Potpisujem od prvog do zadnjeg slovalupiglavom prvotno napisa
![]()
Potpisujem od prvog do zadnjeg slovalupiglavom prvotno napisa
![]()
Meni je drugi puta bio samo užasno naporan i bila bih sve dala da sam ga mogla obaviti sjedeći.
Ne,točno sam osjetila kako beba"putuje"prema dolje.
Uf, meni bogme nije bio ugodan- kao da je slon prolazio kroz mene i više se nikad neću sastaviti. Ali da te utješim, kratko traje, a ono što slijedi je sve za što vrijedi živjeti.![]()
Rađala sam u kadi i 2 puta me sestra pozvala da opipam glavicu. Prvi put sam osjetila samo mali dio glavice, možda 1-2 cm; drugi put oveći dio mekane, sluzave glavice i kosicu. Sjećam se da sam u tom trenutku pomislia: ako je toliko glavice vani, kako da mene ništa, apsolutno ništa ne boli? :shock: :? Nakon toga sam osjetila kratko pečenje (to je bio trenutak u kojem sam malo pukla iznutra). Osjećala sam kontrakcije i nagon za tiskanjem, ali bol ne. Uopće.
nije me bolio izgon nit sam osjetila peckanje, al sam osjetila kak obeba ide van...![]()
a ni trudove nisam osjećala kad sam legla na leđa kad je porod počeo...
izgon mi je bio najljepši dio
samo su me nervirale osobe oko mene, da sam mogla riječi reči viknula bi im: PUSTITE ME DA RODIM! TIŠINA!
ali nisam
drugi put ću to napisati na majici
izgon me nije bolio
malo sam pukla, bilo je to lagano peckanje, ništa strašno
Mene nije ni najmanje bolio, ali me zvjerski peklo masiranje međice. Isplatilo se - nisam rezana, niti sam popucala (osim ako 2 minijaturna unutarnja šava ne računate pucanjem - istu večer dojila sam u turskom sjedu).
mene cijeli porod, trudovi, izgon nista nije puno bolilo.....
mislim, fala bogu, boli ali iskreno, mislila sam da ce bit i gore.....
cini mi se da me sam izgon nije bolio nego samo trenutak kad su mi napravili epiziotmiju onda me zapeklo.....zato sam poslije poroda cilo šivanje isplakala jer me šivalo odmah iza poroda i nisu mi pustili da mi krene djelovanje anastetika.... to je stvarno bolilo............
Ni mene izgon nije bolio, sjećam se samo onog osjećaja "plop" kad je glavica izašla.
Al zato epiziotomija :shock: I da danas se sjećam te odvratne boli kad su me recnuli. Jedini moment kad je iz mene izašao neartikulirani krik.
Luna Rocco kad kažeš da te bolilo masiranje međice, jel te to bolilo dok si se sama masirala prije poroda il te babica masirala na porodu pa te to bolilo?
Dojila sam i ja u turskom sjedu čim sam kući došla na svoj meki niski i široki krevet- a šivana sam. Meni je taj položaj super i inače
Ma ne, to je obična masaža, a ovo je prestrašno rastezanje na sve strane neposredno pred izgon. Brrrrrr... Ali očito je znala što radi.bubimira prvotno napisa
nije bolilo.
dobila sam tople komprese i beba je samo :FLUP! izletila
ma suuuper osjecaj....
isto tako prije poroda taj izgon mi je bio STRAH BR 1. :shock: , ajme kako cu, sta cu, umrijet cu....!
eeeee,a da sam znala kako ce me trudovi prati, fuf....ma dok dodes do izgona vec ti je
![]()
Ja se pridružujem ovima koje izgon nije bolio.
Nakon trudova, pravo olakšanje! Konačno trenutak kad upoznajemo svoju bebicu!
sam izgon uopće nije bolio, čak nisam osjetila ni peckanje (možda je razlog što sam rodila u vodi :/ )....ali onaj trenutak kad je bebici izašla glava je bilo prvo veliko olakšanje, a zatim i kad su izašla ramena...a oni osjećaji koji slijede iza izgona....kad se toga sjetim odmah bi sad išla raditi drugo dijete
![]()
Svaki porod je potpuno drugačiji!
Meni je nakon 35 sati trudova (20 sati onih PRAVIH) došlo da plačem od sreće kad su me napokon stavili u box i rekli da mogu tiskati! Trudovi su meni bili gori nego sam izgon jer znaš da dolazi kraj svemu pogotovo jer sam ja u predrađaoni 3 sata imala jak nagon za tiskanjem.
Rezali su me, svašta mi radili ALI KAD SAM VIDJELA I OSJETILA DA JE MALI ISKLIZNUO VAN..... NEOPISIVO. Samo sam zaurlala od sreće i plakala![]()
![]()
![]()
mene izgon nije uopce bolio. ali zato onih 12 sati zvjerskih trudova pod dripom ne zaboravljam ni danas. kod izgona sam osjetila kad su me zarezali, vise nego bilo sto ostalo.
Mene izgon nije bolio, bolilo me kad su me malo recnuli tj zapeklo, a izgon mi je bio prelijepo iskustvo-osijećaš kako beba izlazi, jedva čekaš da je vidiš tako sve to skupa sigurno umanji bol... iskreno ja je se pri izgonu ne sijećam.
boljelo je sve ono prije (otkad su me nagovorili da legnem na leđa pa na dalje) i poslije. Izgon bi valjda bolio da se nije mogao usporediti s ostalim. Rado bih to više nikad ne ponovila ali bih htjela još koje dijete. Ali ne tako skoro.
ja sam do poroda zivela u zabludi da je izgon mala maca spram kontrakcija. I kao sto mi je sve tokom porodjaja islo kontra mojim ocekivanjima, tako je bilo i s izgonom. Bolilo je vraski, naravno na sasvim drugaciji nacin nego trudovi, imala sam utisak da me dole nesto raskida, cepa, a i trajalo je - nimalo kao u pricama "napnes se dva-tri puta i gotovo"... napinjala sam se najmanje 7-8 puta, mislim da je sam izgon trajao vise od pola sata, a faza bez kontrakcija i samo s naponima oko 2 sata, buduci da me je babica savetovala da se ne napinjem nego da menjam polozaje i koristim silu teze. Posto sam imala groznicu s visokom temperaturom, iscpljena (porodjaj je trajao 19sati), u jednom momentu sam bila vec ocajna i nisam mogla izdrzati, pa sam krenula da se svejedno napinjem. Najveci mi je strah bio da ce mi bebicu cupati napolje.
Ah... jeste bila drama, ali bih sutra ponovo prosla kroz to samo da dozivim taj trenutak kada beba izadje i kada se onako topla i vlazna nadje u mom narucju...![]()
potpisujem!we&baby prvotno napisa
i za tople komprese i za FLUP![]()
najgori dio poroda mi je bio onaj neprosredno prije izgona kad mi je tijelo samo tiskalo a doktorica i primalja mi nisu dali da tiskam (nisam još bila potpuno otvorena, barem su mi tako rekle :/ )
užas! nagon te tjera na tiskanje, tj. tvoje tijelo samo tiska - a ti bi, kao, trebala prodisati trud kai i svaki do tog trenutka... nema šanse, jer tijelo radi drugo!
kad su mi napokon dale zeleno svijetlo za tiskanje, bila sam presretna![]()
Retha, kad si mi ovo napisala nadala sam se nekako da si ipak u krivu, ali nisi. Niš od zaboravljanja i kod mene.retha prvotno napisa
mene taj dio uopce nije bolio
evo da vam se malo javim. rodila sam 3.1. izgon me bolioali nema veze. sve je bilo brzo tako da se nisam dugo mučila :D , a i sve sam zaboravila kad sam ugledala svoju curicu, tada bol kao da nikad nije ni postojala.
potpisujempomikaki prvotno napisa
ista stvar i kod mene
E ovak nekak je bilo i meni...Samo znam da su mi trudovi bili podnošljivi cijelo vrijeme,a dok je počelo to s "tiskaj, pa nemoj, pa opet.." mene je frast ulovil i najradije bi se digla i pobjegla.Osjećaj poput onog da kroz svoju malu rupicuIrena001 prvotno napisa
moraš progurat MAN-ov kamion ne može biti smirujuć.Al bar kratko traje,ak ništa drugo. I sjećam se,valjda kad je prošla glava, najednom osjećaj olakšanja i ko da je...hmmmm...neka skliska riba iskliznula van-i to je to, najednom si gotova s "poslom".Vidiš, ovak dok prepričavam izgleda mi jednostavno
![]()
Da, i još da komentiram da su, za razliku od većine ovdje, meni trudovi bili toootalno slični na bolove pred menstruaciju (ma blago meni s takvim menstruacijama, kaj ne :shock: ) i samo sam se koncentrirala na disanje i išlo je bez pardona...E, onda već pred kraj su mi neku inekciju opalile pa su se najednom nalijepili trudovi jedan na drugi i onda sam počela gubiti koncentraciju, fućkaš više i brojanje, samo sam se počela ogledavati :shock: :shock: i na to rađaona...Dalje sam već napisala kae bilo.Ma sve se to da izdržati, da nema epiziotomije nakon poroda bi se naspavala i dalje bi bila super, ko nova.
Kaj se te neke inekcije tiče, sjećam se da sam već pomalo gubila borbu s brojanjem dok su mi došle to nešto dati, pa sam onak puna nade pitala-to je nekaj protiv bolova? Odgovorile su kimanjem, kao, da, ali uz "nego kaj, naivčino.." izraz lica
A kaj, dok zagusti loviš se i za najtanje slamke
![]()
drage mame![]()
meni je uvijek zvučalo izgon i REZANJE MEĐICE kao nešto najbolnije na svijetu. ispada da su to ipak trudovi.
svašta se sazna na forumu![]()
trudovi nista ko normalna menga mozda cak i manje me bolilo a sam izgon dok nije glava i ramena izasli me peklo ali to traje par sekundi i kraj
meni je bilo gore poslje ici na wc
prvo dijete je imalo 3250... izgon nije bolio ništa
treće 4500... izgon boli i te kako... sve valjda ovisi i o veličini djeteta