostala zbunjena jer mi se cini da svi preporucuju vjezbe za to. :?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    S druge strane, ne zelim ovako ogroman trbuh.
    Misliš da dijastaza ima veze s veličinom trbuha?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Misliš da dijastaza ima veze s veličinom trbuha?
    Dosada sam mislila jer sam racunala da imam samo dijastazu. A sad vise nisam sigurna jer imam i kilu. Iako, poznanice koje imaju dijastazu isto imaju veci trbuh i puno sporije im se vraca nakon poroda nego ostalima. Tako da mislim da ima.

P.S. Preslatko mi je tvoje dijete na ovoj slici.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, to bi objasnilo moj trbuh (izvlačim se ja...) :/

Hvala, više nema plave loknice, sad je kratkokos i taman.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hm, to bi objasnilo moj trbuh (izvlačim se ja...) :/
    Vrlo lako moguce. Kolika ti je rupa? Inace, ja sam pocela nesto vjezbati u rujnu i stanje mi se popravljalo ali mi se kila onda pojacala i pocelo me smetati. Iako za dijastazu nisu cak ni potrebne velike vjezbe. Ako te zanima, napisem ti na pp....

Hvala, više nema plave loknice, sad je kratkokos i taman.
    U prvi mah mi se ucinilo da je cura, ali mi ipak nesto nije stimalo u toj procjeni.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajde mi, molim te, napiši te vježbe.
    Meni je rupa definitivno manja nego prvih godinu dana nakon poroda kada sam komotno mogla gurnuti sve prste ruke u trbuh :/ ali još uvijek nije kako je bilo.
    Kada (u rijetkim trenucima ) radim trbušnjake, ako ne pazim na stezanje mišića, obavezno se pojavi onaj "kupček" na mjestu dijastaze. Naravno, trbuh je velik i od špekeca, ali mi od poroda nikad nije bio potpuno ravan.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok ima li netko tko je operirao tu pupcanu ilu ili dijastazu nakon trudnoce? Ovi postovi su dosta stari. Ja imam dijastazu 3cm i pupcanu kilu velicine jagode. Idem na vjezbe za trudnice i ginekologica mi je rekla da i dalje smijem vjezbati jer da ne vjezbam da bi se jos pogorsalo, jer vjezbanje ipak odrzava tonus misica. Zanima me jel se to moze vratiti bez operacije i nikako mi se ne ide pod opcu anesteziju

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drage moderatorice da li se ova tema moze prebaciti na trudnocu ili na poslije poroda? imam osjecaj da bi tamo bilo vise odgovora i iskustava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •