Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Spavaju li kod bake?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Spavaju li kod bake?

Večeras kaže Mia kako bi sutra išla kod bake spavati . Da se malo poigra i da onda ostane noćiti. I mm kaže da nazove baku i kaže joj. I ona zove. Sve se dogovore pa da telefon tati da obavi krajnje dogovore oko dolaska... I ona meni reče: Falit ćeš mi kad te ne bude kraj mene... I PLAČ.
    O sunce moje!
    Naravno da rekoh da ne ide nikuda ako ne želi, a pogotovo ne spavati. I predomislila se.

Pa me zanima ima li vas još čija djeca u njenoj dobi, 5 i pol godina, ne žele prespavati kod bake?

Napominjem da ja to ne forsiram, nema mi ničeg normalnijeg da djete želi biti s mamom i po danu i noći. Zapravo to i ja volim.
    Jednom je na svoju inicijativu ostala čak tri dana, što znači da je spavala 2 noći kod bake. Bila je mlađa, mada to nema nikakve veze. A sad .

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja R. je od malena spavanje kod bake smatrala festivalom.
    baka je s njom mijesila kolačiće, rezance, punila joj kadu s pjenicom (kod mene je tuš kabina), vodila je u šetnju...
    Svako ferije obavezno voli 3-5 dana provesti kod bake, to su ti veliki dogovori i pakiranja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja obožava spavanje kod bake i prabake. odmalena je znala s mojom mamom ići na more/na planinu... nema tu plakanja za roditeljima

Naravno da rekoh da ne ide nikuda ako ne želi, a pogotovo ne spavati.
    naravno, al mogla si to izvesti i u korist bakinog "hotela"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea spava kod bake ponekad i uvijek joj je super. MM i ja znamo vikendom otići malo lumpat i ona ostane bez problema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida je, nakon godine dana (ne sjecam se sad u kojoj dobi, al kad je mogla artikulirat zelju), ostala ponekad preko noci kod moje mame (15km udaljena), uvijek s gustom i zadovoljstvom

kad se noa rodio - nema sanse - tek tamo negdje kad je noa imao godinu dana (opet otprilike...) ostala je jednom, slucajno, neplanirano (bili kod none i ona ostala) i tad se prisjetila kako to izgleda paznja jedan-na-jedan i neko vrijeme htjela svaki dan spavat kod nje nije, naravno, ali smo povremeno dopustali...

onda negdje kad je noa porastao - ostao i on, ali rijetko...

uglavnom - sad, kad je leo dvijeipol godine, ostanu ponekad svo troje, ponekad samo ida, ponekad samo noa, ponekad ida i noa... sad nona ima sarenu lepezu raznoraznih mogucnosti i kombinacija 8)

uglavnom - kako sam ja primjetila - dolaskom nove bebe - prekonocni odlasci noni su se za neki period (pa i po godinu i vise) drasticno smanjili (pa i potpuno prestali). kad bi osjetili da je sve ok (iako nicim nikad nisu pokazivali ni ljubomoru ni zabrinutost - sve su bebe prihvacene od trudnoce kao nesto sasvim normalno ), ostali bi spavat kod none

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do bi znala tako povremeno imati idejuici spavati pa se rasplakati - onda smo skuzili i objasnilijoj da je sasvim ok da cemo joj faliti, ali da to ne znaci da joj kod none i nonica nije dobro.
    mada je bila jedna faza oko 4. do 5. rodj. da su se znali u ponoc vracati kuci. prije i poslije je sve ok i s gustom bude kod njih (to je mozda 1-2 put godisnje vikend, a od prosle god. je bila i 7 dni s njima na moru)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    uglavnom - kako sam ja primjetila - dolaskom nove bebe - prekonocni odlasci noni su se za neki period (pa i po godinu i vise) drasticno smanjili (pa i potpuno prestali). kad bi osjetili da je sve ok (iako nicim nikad nisu pokazivali ni ljubomoru ni zabrinutost - sve su bebe prihvacene od trudnoce kao nesto sasvim normalno ), ostali bi spavat kod none
    i kod nas je bilo ovako.
    prije tonkinog rodjenja toncek je znao samoinicijativno ostajati kod jedne i druge bake, ali nakon njenog rodjenja vise ne. Sve do nedavno.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="a zakaj"]
    Citiraj litala prvotno napisa
    uglavnom - kako sam ja primjetila - dolaskom nove bebe - prekonocni odlasci noni su se za neki period (pa i po godinu i vise) drasticno smanjili (pa i potpuno prestali).
    E pa i meni se čini da je to razlog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi živimo u kući s mojima i Bartol je do sada 2-3 puta prespavao s mojima i to je uvijek bila moja sestra u blizini koju doslovno obožava, tak' da nije bilo problema. Osim toga, kak' smo u istoj kući uvijek je spavao u svom krevetu, tak' da se to niti ne računa ko' pravo spavanje kod bake i dede. Kod drugih bake, dide i tete nije nikada prespavao, iako bi oni to silno voljeli, ali on još nije raspoložen za to, a ja ne želim ništa forsirati. MM bi ga možda i ostavio na silu, ali ja ne dam. Ja držim da kad dijete bude raspoloženo za tako nešto će i samo reći. Voli baku i didu i digurna sam da kad bude spreman ostati kod njih na spavanju će sam pristati na to.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Filip se prvih dvije i pol godine nije doslovce htio odlijepiti od mene ni sekund. Nije bilo šanse da izđem kroz vrata bez njega a da on ne napravi scenu koja bi potrajala barem pola sata.
    I šta se desilo? Iz čista mira, ničim izazvan, sa 2 i pol godine, počeo mi je govoriti "bok mama" čim bi se na horizontu pojavio netko zanimljiviji od mene.
    Moje paranoje i tjeskobe da sam njegov zatvorenik i da do kraja života neću moći ništa raditi bez njega osim kad spava, nestale su u trenu.
    Sada se pomalo javlja i ljubomora kad vidim kako olako sprema piđamicu i papuče i kaže da će filip spavati kod babe. Kada dođem po njega, to filipu više ni blizu nije toliko drago i uzbudljivo kao nekad.
    I sada se pitam gdje su nestali ti dani sreće kad sam makar njemu bila totalni i apsolutni centar života.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja obozava spavati kod bake i uopce ne pita za mene kada je tamo! cak odbrojava dane kada zna da ce u subotu spavati u bake

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara u zadnje vrijeme nece spavati kod baka, ali je zato sinoc spavala kod svog prijatelja - prvi put van kruga obitelji. moje veliko dijete :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moji još nisu. Doduše, Jelena je još premala pa to ne dolazi u obzir, a Lana ni ne pomišlja. Ja bih voljela da ostane koji put, ali ona ne želi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma kakvi, pitali smo je par puta (da vidimo sta ce reci), ali je rekla da ona spava u svojem krevetu, kod mame i tate. A ako je ona i spremna, ja ne znam kad cu ja biti. Jos uvijek je po noci par puta onako u polusnu provjeravam i pokrivam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja djevojcica odnedavno sve cesce radi scene kad smo kod bake i trebamo ici doma. Hoce spavat kod nje.
    Ja to nicim ne poticem. No kad vec zeli,ja bi pokusala,buduci da zivimo 5 minuta autom udaljeni,tako da udaljenost nije problem,ako bi nesto bilo.
    Ali...nasa baka kao da se boji. Inace je super baka,zaista!
    Ali u ovom slucaju,boji se sto ako nece zaspat,sto ako se predomisli,pa pocne plakat...
    Tako da mi eto jos nismo spavali kod bake ni igdje drugdje.
    No mi smo jos mali i imamo vremena za nocne izlete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm evo da i ja prijavim, moja je danas prvi puta prespavala kod bake bez mene. ima 3 godine i 9 mjeseci.
    nemogu reci da mi nije falila....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja spava kod bake jer joj je konkretno danas i sutra bolje s bakom nego u vrtiću u dežurstvu

baka se oko nje puno trudi, tamo joj je lijepo, razvija prisnost s bakom, a ja se dva dana odmorim...i uopće mi, nemajci, ne fali prvi dan moje dijete, baš se nekako opustim..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •