danasnji dogadjaj me potaknuo da otvorim topik na ovu temu.

Lea vec pola godine za digitalne brojeve govori "tiiiiii" kao tri (zivimo na 3. katu, pa je pocelo u liftu). to je bila jedna od prvih rijeci.
dugo smo mislili da je to bas broj tri, ali pocela je pokazivti na digitalni sat na radiju vicuci tiiiiiiiiii. to se nastavilo i sa brojevima na videu i sa bilo kojom brojkom koja bi svijetlila.

prije dva mjeseca Leina prababa je "ucila" Leu citati novine. uzela bi novine i upirala prstom u tekst govoreci a, b, c, d.... Lea je to zapamtila.
prvo je to ponavljala za njom, onda bi to radila kad bi joj netko rekao "kako Lea cita novine", pa je samoinicijativno uzimala novine i pokazivala prstom na tekst (ali i slike) govoreci a a a a....
no veceras me iznenadila kada je vidjela jedan fascikl koji je bio jednobojan i pri dnu je imao logo od jedne rijeci i Lea je uzela fascikl i pokazala prstom na rijec i isla slovo po slovo pokazivajuci ih i govoreci A, A, A, A.... i ja sam se iznenadila jer sam shvatila da ona jako dobro razlikuje brojeve (pokazuje ih u knjigama vec neko vrijeme- iako ne svijetle ) i slova.

zanima me kada su vasa dijeca pocela uocavati i razlikovati brojeve i slova?