Hvala na odgovorima. Evo objavljujem da sam od danas postala "unuka davateljica inzulina" i malo sam u strahu. Evo sad u sedam joj moram dati dozu od 8 jedinica. Dobila ja taj "pen" i mjerać šećera i sad mi nastupamo sami. Valjda se nebudem skljokala pod stol. Gledala sam danas kad joj je sestra davala na VV-u i nije mi se činilo toliko komplicirano. Ono čega se najviše bojim je slućaj koji joj se dogodio danas dok smo tamo bili, naime oni su joj dali 20 jedinica inzulina i nakon toga je jela, ali kako smo dugo čekali jer je bila gužva i vrijeme se otegnulo skoro do ručka kojeg nije pojela jer smo još bili tamo i počela se tresti cijela, pa smo se spustili u restoran, pojela je dva peciva i popila kavu sa Natrenom i nakon desetak minuta je bila ok. Pa me toga malo strah. Kupili smo joj one bonkase sa grožđanim šečerom za slućaj da se nađe u situaciji da ne stigne pojesti, a krene drhtati, pa da si za pomoć uzme par tih bonkasa dok ne dođe do jela.
Odo sad kod nje da prvo izmjerimo šećer i ubilježimo u dnevnik, a onda idem dat inekciju prvi puta u svom životu. Držite mi fige da uspijem i da se ne osvjestim i da vam se još većeras javim kak je prošlo.
E da, i trebat ću puno,puno informacija u vezi prehrane i svega ostalog. Malo mi je danas bilo puno informacija odjednom i glava mi je ko bundeva. Najviše me zanima koliko obroka smije imati dnevno, jer ono koliko sam brzinski pročitala sve te papire, piše 3 obroka? A kaj ako ogladni između? Neznam. Čujemo se kasnije.