Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: problem sa crtanjem

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno problem sa crtanjem

Pozdrav svima,

našem sinu je 4 god.Obožava čitanje priča,kocke,rješava i neke radne lističe,zaista smo u svemu kod njega zadovoljni.Muči nas jedino jedna stvar,ne voli nikako crtat,ali toliko ne voli da neće ni bojice da drži.Kad krene nešto crtat odmah se naljuti i kaže ja neznam to.I nikako da krenemo.Želi samo crtat kad mu ja crtam ili kad mu držim ruku pa skupa crtamo.Drugačije nikako.
    Što mislite o tome?Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam ti ništa pametno reći, osim da je i kod nas vrlo slična situacija :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F. je stariji, pa nije da nešto više crta.

Neću generalizirati, ali curice više crtaju. U vrtiću ne moram niti pogledati ime a da znam što je crtao dečko a što cura.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas je donedavno bila slična situacija, pokušavali smo ga motivirati na sve moguće načine, samo da drži olovku.
    Kako je volio brojeve onda bih mu na internetu nalazila i printala tone onih slika što se spajaju po točkicu. Osim toga sam mu stalno printala likove iz omiljenih crtića za bojanje (npr. winne, shrek, power rangers...) "obične" bojanke su bile nezanimljive.
    Pokušajte naći nešto njemu zanimljivo, pa uz to ukomponirati olovku, ne mora crtati sam, glavno da je olovka u ruci..
    Sad već sam uzme crtati, oslobodio se "straha" od olovke, svjestan je da neće biti akademski slikar ali bez problema nacrta zadaću za engleski :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam curicu pa ne voli crtati. kad i krene, brzo odustane

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Kako je volio brojeve onda bih mu na internetu nalazila i printala tone onih slika što se spajaju po točkicu.
    Imaš li neki link? Molim te, jako bi nam dobro došlo!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam obrnutu situaciju, moja stalno crta i čini to začuđujuće dobro iako nismo u ovoj skupini.

MM je akademski slikar i od njega sam naučila jednu važnu stvar - nemoj dijete UČITI crtati. Možda ga frustrira TVOJ sistem crtanja, opterećuje ga, on to drugačije vidi i doživljava. Govorim to zato jer je Neva prošarala s devet-deset mjeseci, a procrtala možda pola godine kasnije. Od prije druge godine olovku drži kao odrasla osoba (ljevoruka je), ljepše nego ja. ALI, to njezino crtanje izgleda prilično drugačije od crtanja nas odraslih.

Primjerice, mačka. Mačku je prvo počela crtati tako što bi nacrtala krug, pa u nizu do toga dva šiljka kao uši, pa negdje još nege crtice kao brkove, pa puno točkica oko svega toga što je bila kiša.

Isto sam primijetila da često GLEDA predmete prije nego li ih crta. Recimo, gleda u moju cicu, pa pstićem prođe po rubu bradavice i kaže 'k(r)uuuug'

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene više od crtanja muči općenita grafomotorika - on je predškolac, i nema ama baš nikakvog interesa

tanja b probati ću ti ja dati link

http://www.first-school.ws/theme/num...printables.htm

možda se sjetim još kojeg

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj dijete UČITI crtati.
    to mi je potpuno jasno.
    ALI, ona me traži da joj nešto nacrtam. ako nacrtam dobro, onda ona neće sama crtati jer ne može "tako dobro kao mama". ako nacrtam loše, onda se ljuti što sam loše nacrtala i opet odustaje od daljnjeg crtanja.

i zari je grafomotorika nešto lošija, ali ja to objašnjavam njenim distonim i nadam se da će biti bolje :/ vidjet ću onu godinu prije polaska u školu kako će to izgledati

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo donedavno bili u sličnoj gabuli, odn. još uvijek smo, ali s tendencijom ka poboljšanju. Znači, povremeno ga uspijem nagovoriti (ležerno, neobavezno) da mi nešto nacrta (sad smo u fazi kad crta krug za glavu, tri točke su oči i nos, ravna crta usta, par crta na glavi su kosa, obavezno ima uši i netom ispod ušiju povlači crtu za ruku, a iz glave direktno idu noge). Crta ugl. ljude, drugo ništa (kaže da ne zna/ne može).

Međutim, počeo je pisati slova i zna napisati sva slova, samo što najčešće ne želi. Tu i tam se zaigramo pisanja, no to bude jednom tjedno-dva tjedna (jučer sam skoro na nos pala kad mi se potpisao na 13 čestitki i baš mu je to bilo fora :D ). Naravno, kako mu bolje ide, tak je i više zainteresiran.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovca i janje,malena ti je vjerojatno nadarena
    moj djed je slikar,kad on krene nešto crtati krene od detalja za koje uopće ne znaš što predstavljaju,kao da crta OBRNUTO od ustaljenog načina crtanja

ovo me zaista podsjeća na ono što si ti opisala,a i slikarski talent je nasljedan
    (tatu i mene je preskočilo,no izgleda da moj sin ipak ima "mota"ako bi dalmoši rekli ,isto crta obrnuto i divno slaže boje)

što se tiče djece s obrnutom situacijom...ja u tome ne vidim nikakav problem.Biti će odlični u drugom području...možda imaju matematički um(ja sam za malenog Andreja ustvari sto posto sigurna da se baš o tome radi )...ne moraju svi znati crtati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nemoj dijete UČITI crtati.
    to mi je potpuno jasno.
    ALI, ona me traži da joj nešto nacrtam. ako nacrtam dobro, onda ona neće sama crtati jer ne može "tako dobro kao mama". ako nacrtam loše, onda se ljuti što sam loše nacrtala i opet odustaje od daljnjeg crtanja.

i zari je grafomotorika nešto lošija, ali ja to objašnjavam njenim distonim i nadam se da će biti bolje :/ vidjet ću onu godinu prije polaska u školu kako će to izgledati
    Teško mi je reći jer imam samo ovo jedno iskustvo, a najlakše je dičiti se kako/kad djetetu nešto ide. Znam da je mm crtao ovako kao i Neva, dok je njegov daroviti brat (računanje, svemir, ...) u prvom osnovne jedva držao olovku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mene više od tog crtanja-necrtanja brine nešto drugo.
    Otkako je otkrio kompjutor, stalno bi sjedio za njim. I to nisu igrice, nego Word, pisanje slova, brojeva, formatiranje teksta i slično. Sve je to super, ali ne bih htjela da dođemo u situaciju da zna i hoće pisati samo po tastaturi, a istovremeno da ne zna držati olovku kako spada.
    Nije crtanje samo radi crtanja, tu je i grafomotorika, i ostalo (što već znate).
    I nije to samo naš problem - baš sam razgovarala s MM-om (kojem su posao kompjutori) i on je sam primijetio da mu se u zadnjih nekoliko godina rukopis pogoršao, baš zato što više ništa i ne piše rukom, nego samo po kompjutoru. Slično sam čula i od drugih ljudi. A dijete nam je tek na početku...
    Dakle, radi se o tome da ga treba nekako potaknuti na crtanje, šaranje, pisanje, bilo što, samo da drži u ruci olovku, a ne miša i da to ne bude nametanje, nego da sam zaželi. Hmmm, što sam ambiciozna

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Otkako je otkrio kompjutor, stalno bi sjedio za njim. I to nisu igrice, nego Word, pisanje slova, brojeva, formatiranje teksta i slično. Sve je to super, ali ne bih htjela da dođemo u situaciju da zna i hoće pisati samo po tastaturi, a istovremeno da ne zna držati olovku kako spada.
    Nije crtanje samo radi crtanja, tu je i grafomotorika, i ostalo (što već znate).
    I nije to samo naš problem - baš sam razgovarala s MM-om (kojem su posao kompjutori) i on je sam primijetio da mu se u zadnjih nekoliko godina rukopis pogoršao, baš zato što više ništa i ne piše rukom, nego samo po kompjutoru. Slično sam čula i od drugih ljudi. A dijete nam je tek na početku...
    Dakle, radi se o tome da ga treba nekako potaknuti na crtanje, šaranje, pisanje, bilo što, samo da drži u ruci olovku, a ne miša i da to ne bude nametanje, nego da sam zaželi. Hmmm, što sam ambiciozna
    Voli li krede? Imate li ploču na kojoj se može pisati kredom ili onim flomićima? MOžda bi mu to bilo zanimljivo?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Crtaju li vam po sebi ili po vama?

Neva dok kaka na tuti pošara cijele noge.
    Meni šara po trudničkom trbuhu sa šminkom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S kredama nismo probali (iako ploču imamo, ali služi nam za nizanje magnetnih slova i brojeva ), ali čini mi se da je tehnika pisanja po ploči (okomitoj plohi) malo drukčija od tehnike pisanja po papiru (vodoravnom), pa ga zato i nisam na to poticala - ispravite me ako griješim.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj se jedan jedini put pošarao (namjerno) s flomićem. TOtalno sam se iznenadila, s obzirom na njegovo necrtanje. Zasad to više nije ponovio

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i kod nas je ista situacija s (ne)crtanjem
    toliko sam se već zabrinula da sam tražila ind. razgovore u vrtiću
    ništa mi nisu novog rekli, doći će i to na red, nikad nije kasno...

neće i neće, baš ima odbojnost
    uzalud stalno hvalim kad se primi olovke
    nije zadovoljan onim što može i ustane se i ode
    grafomotorika mu je jako slaba, uspjeli smo za sada jedino olovku malo pravilnije držati
    nabavila sam i ful jednostavne vježbenice pa mu je to bio gušt nekih tjedan dana rješavati
    ali sad sve po starom

ne forsiram niti ne komentiram uratke
    ali me stvarno brine

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S kredama nismo probali (iako ploču imamo, ali služi nam za nizanje magnetnih slova i brojeva ), ali čini mi se da je tehnika pisanja po ploči (okomitoj plohi) malo drukčija od tehnike pisanja po papiru (vodoravnom), pa ga zato i nisam na to poticala - ispravite me ako griješim.
    Mislila sam čisto zbog toga da vidi koje mogućnosti mu se otvaraju kad u ruci drži nešto što po podlozi ostavlja trag... nekak imam dojam (barem kod mojeg) da misli kao da je crtanje nešto dosadno i teško :?

Sjećam se crtića 'Igra' u kojem djevojčica i dječak crtaju i tako kreiraju igru pa sam si mislila kako bi ga možda to zainteresiralo za crtanje, ali nemam pojma gdje bih to mogla nabaviti :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

noa obožava crtati,stalno su joj bojice u rukama,a najviše voli kada se po rukama išara flomasterima.
    čak i u vrtiću traži od tete da joj da crta i kažu da po sat vremena sama sjedi i crta.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

http://www.abcteach.com/directory/fu...es/dot_to_dot/
    http://www.myfreecolouringpages.com/dot_to_dot.htm
    http://www.lizardpoint.com/fun/java/dinodots/dino1.html
    tanja-b evo neki linkići, nadam se da ćete pronaći nešto zanimljivo, možete naći i predloške za bojanje na disney stranicama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja b, znaš kako smo mi to rješili. Skroz nenamjerno. Preselili u drugi stan i još nismo prikopčali kompjuter. MM je isto komjuteraš. I sada imamo šestogodišnjeg kompjuterski nepismenog sina. Iako je u dobi tvog Andreja isto to radio. Sada siroče nema prilike. Meni je malo žao kaj pojma nema o kompjuteru (zaboravio je i ono što je znao kao puno manje dijete). MM-a to uopće ne zabrinjava.

Si vidjela link, koji sam ti gore stavila?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidiš, vidiš... Morat ćemo i mi u potragu za većim stanom
    (samo, s obzirom na to da ja često radim i kod kuće, nema šanse da nam kompjutor ostane neprikopčan)

Vidjela sam link, i tvoj, i onaj pikuličin, nešto sam mu jučer isprintala za probu. Interes postoji, iako vještinu nema nikakvu (on je brojeve na sličicama potcrtavao umjesto da ih pokuša povezati), ali nakon što je išarao tri slike rekao je da bi još. Pa sam mu za danas isprintala još. Možda ga stvarno zainteresira. Ja sam kao dijete obožavala takve zadatke.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, mi imamo turbo stari kompjuter koji ja neću priključiti. MM ima laptop koji hoće uštekati ali nismo imali radni stol. Sada imamo stol, ali taj je u dječjoj sobi, pa tamo neće staviti kompjuter. A nemamo ni stolice.

I tako, svako malo, imamo neki razlog da ga ne prištekamo. djeca nekada dođu k meni na posao, pa sam tako skužila da F. više nezna baratati niti mišem.

I kaj da ti velim, MMa to uopće ne brine, a ja si pak mislim kak će na jesen u školu, a o kompjuteru pojma nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa

da, jedino što voli je pljackanje po sebi. imamo fingerpaint pa se skine gola i cijela se pofarba. ali to mi nema zapravo veze s crtanjem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa

da, jedino što voli je pljackanje po sebi. imamo fingerpaint pa se skine gola i cijela se pofarba. ali to mi nema zapravo veze s crtanjem.
    moji se vole crtati i flomićima. K. si je neki dan nacrtala sat na ruci.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Probajte sa necim sasvim jednostavnim. Npr. kisu kao tackice ili oblake kao nepravilne krugove. Neznam sta je vec pokusao crtati, mozda ocekuje previse od sebe!?

Probajte sa kolaz papirom. Mi nasjeckamo raznoraznih oblika a Mejra i Ahmed crtaju npr oci, usi, ruke...

Mejra je totalno nezainteriesirana za brojeve. Jos ne broji do bar 5 a englesku abacedu je redala sa 2 god. Pise i raspoznaje 5-6 slova. Isto tako crta nevjerovatno samouvjereno. Obicno kaze 'Znas mama ne ide tako ja cu ti pokazati". Neki dan nacrtala je puza sa tolikim detaljom...

Sta hocu rec'? Mozda jednostavno nema volje za crtanje. Probajte s necim jednostavnim..ako neide ne opterecuj se. Ja sam brojanje odavno 'otpisala'. Naucice u skoli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo taj problem prosli tako da smo nabavili debele drvene boje woody 800 od stabilo

http://www.fineartstore.com/Catalog/...a/Default.aspx

kako je nama fina motorika zaostala on preferira boje sa kojima se lako crta. woody jako lako ostavljaju trag. zbog toga klinci obozavaju i crtanje prstima, ili tempere jer se lako vidi rezultat

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

posto sam ja nadarena za crtanje, ja sam taj dio odgoja preuzela na sebe. 8) svojevremeno prije godinu dana (ako ne i više) smo krenule s crtanjem... ko fol rodbini u stilu poklona.. ajmo nacrtati nešto didi (kupili u kiki jeftino platno po 14kn i tempere)... i onda bih joj uvijek rekla da prije nego što krene žvrljati da razmisli i da se dogovorimo što ćemo crtati (nisam htjela da uništi slikarsko platno s nekoliko bezveznih poteza)... recimo ona veli: kravu... ja njoj... ok, onda nam treba još travnjak i nebo... i onda sam joj pokazala ili navigiravala (ne sjećam se točno) da prvo nacrta uvijek podlogu tj. travu (kasnije je ona to sama modifcirala u more i sl) i onda plavo nebo... pa je pitam (prije nego što krene dalje žvrljati) hoćemo li sunce il oblake, hoćemo li kišu il snijeg... i onda bi na kraju došla i famozna krava. sjećam se da me jednom zamolila da joj nacrtam konja, pa sam joj na drugom papiru dosta obično nacrtala konja govoreći joj: ovo ti je tijelo, pa vrat pa glava i 4 noge i rep. i onda bi onda tih konja sama "štancala" u nedogled.

s jedne strane imam osjećaj da sam možda i pogriješila što sam je "učila" kako da crta, al s druge strane više ne podučavam ničemu nego ona sama sada crta... uvijek krene od te šablone s podlogom i nebom i onda dodaje što želi i odlično joj ide... i voli. zna čim otvori oči ujutro u 7h zatražiti flomastere i inspiracija sama krene... i sve više razvija maštu i crta neke situacije (recimo da sunce ima oči, nos i usne... što joj ja nisam prije pokazivala)...

nekako mislim - mada znam da nije bilo baš "profesionalno" il edukativno baš preporučljivo - da su joj ti prvi koraci gdje sam joj dala nekoliko natuknica kako bih ja to nacrtala - puno pomogli da nekako krene s tim, da razvija osjećaj za prostor... šta ja znam...

inače, osobno ne smatram da svatko dijete treba voljeti i znati crtati. neka djeca su bolja u nečemu drugom... moja nikako nema dara za plastelin. najviše voli praviti "kamenje" s tim da sve znjgeči na jednu hrpu. sve boje.

i da - zna se da se po sebi i po namještaju ne crta. i to ne čini. 8) zato smo potrošili papira... osrednju šumu smo već stuštili. najbolje slike čuvam i ozada na slici obavezno napišem što je na slici naslikano.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, kod nas to ne bi palilo.
    U našoj familiji sam isto ja nadarenija za crtanje (još uvijek krepavamo od smijeha na sliku magarca kojeg je nacrtao MM i koja se ponosno koči na frižideru ), ali smo MM i ja došli do zaključka da je bolje da ja ne crtam kad malac ima volju jer on onda obično kaže kako on ne zna crtati i više ne želi. U takvom slučaju ja obično žvrljam bezveze i pokušavam crtati što jednostavnije oblike.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

JAo, crtanje, jao-jao!!!
    Kkod nas to na ništa ne liči. Gledam u vrtiću na panou djeca crtaju ljude!!! A moja sve nešto našara i onda me još pita >mama jel mi ovo lepo!!!
    Kako da lažem djetetu???

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Probajte sa necim sasvim jednostavnim. Npr. kisu kao tackice ili oblake kao nepravilne krugove. Neznam sta je vec pokusao crtati, mozda ocekuje previse od sebe!?

Probajte sa kolaz papirom. Mi nasjeckamo raznoraznih oblika a Mejra i Ahmed crtaju npr oci, usi, ruke...
    mejrina mamice, ljubim te za ovo!!!
    s ponosom javljam da je danas nacrtao "pravu" sliku, tj. sliku koja ipak predstavlja nešto više od pošaranog papira

uhvatio se kemijske i predložila sam da nacrta kišu - :?
    od kud kiša pada - pa iz oblaka :?
    pa ajde onda nacrtajmo oblake -

da ne duljim, imamo grbave krugove (oblake) na vrhu vrhova stranice, preko cijelog papira točkice i crtice (snijeg i kiša)
    i na samom dnu čovjek (ruke i noge mu rastu iz usta ) ispod nečeg (krova? kišobrana?)

slika se kočoperi na friđu

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa

mejrina mamice, ljubim te za ovo!!!
    s ponosom javljam da je danas nacrtao "pravu" sliku, tj. sliku koja ipak predstavlja nešto više od pošaranog papira

uhvatio se kemijske i predložila sam da nacrta kišu - :?
    od kud kiša pada - pa iz oblaka :?
    pa ajde onda nacrtajmo oblake -

da ne duljim, imamo grbave krugove (oblake) na vrhu vrhova stranice, preko cijelog papira točkice i crtice (snijeg i kiša)
    i na samom dnu čovjek (ruke i noge mu rastu iz usta ) ispod nečeg (krova? kišobrana?)

slika se kočoperi na friđu

:D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja lana je tek sad, prije mjesec dana, postala zainteresirana za crtanje i bojanje
    ima 3.5 godine
    svaki dan mi donese nešto što je nacrtala u vrtiću

mislim da se ne trebate brinuti i forsirati crtanje, doći će samo od sebe

a možda to jednostavno ne vole raditi- ja nisam nikad voljela crtanje, likovni i sl.
    volim samo brljati s njom s vodenim

sviđa mi se ideja s finger paint ali me sve strah to kupiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je ljetos dobio finger paint (ja mu to ne bih kupila sama od sebe ), nakon početnog oduševljenja (jednom ili dvaput) počeo je izbjegavati slikanje prstima jer ga je smetalo što se sav zamaže.
    Onda smo neko vrijeme slikali finger paint bojama, ali pomoću kista, što isto nije loše. Ali vrlo kratko ga je držalo.
    Sad mu pokušavam ponuditi vodene boje...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    ali smo MM i ja došli do zaključka da je bolje da ja ne crtam
    možda sam se pogrešno izrazila... JA osobno nikad nisam crtala... (za razliku od MM koji bi crtao čiča glišu ), ja sam samo "suflirala" sa strane, davala ideje... ovako kao s onom kišom i oblakom.... pričala s njom što bi ona htjela nacrtati, nekako verbalizirala njenu ideju (koju ionako nije ni imala, al bi je onda stvorila) i onda joj dala prijedloge što i kako, pa bi ona to sama crtala (i ono što me jednom pitala kako se crta konj) i ja je pohvalila i sl. sad već uopće ne sjedim pored nje, nego ona sama crta.

zxujina slika: crnokosa mama i plavokosa zxuja nose torbe, iznad sunce i oblaci u istoj boji, dolje zelena trava... tatu smo isjekli

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mc, koliko tvoja kćer ima godina?

moja lana još nije u fazi da bi ovako nacrtala

jedino što je dosad sličilo na neko živo biće jest ježić- na temu Ježeve kućice

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prije 2 dana je napunila 4 godine. a ovaj crtez je nacrtala prije nekoliko tjedana. ponavljam, ona je možda u crtanju super, al inače u finoj motorici (plastelin, rezanje škarama) je katastrofa. i bas i ne voli to pretjerano. tako da je to ipak individualno, al sam se kao mater jednostavno morala pohvalit

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    prije 2 dana je napunila 4 godine. a ovaj crtez je nacrtala prije nekoliko tjedana. ponavljam, ona je možda u crtanju super, al inače u finoj motorici (plastelin, rezanje škarama) je katastrofa. i bas i ne voli to pretjerano. tako da je to ipak individualno, al sam se kao mater jednostavno morala pohvalit
    Super joj je slika

Ovo za sufliranje pali, ali isto povremeno.

Što se tiče plastelina i rezanja škarama - iz plastelina ništ ne oblikuje, jučer sam se totalno čudila kad je na rođendanu ukrašavao 'bor' od češera kuglicama od plastelina; vrhunac gnječenja svodi se na propuštanje kroz onu mašinicu za tijesto pa radi rezance, zmije, crte i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja dođem u petak u vrtić, i po prvi put zarina slika na panou, pala sam s nogu od čuđenja.
    ali najbolje je što je na slici:
    isusek, 3 kralja i zvijezda padalica

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Borisa je na crtanje motivisao vrtić. Tačnije, tamo samo boje mada je u par navrata imao želju da nacrta bubamaru i uspeo u tome. matija je jako rano počeo da žvrljucka, prvo po magnetnoj tabli (onoj piši/briši) a onda i hemijskom olovkom po papiru. Jako brzo sam im drvene boje zamenila flomićima jer ostavljaju bolji trag i 'crtanje' ih je više zanimalo.

U vrtiću boje drvenim bojama pa su sad i kući aktuelne. Danas sam im kupila vodene boje i malali su celog popodneva ako izključimo 2-časovno valjanje po snegu. jedva ih oterah na spavanje.

Inače, Matija je sa 30 meseci nacrtao svoj prvi crtež - našu porodicu. Dve tačke za oči i horizontalna crta za usta i tako četiri puta. Eno gde stoji uramljena u dnevnoj. par dana kasnije je na svoje likove dodavao i uši i nos ali je prestao da to crta. Bubamaru za svoj uzrast crta perfektno. I tu se završava naša umetnost. Živele online printabilne bojanke!!!

Plastelin mese bez veze. Uglavnom im je zanimljivo da ga razvučem na tanku ploču pa vade modlama kolačiće. Makazama režu već duže od godinu dana ali neprecizno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marko je nacrtao pčelicu Maju...

crtež izgleda kao da je Maja malo mutirala ( bila na izletu u černobilu )

no što je najbolje lijevu stranu crta lijevom rukom, a desnu desnom :shock:

ima sve detalje kao i original, samo ružno izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •