Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Probavne smetnje i bolna crijeva u I tromjesečju

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Probavne smetnje i bolna crijeva u I tromjesečju

U 8. sam tjednu trudnoće i gotovo od samoga početka povremeno imam probavne smetnje, koje se očituju u pritisku, napuhnutosti, plinovima i učestalim mekanim stolicama, nakon kojih slijedi iscrpljenost/umor. Ove probleme bih povezala s promjenama u maternici, prehranom, a možda i strahom da lagani bolovi mogu značiti nešto loše, što onda potencira probleme. Primjećujem i da se problemi pojavljuju kad pojedem određenu hranu, ali ju još nisam uspjela kategorizirati.

U prošlosti sam u par navrata imala neurozu crijeva, koja se manifestira na sličan način; pritisak postoji sve dok se crijeva ne isprazne, a nakon toga se osjeća velika iscrpljenost/malaksalost.

Interesira me da li netko ima ili je imao slične probleme? Kako se nosio s tim? Koja hrana pomaže (meni osobno je riža zakon), a koja odmaže?

Hvala,

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo me. Ja sam sad 29. tjedan i cijelu trudnoću imam slične probleme, točno kako si ih opisala. Nikad u životu nisam imala problema s probavom, čak niti u prvoj trudnoći, pa čak ni one uobičajene trudničke probavne smetnje - zatvor i sl. I onda mi se to počelo događati kad sam dojila - a dojila sam 18 mjeseci. Svakih otprilike 3 tjedna, sve ovo što kažeš, proljev i kolaps. Tada sam to povezivala s iscrpljenošću, a sad to povezujem, kajjaznam, s hormonima, nemam pojma... Primijetila sam sada, u trudnoći, da mi ne paše mliječno, ali ne mogu ni to isključivo tvrditi. Zapravo ne znam kaj bi ti rekla, jer i sama cijel vrijeme pokušavam otkriti uzrok i kako mu doskočiti

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nikailuka prvotno napisa
    Evo me. Ja sam sad 29. tjedan i cijelu trudnoću imam slične probleme, točno kako si ih opisala. Nikad u životu nisam imala problema s probavom, čak niti u prvoj trudnoći, pa čak ni one uobičajene trudničke probavne smetnje - zatvor i sl. I onda mi se to počelo događati kad sam dojila - a dojila sam 18 mjeseci. Svakih otprilike 3 tjedna, sve ovo što kažeš, proljev i kolaps. Tada sam to povezivala s iscrpljenošću, a sad to povezujem, kajjaznam, s hormonima, nemam pojma... Primijetila sam sada, u trudnoći, da mi ne paše mliječno, ali ne mogu ni to isključivo tvrditi. Zapravo ne znam kaj bi ti rekla, jer i sama cijel vrijeme pokušavam otkriti uzrok i kako mu doskočiti
    drž'se

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam uvijek imala problema sa probavom - sto je generalno pod kontrolom (sto lijekovima, sto prehranom). U trudnoci je kriminal. Kod mene se mijenjaju zatvor, diaree, grcevi, bolovi ... sve probavne smetnje koje postoje.

Bude i prodje - za mene nema druge alternative!! Poslije poroda prodje sigurno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, dobro dosla u trudnocu. iz osobnog iskustva ti velim da ti je bolje da imas proljev nego zatvor. iscrpljenost i umor su takoder normalni, najcesce produ iza treceg mjeseca.

ja obje trudnoce muku mucim s plinovima, zatvorom, umorom, vrtoglavicama, nesvjesticama, zgaravicama..

a kaj ces. brzo se zaboravi kad rodis.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stolicu imam svaki otprilike četvrti dan i to strašno tvrdu,užasno se moram napinjati,a vrlo često i prokrvarim zbog stvorenih hemoroida.Nikad nisam više pazila na prehranu nego sada,a probava nikad nije bila gora.

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo malo prije sam na PZ u Odbrojavanju napisala što mi se danas dogodilo i sad sam sva u brizi..ne znam što je i strah me da se ne ponovi opet jer me stvarno uzasno bolilo...

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam u pocetku isto imala problema sa slicnim stvarima...doduse nije bilo bas tako....karakteriziralo se kao jaka i probadajuca bol u doljnjem djelu stomaka i ledja-kao menstrualna bol. Jako sam se uplasila da nesto nije u redu....otisla ljecniku i on mi kaze da imam upalu crijevne sluznice.
    To jednostavno u trudnoci kolapsira i dolazi do takvih i slicnih stvari.....
    Rekao mi je ljecnik da pijem jako puno planinskog caja jace napravljenog i bez secera i jedem jako puno tecne hrane....zelja!! Da izbjegavam tjesto i kruh i sim tog planinskom da pijem opcenito jako puno tekucine.
    E i uzela sam si nekakav prasak koji se razmuti u casi vode i brzo popije...zove se Fitolax i sluzi za temeljito ciscenje crijeva!! Nece te potjerati na wc ali ce ocistiti crijeva kad budes isla na toalet...i to trebas piti nekoliko dana....
    I meni se sve smirilo u tjedan dana i nemam vise slicnih problema.

Eto moje iskustvo....
    Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo da i ja napišem svoje iskustvo, nešto pozitivnije
    naime, u prva 3 mjeseca trudnoće su mi tvoji problemi bili redovita stvar, a u drugom tromjesečju se sve povuklo, kao da nije ništa ni bilo :?

da te utješim, eto, možda i tebi bude tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •