Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Što jede vaše dijete?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što jede vaše dijete?

Naš mali anđeo ima 9 mjeseci.Prije par dana uveli smo doručak jer primjetim da ne može čekati podne za ručak a sika mu služi kao poslastica.
    Doručak: voće,voće s keksom
    Ručak: Meso(piletina ili puretina),mrkva,krompir,cvjetaća,prokula
    Užina: Voće (banana,jabuka,kruška)
    Večera: Cika

Da li uvesti još koju namirnicu ili je to dovoljno za njegovu dob? :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja djevojčica ima 9,5 mjeseci i doji 5-6 puta u toku 24 sata.
    Od povrća joj dajem još: brokulu, kelerabu, tikvice, vrlo malo blitve u kombinaciji sa rižom.
    Nisi navela daješ li mu žitarice, a to svakako trebaš. Bebice rado jedu palentu (napravim rjeđu). Ja sa voćem obično dajem kuhane prosene pahuljice ili rižine pahuljice, ponekad zobene, nekad griz...
    Od mesa dajem i kuhanu teletinu (sa mesnom vodom i obično u kombinaciji sa brokulom). Pomalo sam joj počela davati koricu hljeba uz ostalu hranu. Eto, ja tako...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, selim vas na dohranu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

O tome što djeca jedu otvoreno je more topica, npr. OVAJ.

frida editirala komentar.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

draga mamalela,

nisam shvatila iz tvojega posta koliko beba ima mliječnih obroka tijekom 24 sata.
    do navršene godine dana, mlijeko je ipak osnovna namirnica u prehrani dojenčeta, a sve ostalo je, doslovno, isprobavanje i ne trebamo očekivati od bebe da se najede mesa, povrća ili keksa.
    Zapravo bi sitost trebala biti od dojenja (ili adaptiranog, ako mama ne doji), a sa svim ostalim - pomalo i polako.

Ti i dalje nastavi najviše dojiti, a nakon podoja, kad vidiš da je beba mirna i zadovoljna, ubacuj te namirnice: nema potrebe opterećivati bebin želudac s puno namirnica

I, još nešto... mislim da je tvoja curica još premala za kekse koji su, zapravo, prazne kalorije i nema baš neke velike koristi, a i daju potpuno bespotreban i štetan šećer.

Ako želiš uvesti ugljikohidrate i škrob, palenta, riža ili proso su puo bolji izbor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •