Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: skafanderi i AS???

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno skafanderi i AS???

kako su vem djeca obučena kada ih stavljate u AS? Ako joj skinem kaputić, jaknu ili skafander mislim da joj je prehladno, a ako je stavim tako zabundanu mislim da nije dobro vezana i da joj nije ugodno. Kako smo uglavnom same nemam opciju da netko ranije ugrije auto. Ja joj uvijek skinem kaputić, a kako je stalno prehlađena mislim da je to možda uzrok.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Omotaj ju u dekicu do auta, veži i pokrij dekicom. Nije preporučljivo vezati djecu u AS u debeloj jakni.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja njoj obučem neku jaknicu od flisa ili vesticu, nešto tipa tanje jaknice. To joj ne smeta i mogu je dobro vezati. Ali svejedno nekad mislim da joj je hladno, vjerojatno krivo, ne mogu si pomoći. Najgore su mi one kratke gradske ture kad se auto ne stigne zagrijati. Kako sam pukla na AS proučavala sam sve što sam mogla naći pa znam da ih nije preporučljivo vezati u debeloj robi.
    Rode su mi bile najbolji izvor informacija koji sam pronašla!!!
    Hvala vam Rode

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Omotaj ju u dekicu do auta, veži i pokrij dekicom. Nije preporučljivo vezati djecu u AS u debeloj jakni.
    Ovako smo mi do sada radili i naravno kapa na glavi, ali sada mi se već počelo činiti prehladno za to. Pa ja njoj obučem jaknu, pa ju skinem prije nego ju stavim u AS, pa kad idemo van opet oblačim, ali ni to mi baš nije neko riješenje jer uvijek bude malo na hladnom nezabundana. :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tako se i mi skidamo i oblačimo. Ali ovih dana je tako hladno da stvarno više ne znam je li to baš pametno. Drugu ideju nemam. A nos curi li curi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je u bodiju i debljoj majci, jaknu samo ogrnem oko nje od zgrade do auta. vežem je bez jakne. ako idemo samo do vrtića, opet ju samo ogrnem jaknom, ako idemo negdje na dulje, obučem joj jaknu. možda joj je mrvicu zima, ali očito ne previše jer ne plače i ne buni se i nije hladna. a nije niti šmrkava.
    mislim da brinete bez veze.
    zara uopće ne oblači jaknu do vrtića jer joj se ne da 2x oblačiti i skidati. evo jutros na -7 je išla samo u potkošulji i majci, jaknu nosila u ruci. kaže da joj je malo zima, ali ništa strašno isto nije šmrkava

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ne vozim pa ne idemo same nigde, ali moja prijateljica ovako to izvodi. Obuče je skroz kao za napolje, stavi je u AS i greje auto na parkingu. Kad se ugreje skine dete, veže je i idu...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam im oblačila deblje vunene vestice, nisu smetale vezanju a bilo im je toplo. do auta bi ih još pokrila s 2 dekice (dok su bile u "jaje" sjedalicama) pa otkrivala kad se auto zagrije

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni bi bilo lako da ju u stanu upakiram u AS, ali onda mi je jako komplicirano zavezati AS u auto, ovako nam je AS stalno u autu. Ma meni je teško s njom manevrirati jer je još mala i još je sva "spigana" i moram ipak paziti kak hendlam s njom. Za Janka mi je lako, on je veliki i on se i sam skine i obuče.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oblačim im jakne "naopako"
    kad se vežu, onda im navučem rukave pa ono što ide na leđa dođe im naprijed
    djeci je toplo
    pojasevi su čvrsti
    svi sretni i zadovoljni

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    margita je u bodiju i debljoj majci, jaknu samo ogrnem oko nje od zgrade do auta. vežem je bez jakne. ako idemo samo do vrtića, opet ju samo ogrnem jaknom, ako idemo negdje na dulje, obučem joj jaknu.
    Isto ovako. Ne zagrijavamo auto prije, nije minus 10. Prehlade su virusi, sigurno se neće prehladiti zato što joj je tri sekunde bilo malčice hladnije. Taj sistem sumnjiv je samo mojoj sveki koja bi joj i ljeti obukla skafander.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Meni bi bilo lako da ju u stanu upakiram u AS, ali onda mi je jako komplicirano zavezati AS u auto, ovako nam je AS stalno u autu. Ma meni je teško s njom manevrirati jer je još mala i još je sva "spigana" i moram ipak paziti kak hendlam s njom. Za Janka mi je lako, on je veliki i on se i sam skine i obuče.
    možeš joj obući topliju vesticu i umotati je u toplu dekicu do auta - tako smo mi npr išli do doktorice koja nam je na 5 minuta hoda, nismo je oblačili u skafander jer nam se nije isplatilo za tako kratki put, a i kad nam je par puta ostala sjedalica u autu, samo bi je zamotali u deku do auta

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam da ispravno al ja Noru vežem u as u jaknici. uglavnom smo same i nema šanse da mi netko ugrije auto prije, as bude jako hladna kad ju stavljam, pa mi ne pada na pamet još joj i jaknicu skidati (ni ja sebi ne skidam jaknu kad sjedam u auto osim kad idemo na duži put (onda i nju raskomotim kad se auto ugrije).mislim da joj sigurnost nije ugrožena jer jaknice nisu debele i nafutrane, više proljetno -zimske.zato kad ju izvadim iz auta oblačim skafander na sve to ako idemo šetati po vani.neka me isprave šefice od struke ako griješim u uvjerenju da jaknica srednje debljine ne predstavlja problem. :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo Maxi cosi cabrio i pripadajuću zimsku navlaku, kupili smo je u TL kad su imali sniženje. Navlaka ima iza rupice kroz koje se provuče pojas za vezanje. Da nije bila na sniženju ne bih ju kupila, ali sad mi je jako dobrodošla.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ga toplije obučem i prekrijem dekicama! Onda ga u autu polako odmotavam! Skafander mi je skroz nezgodan!

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako obuć bebu od skoro 7 mjeseci na 10, kad i meni trepavice otpadaju od zime?
    imam skafander i najpraktičniji mi je, ali kako je skidati kad se auto zagrije nakon pola sata ,a As u autu je takođe hladna?
    može li malo detaljnije objašnjenje zašto beba ne smije u skafanderu u AS?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zato sto pojaseve nikad ne mozes da zategnes dobro preko debele jakne ili skafandera, i zato sto preko takvih materijala lakse mogu da skliznu sa ramena. Samim tim kod naglih kocenja ili sudara dete nema najbolju mogucu zastitu - cvrsto stegnute pojaseve.
    Mi smo oduvek radili tako, a i sad radimo. Odemo u kola i na parkingu grejemo auto. Kad se auto ugreje (5-10 minuta), skinem joj jaknu i vezem je u AS. U kolima imam jedno cebe od flisa, a imam i duks na kopcanje od flisa za dete, pa joj to obucem ako ispod jakne nije deblje obucena (ako ima samo neku haljinicu ili bluzicu).
    Ja ne znam, mi N dosta lagano oblacimo, desi se cesto da zurimo pa sedne i u ne zagrejan auto (ima npr. hulahopke, trenerku, potkosulju, majicu i duks od flisa) i nikad se nije prehladila. Kad je vezem pokrijem je cebetom ili jaknom.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se ne bojim da ce djetetu bit nesto ako je par minuta na hladnom. uvijek obavezno skidamo jakne na ulazu u auto, pa makar vani minus 15. auto ne grijem jer najcesce zurimo zbog moje lose organiziranosti . kad sjednu i kad ih zavezem, pokrijem ih jaknom ili cime vec. kaj je najbolje, njima nikad i nije hladno, nego mi paranoiziramo bezveze

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi sjednemo u auto u jaknama, upalim ga i grijanje na najjače, nju polako svežem u sjedalicu i obučem jaknu naopako,a ako je baš jako hladno uzmemo i dekicu za noge umotat. kad se ona ugrije sama skine jaknu ili šta već ima. dok je bila u AS 0+ samo bi ju nosili u sjedalici pokrivenu dekom i to je to dok se ne ugrije auto.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako je vani baš -10 ili hladnije, onda najprije pošaljem muža da ugrije auto (ako već moramo po toj hladnoći nekuda ići). Inače ovako kao mikka, ništa joj neće biti ako je malo u hladnom, pokrijem ju jaknom ili dekicom, tako sam i sa starijim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •