Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: značenje pretraga

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno značenje pretraga

Dakle! Molim moderatorice da prebace temu ako se o njoj već pisalo.
    Bila sam jučer na prvom pregledu za mpo na VV kod dr.A. Nakon gin. pregleda koji je bio u granicama normale i MM i ja moramo učiniti slijedeće:
    -HBsAg
    -anti HBs
    -antiHBc
    anti HCV_EIA
    - antitreponemski test
    - anti HIV 1i2

Može li mi jedna ili više dobrih duša koje imaju volje za pisanjem pojasniti što znače sve te pretrage i koliko ću morati čekati na nalaze. Krv planiram vaditi u Petrovoj 3.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To su testovi iz krvi na hepatitis, HIV i sifilis, a nalazi su gotovi za cca. tjedan dana (do 10 dana).

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Thanks!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti je za neke klinike standardno, neke druge ga ne traže - u stvari, ja ne kužim zašto im je to bitno, valjda zbog manipulacije genetskim materijalom i krvlju, beats me. U svakom slučuaju - to ti je neki standardni skrining za VV (neko vrijeme su tražili, pa nisu, sad opet traže) i Maribor.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    To ti je za neke klinike standardno, neke druge ga ne traže - u stvari, ja ne kužim zašto im je to bitno, valjda zbog manipulacije genetskim materijalom i krvlju, beats me. U svakom slučuaju - to ti je neki standardni skrining za VV (neko vrijeme su tražili, pa nisu, sad opet traže) i Maribor.
    Cini mi se da Maribor trazi ove pretrage zbog sigurnosti vlastitog laba.

A jedan genijalan komentar jednog "experta" kojem sam trazila uputnice za ove pretrage (nakon sto mi ih nije htio dati - jer bi se ON pozabavio nasim slucajem) je da su HIV, hepatitis i sifil kontraindikacije za trudnocu. Samo je smetnuo s uma da jedva 10% klinika uopce trazi ove pretrage...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

meni su tražili i krvnu grupu na VV pa ako ti nije problem i to odradi usput ,ja sam kod L.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kad smo vec kod pretraga - Ina, treba mi tvoje iskustvo: da li se mora nalaz krvne grupe imati na papiru, ili je dovoljno reci koja je ako se zna (ja sam 3 puta davala krv, pa znam da sam 0 neg)?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moraš imati na papiru a može i knjižica dragovoljnog darivatelja....meni je priznaju

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    moraš imati na papiru a može i knjižica dragovoljnog darivatelja....meni je priznaju
    Pitala sam Inu za Mb a kod nas (u vrijeme kad sam davala krv) nije bilo knjizica, hvala ti u svakom slucaju za info

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ups sorry nisam skužila....moja je stara 15 god.(knjižica)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Wewo, sjećam se da su tražili nalaz krvne grupe u MB (samo za žene), ali oni sve to upisuju u svoju kartoteku, tako da, ako im kažeš da pouzdano znaš koja si krvna grupa, sigurno će ti vjerovati i neće gnjaviti. No, ako ti nitko na forumu sa sigurnošću ne odgovori, da ih ipak nazoveš?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Wewo, sjećam se da su tražili nalaz krvne grupe u MB (samo za žene), ali oni sve to upisuju u svoju kartoteku, tako da, ako im kažeš da pouzdano znaš koja si krvna grupa, sigurno će ti vjerovati i neće gnjaviti. No, ako ti nitko na forumu sa sigurnošću ne odgovori, da ih ipak nazoveš?
    Tako ce na kraju i biti, hvala ti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    kad smo vec kod pretraga - Ina, treba mi tvoje iskustvo: da li se mora nalaz krvne grupe imati na papiru, ili je dovoljno reci koja je ako se zna (ja sam 3 puta davala krv, pa znam da sam 0 neg)?
    Ne znam, ja sam im dala papir. Imaš neku presliku knjižice ili tako nešto di se krvna vidi?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Ne znam, ja sam im dala papir. Imaš neku presliku knjižice ili tako nešto di se krvna vidi?
    nazalost nemam. a nista, imam uputnicu pa cu je iskoristiti, samo mi je malkice mrsko hodati na drugo lokaciju
    thanks anyway!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krvan grupa mora biti na papiru!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

evo info kako je to u KBC Rijeka.
    dr. S me tražila te nalaze prije 1. IVF-a, krvnu grupu sam imala od prije jer sam ju trebala vaditi zbog laparo i onda mi nisu htjeli prepisati iz kartona dobrovoljog davaoca jer da moraju vaditi ponovo. To mi je bilo :? budući da na svom kartonu nemam samo krvnu grupu i rh faktor već i fenotip tj. više nego što treba.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    evo info kako je to u KBC Rijeka.
    dr. S me tražila te nalaze prije 1. IVF-a, krvnu grupu sam imala od prije jer sam ju trebala vaditi zbog laparo i onda mi nisu htjeli prepisati iz kartona dobrovoljog davaoca jer da moraju vaditi ponovo. To mi je bilo :? budući da na svom kartonu nemam samo krvnu grupu i rh faktor već i fenotip tj. više nego što treba.
    kod nas kad si dragovoljni davatelj imaš još pogodnosti a ne da još traže dodatno....ako sam dala krv 15 puta valjda im je to dosta

ali tko će znati šta je kome praksa.....sutra idem na lpsc i histero i nosim tu knjižicu

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tia nisu htjeli prepisivati grupu zbog toga što oni neznaju što se u međuvremenu s tobom događalo tj. nije toliko bitna kg jer se ona ne mijenja nego iregularna antitijela koja se mogu opozitiviti uslijed transfuzija krvi ili trudnoće a oni ti neće uzimati anamnezu... i prilikom svakog dobrovoljnog darivanja krvi obavezno se svaki put radi kg i iregularna at...

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

hvala tini.
    upravo malo pogledala kopije nalaza i imaš pravo radili su i krvnu grupu i rh ali i nešto što se zove "Du varijenta D antigena" i "Iregularna antitijela"

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja imam krvnu grupu i rh šta sam vadila prije laparo, to sam radila na zavodu za transfuziju i na velikom je bijelom papiru i kada sam išla kad socijalca po uputnicu za ove pretrage rekao mi je krvna grupa i rh vam ne treba jer to imate. hoće li mi to priznat na VV

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hoće meni jesu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •