Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Zubići i curenje nosa?!?!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Zubići i curenje nosa?!?!

Ne znam da li je netko imao sličnih iskustava...naime, par dana prije nego su krenula prva dva zubića, počeo mu je curiti nos. Trajalo je nekoliko dana (naravno, u panici- prvi puta mama- bila sam kod dr.) , bio je zaštopan, mučili smo se sa fiziološkom i odštopavanjem i kada je prošlo niknuo je prvi, a ubrzo i drugi zubić. 2 mjeseca nakon, opet ista priča. I sada nam je nos opet zaštopan. Nema temperaturu, normalno jede i sada se pitam ima li to dvoje ikakve veze ili je sve to samo slučajnost. Ako ste imale sličnih iskustava javite..

p.s. i da u obadva je slučaja imao mekaniju stolicu ( ne proljev) a isto se i danas desilo

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrlo vjerojatno stvar koincidencije - mislim curenje nosa i nicanje zubića, a stolica mekanija zbog šmrklji kojih se nagutao.

Želimo da sve prođe što prije i bezbolnije

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nicanjem zubi malo padne imunitet. posve je normalno da djetetu tada procuri nosić, ili da zaradi pelenski osip/ gljivice, da se poremeti malo probava i slično.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nicanjem zubi malo padne imunitet. posve je normalno da djetetu tada procuri nosić, ili da zaradi pelenski osip/ gljivice, da se poremeti malo probava i slično.
    Potpisujem

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prepisujem iz "Bebe":

Visoka temperatura i proljev često se povezuju s nicanjem mliječnih zubi.Ne postoji znanstveno utemeljena povezanost povišenja temp. i infekcije s nicanjem zubi.Istina je da denticija remeti fizičku stabilnost djeteta,ali radi se o normalnom fiziološkom procesu i pojava vrućice visokih vrijednosti i proljeva nije opravdana.Pripisujući ove simtome nicanju zubi može biti zakašnjela dijagnoza bakterijske ili virusne infekcije,koja je stvarno dovela do bolesti.Povišenje temp. nerijetko prethodi nicanju zubi jer je metabolizam ubrzan i svi porcesi se brže odvijaju te je prema takvoj teoriji temp. prije povod nego posljedica nicanja zubi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pad imuniteta jest znanstveno dokazana činjenica koju mi je potvrdilo više liječnika
    tekstovi, pak, iz časopisa o bebama mi nisu relevantni ni na koji način

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pad imuniteta jest znanstveno dokazana činjenica koju mi je potvrdilo više liječnika
    Ovo je tekst iz BEBA koji je napisao pedijatar,dakle doktor!Ali ako na netu malo potrazis (naravno ako te zanima) tekstove na tu temu, vidjeti ces da tekstove potpisuju doktori, mozes cak otici i na web site neke privatne djecje poliklinike (Helena, Sabol) i postaviti pitanje (kao sto sam ja ucinila jer me bas ta predrasuda zanimala) pa ce ti odgovoriti doktor!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad smo već kod Sabola. Bilo je to prije više godina, moja sestrična je tada imala jedva 4 mjeseca mjeseca i povišenu temperaturu. Isto prvo dijete, panika, šetali od pedijatra do pedijatra, pitali su da li bi mogli biti zubi i svaki je rekao da medicina ne priznaje visoku temperaturu kod izbijanja zubi. Došli su kod Sabola, koji je rekao "ako medicina ne priznaje, ja priznajem". I par dana poslije, stvarno zub.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da meni je prim.dr.Baće na zaraznoj rekla da nikad ne dam za pravo onome ko mi kaže da dijete zbog zubića ima temperaturu i proljev.
    dg. infekcija,virusna ili bakterijska...pad imuniteta...zato se poklapa s rastom zubića...
    rastu i nokti,kosa,dlake...pa nemamo temperature

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Gago, u pravu si. Niti je temperatura zbog zuba, niti je zub zbog temperature. Ali mogu se javiti istodobno. Zbog trećeg faktora koji djeluje na obadvoje (ubrzanje metabolizma)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •