podizem topic, i valjda cu dobro kopirat postovesa ovog: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55094:

tonina:
Zanima me stavljate li dijete spavljati preko dana u krevetić u neku određenu uru da bi steklo naviku ili kada vidite da mu se spava?
Neki mi govore da krivo radim jer je stavljam spavati kad vidim da je kriza.
Onda ide na ciku jer bez nje nema šanse da zaspe.
Svi mi nešto govore da krivo radim,da se tako nikad neće ostaviti cice i da neće steći naviku spavanja ako je ne stavljam spavati u neko vrijeme i da bi se tako naučila zaspati bez cike?
zhabica:
a kolika ti je beba? moj ima skoro 4 mjeseca, ja isto sad razmisljam jel bi trebala nesto forsirat i stvarat rutinu. kod nas nema nekih pravila, kad primjetim da mu se spava, a ima tocno znakice po kojima skuzim da je kriza, stavim ga na siku i tako najcesce zaspe, nekad i nije gladan a pospan je pa ga ljuljuskam u narucju i pjevusim mu i zaspe, tako je preko dana, al nema nekih strogih pravila, recimo da spava malo duze (45 min - 3 sata nekad) jednom ujutro i jednom popodne. navecer je slicno, ili sika u krevetu lezeci, ili na rukama ako nije gladan. iako sve ovo opet ima neka pravila al ih ja ne namecem nego pratim kako se on ponasa i sto mu pase.
mali karlo:
moj mali ima 17 mj i još nema rutinu niti ću mu je uvodit jer kako da ga legnem npr. svaki dan u poden kad se on jučer probudio u 8 ujutro a danas u 10. Ja svoje dijete nikad nisam probudila ali znam neke koji su uveli "režim" i djeca im idu leć u podne i u 2 se dižu, ali ne moraju oni zaspat u podne i ako zaspu i 1,30 nema veze u 2 se dižu, tj. njihova majka ih budi. Meni je to tako glupo
vissnja:
Nađa ima skoro 9 meseci i tek od nedavno ima kao neku rutinu. Ali to nipošto nije neko određeno vreme u toku dana nego npr. ovako: posle jutranjeg buđenja prvo spavanje je nakon otprilike 3h, znači ako se digla kao danas u 8h oko 11h je uglavnom spremna za spavanje. Ali danas je MM kod kuće i oni su se u to vreme zaigrali, pošto je raspoložena ja nisam insisitirala i uspavala sam je oko 11:45
Drugo i treće spavanje su u razmaku od 2.5h i tu tačno mogu u minut da je uspavam i ona će se isto u minut probuditi za 40 min. I to je to.
Pratim je a i ona se prilagođava nekom našem dnevnom planu. Ne forsiram ništa, glupo mi je. Ni ja ne spavam svaki dan u isto vreme, niti jedem niti bilo šta radim na sat.
tonina:
Mojoj je curici 6 mj.Evo jutros je uhvatila nervozaja na ciku i kad je počela spavati stavim je u krevetić na što se ona rasplakala i razbudila i više je nisam htjela stavljati na ciku i tao uopće nije ništa odspavala a i kad zaspe spava 20tak minuta i to uglavnom 3 put po danu
leonisa hoces sad tamo stavit link?