Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Besplatna pravna pomoć

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Besplatna pravna pomoć

Vjerojatno postoje ljudi koji si ne mogu samo tako priuštiti pravnu zaštitu, a isto tako i načini besplatnog korištenja pravne pomoći.
    Cure koje su pravnice bi mogle možda pokoju riječ o tome, a ja navodim jedan članak na tu temu.

U slučaju otkaza besplatna pravna pomoć osiguranicima

Sukladno praksi uvođenja dodatnih pogodnosti svojim osiguranicima na mnogim tržištima na kojima Cardif posluje, ali i uvažavajući specifične potrebe hrvatskog tržišta, Cardif osiguranje uvodi sustav besplatne pravne pomoći za slučaj prestanka radnog odnosa odnosno otkaza. Usluga je vezana uz police osiguranja sposobnosti vraćanja kredita, koje se nude korisnicima kredita Zagrebačke banke, pojasnila je Ana Ivančić, predsjednica Uprave Cardifa u utorak na susretu s novinarima.

U slučaju gubitka posla osiguranicima će na raspolaganju biti stručnjak za radno pravo, koji će im pružiti besplatni pravni savjet, a osiguranici će dobiti i mogućnost zastupanja pred hrvatskim sudovima.
    www.osiguranje.hr

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

primjer koji si navela važi samo za osiguranike kuće koja je dala članak, dakle besplatna pravna pomoć za one koji imaju neku vrstu osiguranja kod njih, a po meni to onda više nije besplatno.

mi se na ovom forumu trudimo pomoći svima koji trebaju pravni savjet ili pomoć u opsegu u kojem nam naše znanje to dozvoljava, nekome je to dovoljno i sudeći po povratnim informacijama uspjeli su riješiti svoje pravne probleme, međutim znatan je broj i onih koje samo možemo uputiti u njihova prava, ali za daljnje provođenje istih moraju imati stručnu pravnu pomoć na "terenu" koja u pravilu nije besplatna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, za njihove osiguranike je. E sad obzirom da drugi to svojim osiguranicima ne daju, onda u tom pogledju jeste besplatno.

Znam da ovdje ima pregršt besplatnih pravnim savjeta, ali ja sam mislila na pravnu pomoć na terenu.
    Šta je sa onim oblikom za osobe slabijeg materijalnog stanja?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pravna pomoć

nisam upućena, ako šta pronađem obavijestit ću vas. ja svoje znanje besplatno dijelim samo s prijateljima i Rodama naravno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Šta je sa onim oblikom za osobe slabijeg materijalnog stanja?
    hrvatska odvjetnička komora na zahtjev dodijeljuje osobama slabog imovnog stanja odvjetnike za zastupanje, a u nekim iznimnim slučajevima (ako se radi o iznimno neukim osobama koje su slabog imovnog stanja) može ih odrediti i sud

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a koja je definicija slabijeg imovnog stanja?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    a koja je definicija slabijeg imovnog stanja?
    na žalost ili na sreću, nema pravila (bar ja ne znam da postoje striktna pravila) - potrebno je poslati zahtjev, obrazložiti u kojem postupku se traži zastupanje i potvrdu o imovnom stanju - u zahtjevu se još navede i ako postoje obveze uzdržavanja (djeca, stari i bolesni roditelji, bivši bračni drug ...), krediti, ma sve što može utjecati na materijalni status.

a odluku donosi komora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •