Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: dali boli sam izgon?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno dali boli sam izgon?

Dali boli sam izgon djeteta ili su to samo trudovi koji bole za vrijeme poroda?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moram te razocarati, ali boli, mene je najvise bolilo ono kad se dijete rotira.

al to sve zaboravis cim dijete izade i vise te nista ne boli!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene nije bolio izgon, trudovi malo da, ali sam izgon ne...osim toga taj izgon toliko kratko traje da ga bez problema izdržiš

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bol ima posebnu ulogu u procesu poroda i dobro je da je tamo.

A nije ništa što žena ne može izdržati, pogotovo ako se opusti i prihvati to kao dobru, potrebnu i normalnu stvar.

Da ne spominjem kako je sve puno lakše kad naši hormoni imaju priliku srediti stvar

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa

A nije ništa što žena ne može izdržati, pogotovo ako se opusti i prihvati to kao dobru, potrebnu i normalnu stvar.

Da ne spominjem kako je sve puno lakše kad naši hormoni imaju priliku srediti stvar
    Ovo potvrđujem.
    Trudovi bole, a sam izgon više pecka nego direktno boli. Izgon mene zapravo nije bolio, nego trud koji ga je pratio. Al trudovi koji nisu rezultirali izgonom-oni prije-su nekako u prazno -pa tih zadnjih par nije uopće problematično 8)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

NE,
    izgon mi je ostao u najboljem sjećanju

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    NE,
    Potpisujem.
    Nije me boljelo a i samo saznanje da je uskoro sve gotovo...
    Pred kraj sam imala osjećaj da će mi svi bolovi nestati ako mi dozvole da tiskam (jer imaš potrebu za tiskanjem).

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

NE,
    I meni,nakon 7 sati trudova pod dripom izgon je bio svjetlo na kraju tunela-doslovno

Zaista me taj dio nije uopće zabolio,nisam recimo osjetila ni kad su mi napravili epi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dok dođeš do izgona, toliko zi zahvalna da su ti napokon dozvolili da tiskaš da ti sam izgon dođe kao olakšanje jer nakon mojih 2 sata 'nemojte tiskati', 'opustite se' (ma, jel ti mene zaj...?!?) i 'dišite' kada ti kažu da napokon smiješ tiskati, tih zadnjih 3-4 truda je mačji kašalj!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    al to sve zaboravis cim dijete izade i vise te nista ne boli!
    E to nije uopce istina, da bar je..ali nije.
    Sam izgon mi je dosao kao olaksanje..nije bolilo ali osjecaj je bio nekako cudan.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izgon sa zarom nisam uopće osjetila. uopće. čudila sam se još dugo poslije kako sam taj izlazak uopće nisam osjetila, a mislila sam da to mora biti najjača bol.
    s margitom sam osjetila pečenje, ali nije boljelo.
    zaključak : ne boli

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je izgon bio tako brzinski i tako jednostavno lijep osjećaj da nema ni spomena o nekoj boli. Uvijek mi je bilo fascinantno kad neke žene imaju izgon po nekoliko desetaka minuta ili više. Kod mene se to odvijalo u trenu, oba puta. Beba krene iii evo je vani.

I nije uvijek onako kako kažu neki da trudovi jako bole pa se izgon ni ne osjeti.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I meni je, kao i curama, izgon zapravo bio olakšanje.
    najgori mi je bio onaj dio kada sam osječala snažan poriv na tiskanje, a nisam još smjela.
    Kada su mi rekli da smijem tiskati, nitko nije bio sretniji od mene!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    mene nije bolio izgon, trudovi malo da, ali sam izgon ne...osim toga taj izgon toliko kratko traje da ga bez problema izdržiš
    Kako kome, meni baš i nije kratko trajao. :/
    I boljeli su i izgon i trudovi.

Sjećam se da sam rekla MM-u dok sam u trudovima ležala u kadi da ja više neću rađati, imat ćemo jedno dijete i gotovo!
    Ali ipak želim još djece.

Bez obzira na tu bol, ja opet ne bih uzela ništa protiv bolova.

Citiraj aqua prvotno napisa

S ovim se slažem!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije me bolio izgon, sve je bilo gotovo u 2 truda. Rekli su mi da mogu tiskati, dva puta sam stisnula i to je bilo to :D

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Izgon me nije bolio, trudovi su bili bolni ali podnošljivi, više su me boljeli pregledi koliko sam otvorena i šivanje.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto, a ja sam tek kod izgona počela vikati "peeečeeeee"
    meni je to bilo najbolnije, a i dugo mi je trajalo
    a sami trudovi prije toga ok

poanta: nitko ti ne može reći kako će biti TEBI

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

očito je sve različito od poroda do poroda

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je izgon bio najteži dio, ja sam se tada sva ukočila i nisam mogla tiskati, čak ni trudove nisam osjećala. Tek tada sam dobila drip, ali opet nisam osjećala trud. Mislila sam da će zauvijek ostati u meni. Tek kad mi je muž par puta ponovio da tiskam ko da radim trbušnjake na pilatesu, onda je išlo.
    A da li je bolilo, ne sjećam se, meni je jedino prolazilo kroz glavu da neću moći stisnuti.
    Ali sve je brzo prošlo i ostalo mi u najljepšem sjećanju

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma ne boli. malo osjetis kako ti se razdvajaju kostzi zdjelice, al nish strasno...

boli ko sam vrag, naravno.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NE,
    X
    samo sam osjetila pecenje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sami izgon nije bolio več je bio kao neki neugodan pritisak ..ali trudovi su ti koje treba prožvakati i oni su mi bili grozni...a još gore od tudova bilo mi je kad mi doktorica pikala inekcije dolje da mi utrne za šivanje e tu sa skoro skočila ,a ona meni daj se smiri do sada nisi pisnula ,a sad te kao boli..a ja njoj pa boli me i rađe bi još jednom rodila nego to pikanje okolo naokolo ..ali kad rodiš uistinu zaboraviš na sve to

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene izgon tkđ. nije bolio ni malo. U biti imala sam stvarno lagani porod, prava muka mi je bila oporavak

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bome mene je izgon bolio :/
    Mislila sam da ću popucat odavdje do zimbabvea kako me peklo.
    I odjednom nije više tako peklo - u zadnjem trudu kad sam tisnula a Helenina glavica se već vidjela :?
    Onda treći trud je bebana bila vani i onda sam skužila da me kod drugog truda babica recnula (Jer je doktor došao i počeo me šivati)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je izgon bio potpuno olaksanje. Ne sjecam se boli, samo mira i preplavljenosti osjecajem opustenosti.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni izgon nije nimalo bolio,samo sam osjetila da mi se khm razvlaci i bila sam izvan sebe. 8)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    NE,
    Potpisujem.
    Nije me boljelo a i samo saznanje da je uskoro sve gotovo...
    Pred kraj sam imala osjećaj da će mi svi bolovi nestati ako mi dozvole da tiskam (jer imaš potrebu za tiskanjem).
    xxxx

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene izgon nije bolio a nisu baš ni trudovi, ja sam mislila da će bit i gore. Evo da te utješim ja sam cijelu noć imala trudove i bolilo me ali ne prejako, i trpila sam jer sam mislila da tako treba bit (majka mi je rekla, valjda da me utješi da mi dijete traži mjesto, da mu je usko) i tek sam pred jutro išla u rodilište i kad sam došla bila sam otvorena 9 prstiju, i rodila za malo više od 30min, i opet bih i jedva čekam. Nisam bila ni rezana nit sam pukla. Malo sam ošla s teme, sorry

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    ma ne boli. malo osjetis kako ti se razdvajaju kostzi zdjelice, al nish strasno...
    .

si sigurna da je Nina20 htjela ovakav odgovor?

mene nije bolio ili se ne sjećam, a pukla sam od pupka do š..ka i još su me recnuli
    moj ginekolog je rekao da izgon ne boli jer djetetova glava pritisne živčane završetke i blokira prijenos boli

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Izgon je bio golemo olakšanje.

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne, ne boli. Malo pecka, ali nista strasno.
    I naravo, gooooolemo olaksanje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    .

mene nije bolio ili se ne sjećam, a pukla sam od pupka do š..ka i još su me recnuli
    moj ginekolog je rekao da izgon ne boli jer djetetova glava pritisne živčane završetke i blokira prijenos boli

nina je snazna zenska, jer da nije, ne bi to ni pitala, nikad ne znas kad ce ti se na topic javiti ludjakinja koja je osjetila pomicanje kostiju

al za ozbiljno - ja sam k. vidjela u trenutku NAKON jasnog osjecaja pomicanja kostiju - i uvijek bih ponovila tih nekoliko trenutaka, nevjerojatno snazni i emotivni

a s micanjem kostiju sam se razbacivala nakon 15tak minuta kao s posalicom

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Meni je izgon bio tako brzinski i tako jednostavno lijep osjećaj da nema ni spomena o nekoj boli. Uvijek mi je bilo fascinantno kad neke žene imaju izgon po nekoliko desetaka minuta ili više. Kod mene se to odvijalo u trenu, oba puta. Beba krene iii evo je vani.

I nije uvijek onako kako kažu neki da trudovi jako bole pa se izgon ni ne osjeti.
    Potpisujem. Prelijep osjećaj oba puta.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bolilo me do izgona i najviše pred izgon. sam izgon je bio olakšanje i jaaaaaako dobar feeling

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je u fazi izgona već bilo potpuno svejedno, samo sam htjela da završi već jednom. Ali kao što su cure već napisale, ništa se ne može mjeriti s trenutkom kada bebicu primiš na ruke. I opet bih prošla isto.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    .

nina je snazna zenska, jer da nije, ne bi to ni pitala, nikad ne znas kad ce ti se na topic javiti ludjakinja koja je osjetila pomicanje kostiju

al za ozbiljno - ja sam k. vidjela u trenutku NAKON jasnog osjecaja pomicanja kostiju - i uvijek bih ponovila tih nekoliko trenutaka, nevjerojatno snazni i emotivni

a s micanjem kostiju sam se razbacivala nakon 15tak minuta kao s posalicom

ja sam očekivala odgovore tipa "to užasno boli", ali sad vidim da je većini vas to bilo olakšanje. nadam se da će i meni tako biti. joj, jedva čekam da vidim svoje malo zlato makar me zato moralo boliti sve živo

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NE,
    x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lupiglavom prvotno napisa
    tih zadnjih 3-4 truda je mačji kašalj!
    e blago ti se! meni su rekli da san se brzo otvorila i da sad kad mi dodje nagon da tiskam pa je trajalo 4 sata! :shock: i ja konacan izgoni nisam osjetila jer su me posteno recnili tri puta (a sta je bolilo) pa je samo isklizao van. jedva san docekala taj trenutak! al kad sam vidila mog malog zabca sve mi je proslo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na prvom porodu izgon nisam ni osjetila.Uopće.Na drugom me je jako peklo i bilo je šokantno jer sam očekivala da će biti ko prvi put.A na trećem izgon me je bolio najviše,imala sam osjećaj da ću eksplodirati.Strašno inenzivna bol,točno sam osjetila kako se širi sve unutra,mislila sam da ću kad rodim skupljati svoje košćice po boksu

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

fizički - peče, ali istovremeno praćen toliko intenzivnim emocijama da je to fizičko totalna nevažna pozadina.

ne boj se boli. ona je smislena i samo ju treba prihvatiti kao jedan dio procesa, koji je prisutan ali nije najvažniji

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i kod mene ovako x2

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trudovi - bole, izgon nije nista u usporedbi s njima. ali svaki je porod drugaciji i svaka zena je drugacija...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    i kod mene ovako x2
    Identično. Sam izgon je meni najbolji dio poroda. Nimalo bolan. Prvi put nisam ni osjetila da je beba (od 4 kg) vani.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

izgon ne boli, trudovi grozota jedna. Još pokušavam zaboraviti. Nadam se da će moj mozak obaviti tu funkciju.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj izgon bio je očajan i najviše me bolio..pukla sam iznutra ko kokica, imam hrpu šavova, nalegli su mi na rebra jer malecka nikako nije htjela van - naime, imala je čak 4,5 kg!! Nakon izgona nisam osjetila olakšanje nego osjećaj kao da ću roditi još jednom, takav je bio pritisak..
    Sama faza izgona trajala je oko 2 h jer sam htjela roditi potpuno prirodno ali malecka nije izlazila dok mi doktor konačno nije nalegao na rebra!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedino što sam osjetila je da mi hemoroidi idu van i da če se rasprsnuti budem li se iti malo nategnula. Strašna bol, tolika da nisam ni osjetila nagon za tiskanje. Trudovi su bolni ali u usporedbi s hemoroidima su ništa strašno.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    izgon ne boli, trudovi grozota jedna. Još pokušavam zaboraviti. Nadam se da će moj mozak obaviti tu funkciju.
    Jap..i ja se to nadam..a proslo je vec dvije godine i nis od zaboravljanja.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene izgon nije uopće bolio jer mi je adrenalin od straha šiknuo na tisuću. Doktor i sestre su se uzletile oko mene i vikali da tiskam u trudu, a ja jednostavno više nisam osjećala trud od uzbuđenja. Nisam osjetila ni kad me sestra malo recnila. Bilo je predivno osjetiti malo toplo tijelo kako izlazi iz mene. Vrtila sam si tih par sekundi još sto puta u glavi i svaki puta se sva raznježila od toga. Meni je to bio najljepši momenat u cijelom porodu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je izgon bio najgori što se tiče bolova,što vjerovatno mogu zahvaliti dripu.Ali trajao je kratko,ne više od minutu i pol.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije, niti jednom, baš naprotiv - veliko olakšanje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •