Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: IKEA ormari

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno IKEA ormari

ima li tko ikein pax ormar?
    cijena su stvarno povoljne, ormari lijepi... zanima me da li su i u redovnoj uporabi dobri.
    ako netko ima, pliz treba mi debljina iverice od koje je radjen ormar. dakle, vrata, bocne stranice... ne pise ni u katalogu ni na webu. standardna debljina je 18mm, ne bi smjela biti tanja od toga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam ja jedan ali je još u kutiji Javit ću ti u četvrtak (nadam se).

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja mozda javim malo prije, nas je montiran...pa dok ja izmjerim, pa dodjem (sutra) na net...mozda ipak netko prije 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam kupila onaj plitki od 37 cm za hodnik. Mislim da ti oni baš ne štede na debljini iverice nego je to sve loša kvaliteta - tako mi je rekao šogor koji se inače bavi sastavljanjem namještaja, a sad mi je sastavljao neki Ikein regalčić (kaj neki, Besta 8) ) - kaže da je to sve imitacija, imitacija aluminija, imitacija stakla, imitacija iverice (kao najjeftinija ljepljena blabla).

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi imamo pax ovaj od 37cm u hodniku već 2 godine, pokazao se odličan, dvokrilni, sa puno polica za cipele, vrata-ogledalom, itd

imali smo i jedan za dječiju sobu koji smo promijenili (i kod novog vlasnika je još uvijek dobar, star je oko 5 g.), a u dječijoj sobi sada imamo isto ikeine ali one hopen http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...bedroom/11005/

ne znam kolika je debljina iverice, mogu kad doma dođem izmjeriti

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo pax 3-krilni ormar i krevet u djecjoj sobi i jako smo zadovoljni!
    na poslu sam, pa ne znam dimenzije!!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U spavaćoj sobi imam dva garderobna Pax ormara (već 7 godina). Debljina stranice, tj. vrata je 1,8 cm.

Meni su ti ormari zgodni jer imaš dodatne opreme za njega. Mi na nekim mjestima u ormaru imamo košarice umjesto polica koje možeš izvući van. Pa držač za kravate, hlače, cipele. Namontirali smo i svjetlo unutra (kad otvoriš ormar, upali se lampica, isto se kupi u Ikei).
    Imaš poseban katalog za Pax ormare.
    Mi planiramo kupiti još jedan kutni dio, a MM bi umjesto običnih vrata stavio klizna (samo ne zna što bi onda sa starim vratima).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš ih dati stolaru da njih pretvori u klizna; samo napravi utore za vodilicu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super, dakle 18mm, fala!
    ikea me, osim cijene, i zanima zbog tih zgodni kosarica i djidja koje imaju (komplement serija).
    ako i ne uzmem ikein ormar nego ga radim u zagrebu, svakako cu uzeti njihovu opremu za unutrasnjost ormara.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo isto kupili košarice, i štange za vješanje na izvlačenje jer je ormar plitki pa ćemo vješati paralelno sa zadnjom stranicom.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, npr. nosac za hlace u E.(necemo reklamirati) kosta 350 kn bez PDV-a, a u Ikei 18 EUR-a...pa sad :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    super, dakle 18mm, fala!
    ikea me, osim cijene, i zanima zbog tih zgodni kosarica i djidja koje imaju (komplement serija).
    ako i ne uzmem ikein ormar nego ga radim u zagrebu, svakako cu uzeti njihovu opremu za unutrasnjost ormara.
    Da, serija Pax je izuzetno dobro opremljena dodacima, ali je potrebno kupiti baš originalne Ikeine, jer su specifičnih dimenzija. (A ne ormar u Ikei, pa se nadati da ćeš u Zg naći police, košare i slično.)

Mi smo si kupili Pax ormare kad smo živjeli u Beču, ali ostavili smo ih u bečkom stanu. Bili su nam odlični: veliki, lijepi i funkcionalni. Međutim, kvaliteta i nije nešto. :/

Sad razmišljamo o novim ormarima za spavaću sobu i nekako smo najnaklonjeniji soluciji koju si i ti spomenula: da ih se napravi ovdje prema Paxovim dimenzijama, a u Ikeu bi samo išli po opremu za unutrašnju organizaciju prostora.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam ormar iz Hopen serije i prezadovoljna sam. Jako je funkcionalan, puno odjeće mi je stalo unutra, a uvijek sve izgleda uredno.
    Najviše volim kut u kojem su ladce, police i ima jako puno mjesta za vješanje robe ( i najduže haljine i kaputi stoje ispravljeni). I ta Hopen serija ima odlične dodatke pa smo uživali u slaganju unutrašnjosti ormara. O kvaliteti sada ne mogu suditi jer ga imamo samo godinu dana, ali mogu reći da se do sada pokazao kao izvrstan izbor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam pax, unatrag nekih godinu dana im je bas pala kvaliteta ali za tu lovu su i dalje predobri

mi smo pokupovali i sa vratima s ogledalima, i sebastian ima jedan u svojoj sobi i super su, lako se odrzavaju i peru (sto je presudno kad mi se blatnjavi psi stresu ispred ormara)

nemoj zaboraviti kupiti pante

pax sad imas sa obicnim vratima i imas takodjer sa kliznim vratima

na ikea stranicama odi i imas planer za pax i sama si iscrtaj kak ti i kaj pase, odmah ces dobiti i cijenu

http://www.ikea.com/ms/nl_NL/rooms_i..._08/index.html

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nda, to sa kvalitetom me najvise muci :/
    imam katalog doma i vec sam si iscrtala, ali fala na stranici, super je!
    znate li mozda za ikeu graz ili bec, koliko se dugo cekaju elementi pax ormara ili imaju vec na lageru?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo naručili preko Nene, donio nam je za dva tjedna.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

znate li mozda za ikeu graz ili bec, koliko se dugo cekaju elementi pax ormara ili imaju vec na lageru?
    kad smo mi kupovali imali su sve na lageru!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jes, jes, uglavnom imaju svega, ali se ti ipak požuri ujutro po ormare: lijepo ormare first thing in the morning obaviti, a onda razgledavanje, restoran, kava... nama razgrabili košare baš onih dimenzija koje su nam trebale.
    Pa smo morali jopet ići

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uz svaki proizvod imaš tipku Warenverfügbarkeit ('dostupnost robe'), klik, odabereš lokaciju i vidiš online ima/nema na skladištu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj PAX ormar je prekrasan. Slikala bih ga da nisam preumorna.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    kad smo mi kupovali imali su sve na lageru!!
    I naši su bili na lageru. Dobili smo papirić, platili na blagajni i preuzeli na izlazu (čekaš kojih 10-15 minuta, ovisi jel ima ljudi ispred tebe).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

foska

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Felix, bilo je na ikeinim stranicama program za slaganje ormara, od elemenata, odmah ti izračuna i cijenu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Molim one koji su već kupovali Ikeine ormare da mi riješe par nedoumica.
    S obzirom da treba sve sam složiti, ima li dijelova koje treba posebno kupiti?

Kupujem korpus, dvoja vrata, ručke i 6 dasaka za unutrašnjost.

Hoću li u tim paketima dobiti sve potrebne šrafe i sl? Netko je gore spomenuo pante.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zaboravila sam napisati da se radi o Pax seriji.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da su cure rekle da treba posebno kupiti osvjetljenje.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to smo mi napravili. iveral je 18 mm debljine. kupila sam kosare (imam ih vec 5 godina u starom ormaru isto napravljenom u self productionu) i nosac za hlace. kosare kostaju kod nas od 150-300kn (zavisno od proizvodjaca i materijala izdrade), a mi smo ih platili 7eura. isla sam pitati za nosac hlaca i kod nas kosta za troje hlace 350kn, a kupili smo za 19eura za 13-tere hlace.
    po meni je najbolja varijanta kupiti te "umetke" tamo i dati ih stolaru da vam ugradi u namjestaj po mjeri jer drveni dijelovi u ikeii nisu nista jeftiniji.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ormari su super, ali... Mi smo ih krenuli sami sastavljati, MM, frend i ja kao tumač. To ti je katastrofa. Tri puna dana za trokrilni ormar u hodniku i četverokrilni u spavaćoj. Jesu oni super zbog svakakvih dodataka, ali nije ti to baš neka kvalitea.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ormari su super, ali... Mi smo ih krenuli sami sastavljati, MM, frend i ja kao tumač. To ti je katastrofa. Tri puna dana za trokrilni ormar u hodniku i četverokrilni u spavaćoj. Jesu oni super zbog svakakvih dodataka, ali nije ti to baš neka kvalitea.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo angažirali majstora

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj DOMINGO prvotno napisa
    Ne kuzim doista. Ja sam trokrilni sama sastavila prema uputstvima za jedno popodne. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kad ti ide....

mi smo sastavljali policu za cipele 2 popodneva

to ti je isto kao i na tjelesnom, netko radi stoj i zvijezdu ko od šale ,a netko ne

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al uputstva su ima totalno jasna. Zato se cudim (ko pura dreku).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako si sama sastavila ormar :? pa to je visoko, treba dizati, i na Ikeinim uputama je nacrtano da trebaju dva čovjeka

Kod nas inače MM sastavlja namještaj iz Ikee bez većih problema, ali sad smo imali ormar + regal dugačak 2,40 a htjeli smo se što prije riješiti kutija pa smo pozvali majstora i to je bila dobra odluka, jer je on sve sastavio savršeno i bez greške - točno se vidi razlika između regalčića za TV koji je sastavljao MM i onoga što je radio majstor.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Al uputstva su ima totalno jasna. Zato se cudim (ko pura dreku).
    pa jesu jasna, ali ne radiš to sa onim majstorom iz ajeto (mm )

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sastavljas na podu, onda ti ne treba nitko drugi. Samo ti, srafcigeri, cekic i jorgan(da se stogod ne osteti na podu). U uputstvima za Pax ormare postoje 2 ili 3 nacina sklapanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mats je pax sastavio skroz sam a on je trapavi nizozemac. ja sam bila uvjerena da netoji niko gori za "sam svoj majstor" od nizozemaca a sad vidim da ima i nasih talentiranih

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bio mm u becu, kupio i natovario (sam!!) u auto dva dvokrilna i dva jednokrilna ormara + razne komplement djidje + mamut stol i stolic, dosao doma (platio carinu), s frendom odnio u stan i uz moju (zanemarivu) pomoc sastavio sva 4 ormara u jedno popodne

ormari su lijepi, kvaliteta je ok, a mogucnost da ih iznutra rijesis po svom zlata vrijedi. sve skupa, jako sam zadovoljna

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Felix, kako si zadovoljna sada kada su se slegli dojmovi?
    zarazile ste me s pax ormarima i čini mi se kako ćemo se imi odlučiti za njih.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako sam zadovoljna. lijepi su, dobri su, a unutrasnje uredjenje me obara s nogu. obozavam njihove kosarice, one stange za hlace, kutijice za remene i nakit, i kutije.

moram ovo negdje napisati: obozavam kutije! :D dolje vrecice sa zimsko/ljetnim/starim stvarima!

ormari su namjesteni tako da se svaki dio prostora optimalno iskoristi. najgornje police smo stavili da budu samo 20cm od gornjeg ruba ormara tako da taman stanu ikeine kutije pune stvari. buduci da ne nosim kosulje, sebi sam stavila samo stangu za hlace u veliki ormar, i ostatak police, ladice i mreze. mm pak ima puno kosulja tako da njegov ormar ima veliku stangu za kosulje i sakoe (koje smo stavili na vrh ormara jer je on visok pa ih lako dokuci) i veliku stangu za hlace.

nijedan dio prostora nije neiskoristen, a do svega lako dodjem.

sve u svemu, ako si opsesivan organizator i optimizator kao ja, jaaako dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    super, dakle 18mm, fala!
    Da, serija Pax je izuzetno dobro opremljena dodacima, ali je potrebno kupiti baš originalne Ikeine, jer su specifičnih dimenzija. (A ne ormar u Ikei, pa se nadati da ćeš u Zg naći police, košare i slično.)

Mi smo si kupili Pax ormare kad smo živjeli u Beču, ali ostavili smo ih u bečkom stanu. Bili su nam odlični: veliki, lijepi i funkcionalni. Međutim, kvaliteta i nije nešto. :/

Sad razmišljamo o novim ormarima za spavaću sobu i nekako smo najnaklonjeniji soluciji koju si i ti spomenula: da ih se napravi ovdje prema Paxovim dimenzijama, a u Ikeu bi samo išli po opremu za unutrašnju organizaciju prostora.
    Spremamo se u adaptaciju pa, između ostalog, mijenjamo i ugradbeni ormar. Kako ćemo u toj fazi već biti dekintirani, mislila sam unutrašnjost ostaviti spartanskom pa pomalo popunjavati PAXovom dodatnom opremom.

Zato imam molbu:
    jel' može neka od vas koje posjedujete iste provjeriti kolika je širina unutrašnjosti ormara tj. koliko su široki unutrašnji elementi. Pretpostavljam da su ovi od 50 cm zapravo 50-(2x1,8 )=46,4,
    a ovi iz 100 cm analognom računicom 96,4?

Može li mi to netko provjeriti da znam isplanirati unutrašnjost?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tinars evo ja izmjerila - stranice su ti svaka 2 cm, tako da je ovaj moj od 50 iznutra širok 46 cm.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bio mm u becu, kupio i natovario (sam!!) u auto dva dvokrilna i dva jednokrilna ormara + razne komplement djidje + mamut stol i stolic, dosao doma (platio carinu), s frendom odnio u stan i uz moju (zanemarivu) pomoc sastavio sva 4 ormara u jedno popodne

ormari su lijepi, kvaliteta je ok, a mogucnost da ih iznutra rijesis po svom zlata vrijedi. sve skupa, jako sam zadovoljna
    isto, samo sto nismo bili u becu nego u grazu i sto smo kupili 1dvokrilni i 1 jednokrilni!!
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    tinars evo ja izmjerila - stranice su ti svaka 2 cm, tako da je ovaj moj od 50 iznutra širok 46 cm.
    Znači stranice ipak nisu 1,8 niti 1,9 nego 2 cm?
    Hvala ti!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vidim da ćete raditi ormare sami, a unutrašnjost ispunjavati sa ikeinim dodacima, pa sam još jednom išla debljinu stranice mjeriti - ne unutrašnjost ormara kao prije - ipak je stranica 1.8 cm. sorry na nepreciznosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •