Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Sjedalica 9-18kg premala, savjet za dalje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Sjedalica 9-18kg premala, savjet za dalje

Daklem, M. ima 3 g, 16kg i 98cm. Do sada smo imali ovu autosjedalicu
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-90047141.aspx

i dosta nas je služila ali već neko vrijeme se žali da ga žulja i stvarno je sav utegnut u njoj. Doduše ne po širini jer se bočne stranice mogu širiti ali ga žulja najviše tamo di se kopča i stalno viče da ga tu boli miš i da ga odvežemo. Napominjem i to da već duže skidamo jaknu u autu jer se u njoj uopće ne može zavezati.
    E, sad zanima me da li postoji nešto i na toj sjedalici što možda može produžiti remenje (što mi do sad nismo otkrili) ili jeli doista vrijeme za novu sjedalicu.
    MM bi odmah da mu kupimo novu, neku 15-25kg. Ako je i vrijeme za novu, koju preporučujete? hvala!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na granici je za booster (15-36 kg) sjedalicu, bilo bi bolje (sigurnije) da još neko vrijeme bude u ovoj 9-18, baš mi je čudno da se pojasevi ne mogu više izvući. :? Na kojoj razini su remeni sjedalice? Trebali bi biti na najvišoj i malo iznad ramena djeteta.
    Glava mu je pretpostavljam još uvijek dovoljno nisko, odnosno rub sjedalice nije ispod sredine ušiju?
    Ako su zaista remeni tako kratki da ga žuljaju i ne mogu se produžiti malo ga još utovite pa onda u booster s naslonom.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Sjedalica 9-18kg premala, savjet za dalje

Citiraj buba klara prvotno napisa
    Napominjem i to da već duže skidamo jaknu u autu jer se u njoj uopće ne može zavezati.
    Ne želim sad pametovati, ali dijete se nikad u sjedalicu ne stavlja u jakni. Tako mu nikako ne možeš učvrstiti pojaseve ni pravilno vezati. Mi stalno skidamo jaknu i pokrijemo ga njome. Kad izlazi iz auta, odvežem ga, obučem jaknu i izvadim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Remeni su na najvišoj razini. Stvarno nisam sigurna sta da radim dalje...
    A ovo za jaknu, fakat nisam imala pojma Mi smo je počeli svlačit kad se više nije mogao zavezat u njoj.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I ja imam dilemu. Moj dečko 2,5 godine i 17 kg. Znači, slično kao i buba klarin. Međutim, nama nisu remeni problem nego stavljanje u sjedalicu. Vrlo ga teško smjestim u sjedalicu, jednostavno kao da je previsoka pa moram dobro paziti da ne zapne glavom o auto. Mislim da je na najnižem položaju, onako sjedećem. Jel se može kupiti ista kao i ova do 18, ali da nije booster. Pojasnite, booster je u biti samo onaj podložak ne cijela sjedalica, jel tak? Ja mislim da je moj još premalen za tak nekaj.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Booster s naslonom izgleda ovako:
    http://www.kindersitze-shop.de/produ...25/language/en

On nema svoje pojaseve već se dijete veže pojasom automobila koji se provlači kroz utore na sjedalici.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lexy prvotno napisa
    I ja imam dilemu. Moj dečko 2,5 godine i 17 kg. Znači, slično kao i buba klarin. Međutim, nama nisu remeni problem nego stavljanje u sjedalicu. Vrlo ga teško smjestim u sjedalicu, jednostavno kao da je previsoka pa moram dobro paziti da ne zapne glavom o auto. Mislim da je na najnižem položaju, onako sjedećem. Jel se može kupiti ista kao i ova do 18, ali da nije booster. Pojasnite, booster je u biti samo onaj podložak ne cijela sjedalica, jel tak? Ja mislim da je moj još premalen za tak nekaj.
    Lexy dok god su mu trake pojasa iznad ili u ravnini sa ramenom i dok ne prijeđe 18 kg vozi ga u ovoj sjedalici, a problem s udaranjem glave možda možeš riješiti tako da ga pustiš da se sam penje u sjedalicu (naravno ako vam ne smetaju blatna sjedala ).
    Booster je onaj podložak na koji djete sjedne, ali je daleko sigurniji booster sa naslonom kao ovaj na linku koji je barbi stavila. Njegova je svrha da pojaseve automobila prilagodi djetetovom uzrastu i pozicionira ih na najčvršće kosti, ključnu i prsnu za gornji pojas, a donji preko zdjelice. Zato je booster s naslonom bolji, jer ima utor kroz koji prolazi gornji dio pojasa i pomiče ga sa djetetovog vrata na ključnu kost.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e, da - jucer sma malo bolje promotrila visinu glave: definitivno mu je iznad ruba sjedalice, i uši su mu iznad. A remeni su, kako sam već napisala, na najvišoj razini.
    Koji od ovih sjedalica 15-25 preporučate? Malo sam pregledavala po katalozima i zapela na ovoj, sta mislite?
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-97010174.aspx

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    e, da - jucer sma malo bolje promotrila visinu glave: definitivno mu je iznad ruba sjedalice, i uši su mu iznad. A remeni su, kako sam već napisala, na najvišoj razini.
    Koji od ovih sjedalica 15-25 preporučate? Malo sam pregledavala po katalozima i zapela na ovoj, sta mislite?
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-97010174.aspx
    ja imam taj tip - Rodi, iako Maxi Cosi i ima "jaci" booster od ovog Rodi XP.

ovaj nas je zgodan, osim sto imam primjedbu na kvalitetu tkanine - totalno se ofucala.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodi XP je dobila puno bolje ocjene na testovima od Rodi.
    Zato je naravno i skuplja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo upravo presli u tu vecu sjedalicu.
    Ovaj put smo se odlucili za Romer, Kidfix.
    Nadam se da je bolja za dugotrajno korištenje, jer nam se ova Maxi Cosi jako pohabala.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

E ovo na slici ova dva sira dijela na remenju (ako kuzite sto mislim) su ustvari produzeci. Imaju trakice koje se zakace na remenje. Mi smo njih odmah na pocetku skinuli i sada ih ne znam staviti. E Saska o tome sam ti pricala !

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislis na ova dva zadebljana crna dijela sa crvenim rubom di na jednom pise iseos? Pa na koju foru se to skine i produzi? :?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Citiraj sasana prvotno napisa
    E ovo na slici ova dva sira dijela na remenju (ako kuzite sto mislim) su ustvari produzeci. Imaju trakice koje se zakace na remenje. Mi smo njih odmah na pocetku skinuli i sada ih ne znam staviti. E Saska o tome sam ti pricala !
    Riješiti ćemo mi to .

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a zakaj ste to skidali?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi nismo skinuli i iskreno, pojma nisam imala da su to produžeci. Šta s tim treba napravit??

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i nas u skupini kupovača nove sjedalice. Gledala sam po Netu i naisla na vise mjesta na podatak da je ipak najsigurnija sjedalica koja i dalje okrenuta obrnuto od smjera voznje. Mogu li cuti vase prijedloge, "za" i "protiv"?

Koja je tocno razlika izmedju sjedalica koje kostaju 500, 900, i 2000kn (recimo Romerova) osim po ovome sto ja vidim izvana, dakle kvalitetniji materijali presvlaka i mozda udobniji pojasevi?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi dobili Romer....još nismo isprobali al izgleda mi ok....

a razlika recimo od Brevi za nekih 800 kn ima slabo postolje i loše "sjedi" na sjedalu..ima dosta lufta i previše pleše.....

isprobali nedavno Tobi (posudili od frendice) i nikako nisam mogla namjestit remenje da bude jedan prst između ključne kosti i pojasa...a stegnula da je bilo zeleno na onom pokazivaču....
    uspio se izvuć iz tih remena...a sjedio 10 min u autu..
    kad sam ga izvadila van i probala opet stavit više ga nisam mogla ugurat u remenje namejštene dok je prvi put bio u autu...

sad enznam jesam ja nešto krivo napravila ili u čemu je stvar... :/

a frendica obožava tu sjedalicu baš zbog tih federa (a njen malac nije stegnut po propisima)

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    a zakaj ste to skidali?
    Pa nekako su mi bili predugacki, a ona sitna u toj sjedalici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •