Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: sisanje palca

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno sisanje palca

zanima me da li je opasno za deformaciju desni ako beba siše palac. Leon ima sada 5 mjeseci a od drugog mjeseca dosta siše svoj desni palac - to ga uspavljuje i vjerojatno tješi kad nije raspoložen. Palac mu je u ustima poprilično često - iako kad zaspi sam si izvadi palac iz usta (nije da mu on bude unutra cijelu noć).

Draže mi je da je palac nego duda varalica, ali opet ne bi htjela da mu to utječe na deformaciju desni i kasnije zubića.

Da li to zna biti samo faza i treba li na to utjecati da prestane? Ako da kako?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja najstarija je cuclala palac do pete godine i nema nikakvih deformacija ni na palcu ni na zubima, jedna blizanka isto cucla palac, drugoj ne treba ništa...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj nećač je sisao palac jako jako dugo i nema deformacije na zubima ali je imao jako dugo deformacije na prstu tipa velike kvrge,rane ma grozno...kasnije je prošlo!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

htjela sam reći NEĆAK

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj maleni je sisao palac od 3 mj. i svi su pametovali kako to mu nesmijemo pustit, imat će krive zube, rupu na nepcu, sisat će do škole, sisa jer nije dojen (dojila sam ga godinu dana). Sa 2 godine je prestao sam od sebe. Bio je prehlađen, začepljen nos i sa palcem u ustima nije mogao disat. Nema nikakvih posljedica. Sestrična ima 10 godina, još tu i tamo po noći nesvjesno sisa. Nema krive zube, kosi palac,... ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Magdalena siše palčić valjda oduvijek (čitaj od 2003.) Zubi su zasad o.k., kao i palac (jednom joj se bio "rascvao" jer je pretjerivala pa smo ga par dana mazali nekom kremicom i stanje se popravilo, ali se navika cuclanja nije izgubila) Razgovarala sam s njom o tome i dogovorile smo se da će polako prestajati...Mene najviše brine higijena, užasava me kad nakon npr. šetnje gradom ili čeprkanja u parku stavi palac u usta jer je umorna, a umor je, uz pospanost, zapravo razlog zašto siše palac.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi se pridružujemo sisačima palca. Pia isto siše palac od 5. mj starosti. Obavezno kod uspavljivanja, maženja i kada je umorna.

Za sada nema naznaka skorog prestanka

:/

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moji ne sišu palac hvala bogu, ovisni su o dudama. I čim vidim prst u ustima odmah ga animiram.
    Ja sam imala problem sa sisanjem palca , jako dugoooo. Tek kad sam krenula u srednju školu prestala sam. I to je bilo teško.
    Nije mi ništa deformirano, nekad su mi prsti znali imati zadebljanje ali to je bilo kad bih u snu zagrizla prst.
    Meni je gora ovisnost,..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    I mi se pridružujemo sisačima palca. Pia isto siše palac od 5. mj starosti. Obavezno kod uspavljivanja, maženja i kada je umorna.

tako je i kod L.

najvise sisa po noci kad se probudi pa sama sebe uspavljuje.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vadit palac iz usta! ja sam ko mala sisala palac, rezultiralo je pomicanjem donje čeljusti prema slušnom bubnjiću i izgled brade iz profila kao kod bakice. nosila aparatić 5god da bi se to vratilo na normalno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo dobili od psihologice savjet (nismo zbog toga išli kod nje, ali smo usput nešto i o tome doznali) da nikako ne pokušavamo s odvikavanjem tipa vađenje palca iz usta, nagovaranja ili negodovanja kad siše palac. Jednostavno ga treba nečim zabaviti da upotrijebi tu ruku. Inače to nije ništa zabrinjavajuće.
    Od 3. mjeseca do sad (2,5 godine) nikakvih promjena na čeljusti nije bilo, jedino ima žuljić na prstu.
    To mu je tješilica, umirivalica kad je nesiguran ili pospan. Povremeno ima faze od nekoliko dana kad sam zaključi da je "prstić buban" pa ga neće papati, ali do sad se uvijek vraćao toj navici. Prestat će kad mu više ne bude trebalo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa

... i koliko mi to ide na živce, toliko si razmišljam kak je to prirodno i kako je Pia sama pronašla sredstvo za umirivanje.

Valjda će prestati u kroz neko razumno vrijeme.... :/

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj Noah je sad počeo ali cucla dio šakice između palca i kažiprsta i to dok je umoran. Za tjedan dana bude navršio 2 mj.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lana siše palac od 2. mj života. Sad ima 16. nedavno sam primijetila da joj lijeva jedinica ide mrvicu prema van. Siše samo lijevi palac. Ali to nije ništa strašno zasad.
    I meni je dr rekla da nema smisla gurati dudicu jer je vjerojatno ionako neću moći spriječiti.
    A palac mi je oduvijek bio prirodniji od dudice.
    Ja nisam sisala palaca pa sam opet morala nositi aparatić. Jedna frendica je rekla da ona nije sisala pa ga je nosila, sestra joj je sisala pa ga nije morala nositi.
    Tako da mislim da ne treba generalizirati. Ionako je velika vjerojatnost da će radi nečega nositi aparatić, a kao što kažete, njoj je to velika tješilica.
    Tj, možda i ne tješilica jer ona ga najviše siše upravo kad se mazi, a ne kad je tužna

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moja oba su sisala palac jedan do 4 miseca a jedan do 5 godina i onda je dobio neki osip i morali smo mazati kremom po rukicama pa je se u biti tako i odvika
    mislim da ne dolazi do nikakve deformacije i draze mi je bilo da sisa palac nego dudu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

T. je počeo prije nekoliko dana što je dosta kasno - i prije je pokušavao, ali bi se uvijek zagrcnuo, pa je umjesto palca sisao nadlanicu. Dudu nije imao.
    Sada mu je valjda sjeo na mjesto, pa gušta . Ponudim mu ciku, ali nije to što želi. Ne mislim mu braniti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U jednoj strucnoj knjizi sam procitala- pustite djecu da sisaju palac, to je normalno.

(dok nije predugo naravno)

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam svoj cuclala do 6. godine

a imam blistavije i ljepse zube nego ovaj smajli

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja šmizla cucla prstenjak i srednjak, odjednom oba strpa u usta.
    To radi od rođenja i uopće se ne brinem radi toga, a nisam ni primjetila neke deformacije.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imali smo sreću na uzv vidjeti karla kako siše palac u trbuhu. mm se nešto trudio kupovati dude, koje su meni uvijek bile prilično gadne, ali kad je malac otkrio palac biloje gotovo. siše lijevi već tri i pol godine, prije češće, sad sve manje, pred spavanje, u autu. kad je palac prljav onda poslušno čeka da se opere. palac je zakon, umiri ga skoro kao cika (dojen do 2,5) i ne pada mi na pamet odvikavanje. kad dođe vrijeme, isto kao i sve drugo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure ,moje momak je skoro u desetoj godini zivota i jos uvjek sise palac.
    Sise ga uglavnom ujutro u autu kad se vozi u skolu i kad igra PS. 8(ovo je posebna tehnika).
    Kad smo razgovarali o palcu rekao je da ce prestata kad bude spreman za to(nadam se da nece sisat palac na svom vjencanju :shock: )
    Zubi su mu kao niz bisera a vilica sasvim na svom mjestu...palac izgleda identicno kao i onaj kojeg ne cucla.
    Ja i MM smo prepustili njemu da odluci kad ce doci vrijeme kad ce ga prestat cuclat jer se pokazalo da je bolje sve prepustit vremenu i momentu kad je on spreman na neku promjenu.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj B. je cuclao palac da nedavno, sada ima 7,5 god. ali isključivo par minuta pred spavanje. Imali smo raznih pokušaja odvikavanja, nagovaranja, razgovora... ali ništa nije urodilo plodom sve dok si on sam to nije posložio u glavici... i da ironija bude veća, gornji zubići su mu za 1-2 mm previše unutra, i mora ih palcem, jezikom ili štapićem od sladoleda gurati prema van

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uhhhh, već sam se bila zabrinula. naime,ja emmi nisam davala dudu. međutim, ona je prije nekoliko dana otkrila svoj palac i sad ga siše kad spava... zapravo, kad se malo razbudi, onda ga strpa u ustašca i zadovolno cokće.
    ja se prepala zbog tih stvari sa deformacijama vilice. mislila sma da nam neće trebati ništa, ali šta ću... sad je već kasno. ona je pronašla zanimaciju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •