Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: operacija pod opcom anestezijom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno operacija pod opcom anestezijom

Helou
    posto me na zdravlju nitko ne sljivi, javljam se vama jer znam da me necete iznevjeriti.
    Naime, moram na operaciju pupcane kile. Doktor je rekao da se radi pod opcom anestezijom pa me zanima kako to ide s dojenjem. Trebala bih ako se nista ne zakomplicira nakon dana ici doma, ali ce me vjerojatno doci posjetiti MM i mali pa me zanima mogu li mu odmah taj dan dati cicu ili ne? Doktor je rekao da cu od lijekova dobiti eventualno neki antibiotik ako bude morao staviti mrezicu (a mislim da hoce) pa me zanima mogu li i s tom kombinacijom dojiti? Eto, zasada je to sve sto mi pada na pamet.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa napomeni svakako dojenje i pitaj

ja sam imala carski pod općom anestezijom i dojila nekih 7-8 sati nakon operacije- ali ne znam koliko je tad bilo za posisati!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje je o anesteziji s anesteziologom
    a o antibiotiku s onim tko ga prepisuje

sigurna sam da i u jednoj i u drugoj situaciji ima rjesenja kod kojeg dojenje nece nastradati

sretno.

sto kaze kirurg, koliko ce boljeti i kako ce izgledati nakon toga? koliko brzo ces moci vjezbati poslije?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Operirat cu se kod privatnika a kad sam bila jucer kod njega i kad mi je rekao da moram operirat nisam jos bila uvjerena u to sto govori pa se nisam puno raspitivala. Tek kad sam dosla doma i slozila si to u glavi, onda sam ga nazvala i rekla da cu se operirati. A pitala sam za anesteziju, lijekove i dojenje i rekao je da je to sve ok, ali sam ga zaboravila pitati moze li opcenito taj isti dan sisati i sl...

Anci- nema ni kod mene puno za posisati tako da je valjda sve ok. Nego, kakva je ta opca anestezija, toga me najvise strah?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prošle godine sam bila operirana (opća anestezija) i s liječnikovim odobrenjem sam dojila istu večer.
    Najbolje je da to unaprijed pitaš anesteziologa, vjerujem da on/a ima sigurnije informacije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mommy, hvala. Nadam se da ce imati neki "koktel" za dojilje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    sto kaze kirurg, koliko ce boljeti i kako ce izgledati nakon toga? koliko brzo ces moci vjezbati poslije?
    Nije spominjao bol. Rekao je da cu izaci sutradan ako sve bude ok. Spominjao je nekih 6 tjedana oporavka ili mirovanja, ne sjecam se tocno. A izgled...imati cu uzduzni rez po trbuhu (malo veci nego kod obicne pupcane kile) jer smo se dogovorili da kad me vec reže da mi spoji i trbusne. Nadam se da nece izgledati prestrasno jer je on inace plasticni kirurg i to prilicno hvaljen.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Nego, kakva je ta opca anestezija, toga me najvise strah?
    Meni nije bila strašna. Dobila sam je kad sam poslije primljene lokalne anestezije (radilo se o manjem zahvatu) neslavno pobjegla s operacijskog stola... ...pa je to bio jedini način da me zadrže! Naravno, prije opće anestezije napravljene su mi sve moguće pretrage, čak sam zbog toga išla zubaru i tek zatim dobila zeleno svjetlo za uspavljivanje.
    Sjećam se da su me upozorili da će mi poslije možda biti mučno i da ću možda povraćati, ali to se nije dogodilo. Samo sam se budila duže i teže nego inače i trebalo mi je par sati da mi glava opet postane bistra.

Ne bih htjela da ispadne da olako zagovarm medicinske intervencije. Daleko od toga da bi moja "hrabrost" trebala biti uzor drugima (nadam se da ću imati priliku za ispravak, recimo na porodu ), ali ako postoje situacije u kojima je opća anestezija zaista potrebna, nema razloga za strah!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pandora, hvala, iako smo sad vec skroz OT.
    Evo, danas sam se cula s kriurgom i operacija je za sedam dana, kaze da necu moci dojiti isti dan jer ce me boliti, bit cu nikakva i on ne preporucuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •