-
kako proslaviti prvi rođendan
Pred nama je proslava prvog rođendana, pa smo malo razmišljali kako ga proslaviti da i klincima bude zanimljivo. Sviđa nam se ideja da napravimo kratku kazališnu predstavu.
Mame i tate, molim vas još neke kreativne savjete i ideje.
kak ste to vi proslavili?
-
Mi smo baš danas proslavili 1. rođendan i nismo se morali puno truditi da bude ludo i nezaboravno. Pozvali smo 4 curke (dečke nemamo) i njihove roditelje. Od te 4 curke jedna hoda, dvije pužu, a dvije samo sjede. Ne bi čovjek reko al bilo je jako zabavno. Curke su se igrale na podu, razbacivale igračke, uživale u društvu i to je sve skupa trajalo tri i pol sata. Nije ih trebalo posebno animirati iako tvoja ideja s predstavom zvuči odlično. Osobno nisam htjela imati neki scenarij jer uz scenarij obično idu i neka očekivanja (često visoka), a kako smo prošle godine bili na rođendanu slavljenici koja je svoje slavlje gotovo prespavala, a od uzvanika smo došli samo mi jer su ostali bili bolesni, bila sam spremna na sve. Možda je baš zato ispalo spontano i veselo. U svakom slučaju držim fige da se i vi dobro zabavite, sa ili bez scenarija.
-
Tenks, malo si me opustila.
Nama će doći klinci između 7mj. i 2 godine, tak da ćemo ih i mi pustiti da se malo spontano druže, onda ćemo neku 10tak minuta predstavicu, pa će likovi iz predstave donijeti tortu i malo ćemo pjevati, pa siti opet na spontano druženje
-
-
Osoblje foruma
-
-
Vidiš, dobra ideja! Mogla bi klincima napraviti tortu u obliku cicke, da im odvučem pozornost
-
Evo, prošlo je!
Slavili smo ga 2 puta, prvo sa obitelji, a jučer sa frendovima koji imaju male klince. 8) .
Bilo je bolje nego što smo se uopće nadali. Kupili smo puno helijevih balona
, klincima je to bilo mrak, potezali su ih i puštali, i tako ponovo , i ponovo.
Dali smo im šuškave papire od poklona, pa ih je to zabavljalo neko vrijeme.
Nismo radili mali igrokaz kao što smo planirali, ali smo imali gitaru i bubnjeve i pjevali smo im sretan rođendan i neke dječje pjesmice, a oni su malo lupkali. Izgledalo je da im se jako sviđa.
I..naravno...naoružali smo se hrpom CD-a sa dječjim pjesmicama, koje su svirale cijelo vrijeme. Tirna je počela plesati čim sam ih pustila
Ukratko, prepustite se, podjetinjite i uživajte
-
Čestike za roćkaš i za uspješan partxy i dva pitanja:
Gdje ste kupili helijeve balone?
Koja je to hrpa CD-a s dječjim pjesmicama? ja uspjela nabaviti samo kazetu s predratnim trešnjevačkim mališanima i puna socijalističkih pjesmica...
-
-
Evo, za balone si saznala, ja ih kupila u Importaneu na Iblerovom
ima ih stvarno velik izbor, od super velikih, prozirnih, punjenih s drugim balonima, pa do 'običnih' na kojima piše broj godina, svi, naravno punjeni helijem.
A CD-i: potraži u Croatia Recordsu npr. KIKIĆI, pjesmice iz bajki.
imali smo i Zagrebačke mališane, i jedan 'stari' CD na kojem Ivica Šerfezi i kompanija pjevaju zeko i potočić, sretan rođendan i slične pjesmice
Ak' ne nađeš mogu ti presnimiti 8)
-
Mi najrađe plešemo i pjevamo (osim uz RHCP ili Green Day) uz Miru Odaka i njegove pjesmice. Ne znam odakle nam taj CD ali nam se jako sviđa.
-
Podizem zbog Mire Odaka! CD je suuuuper! Sve znamo napamet i nonstop pjevamo, vise nego Zeku...toplo preporucamo!
-
evo pošto već postoji topic da ne otvaram novi..užasno me muči ta proslava 1. rođendana. Kako moram mirovati odlučili smo i familiju i prijatelje i kumove riješiti u jednom danu dok mi svekrva i mama mogu pomoći. E sad, maloprije išla brojat i došla sam do broja 40!!! :shock: A ne mogu nikog izbaciti, najuža obitelj, prijatelji i kumovi (vjenčani i krsni). Ne bi ni taj broj bio toliki problem da imamo mjesta..ne znam kaj da radim. (proslava kod kuće samo dolazi u obzir) Jel da pustim da se malo stisnemo i da jednostavno sve ide svojim tokom ili da pokušam to podijeliti na dva dijela, recimo da velim familiji da dođu u 4 a prijateljima u 7?? Zbilja nisam pametna..Dajte mi savjet :/
-
moj savjet , iz , iskustva - podijeli. i tebi će biti lakše ako nije baš takva gužva u stabnu odjednom, a i gosti će se osjećat ugodnije.
-
Da, nakon noći nespavanja i ja sam se za to odlučila, familij sam rekla neka dođu u 4, a prijatelji i kumovi će nam doći u 7. Opet bude sve u jednom danu ali ne bude odjednom njih 40-ero u jednoj prostoriji!! Hvala babyboys
-
U Avenue Mall-u imaš didaktičku igraonicu koja organizira i dječje rođendane (od 1. godine nadalje)! Točno je do nekog restača (picerije) pa odrasli mogu sjedit tamo i gledat klince...
-
Evo i link na igronicu koja organizira rođendane za klince od 1. g. nadalje: http://www.jump.com.hr/comfy.php
-
A šta ponuditi za klopu? Dakle bit će beba od 2-mjeseca, 9-mjseci, godina i pol, 3 i pol i 4 godine...? Ovom od dva mjeseca mamina cika je dovoljna
, a drugima!? Ježim se od smokića i čipseva, a neznam šta drugo djeca od 3,4 godine vole?
-
ponudi voće - svježe i suho (suho stavi negdje gdje ovi najmanji ne mogu do njega), napravi puding s izmiksanim voćem, a ako mora biti slatko, napravi im domaće suhe kekse koje možeš spajati marmeladom ili s malo čokoladnog namaza(opet za veću djecu). razvaljaj lisnato i ispeci slance (čas posla). za piti skuhaj čaj i ohladi ga ili iscjedi voće (sezona je limuna i naranči...) ili napravi muffine.....
za ovu bebu od 9 mjeseci će vjerojatno mama donijeti adekvatnu hranu ili se dogovori s njom što smije ili voli...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma