Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Tko je švercao vodu u predrađaonu?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Tko je švercao vodu u predrađaonu?

Rodit ću u bolnici u kojoj ne dozvoljavaju ženama da jedu ili piju u predrađaoni i rađaoni. Doktor mi je objasnio da je to zbog rizika od aspiracije sadržaja želuca u pluća u slučaju opće anestezije kod carskog reza. Jasno mi je da se oni žele zaštititi, ali mi je isto tako jasno da ja bez vode ne mogu i ne namjeravam primati infuziju (kad se eventualna dehidracija mogla spriječiti s dva deci vode).
    Dakle, želim nekako prošvercati vodu u predrađaonu. Je li to netko učinio i kako? Mogu li ja u predrađaoni imati svoju torbu, vrećicu ili nešto slično?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mlogu vjerovati :shock:
    cak se i u splitu moze piti

ako nije tajna, gdje planiras roditi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

OB Zabok
    I nemojte mi samo reći da odem negdje drugdje. Odluka je donešena, a i 9 dana sam prenjela pa mi se ne da mijenjati bolnica.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pij vodu ispred rodilista i udi unutra kad osjetis nagon za tiskanje. to ti je najbolje. sretno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mikka
    Fana- ja sam rodila u Petrovoj i isto tako sam čula da se ne smije piti. Ležala sam na PT-2, 2 tjedna prije poroda i kad sam išla u box ponjela sam si jednu malu vrećicu u kojoj sam imala- maramice, mali ručnik, labelo (to obavezno ponesi), mobitel i 0,5 l vode. Sestra mi je to stavila na krevet pokraj glave. Kad sam bila žedna uzela sam vodu i pila. U biti samo sam si vlažila usta, to mi je u tom trenutku bilo prihvatljivije nego piti.
    Nakon poroda su me uspavali, jer mi je ostao komadić posteljice, i ništa mi nije bilo.
    Eto probaj tako pa ti možda prođe.
    Sretno i želim ti lijep porod

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je sestra kod prvog poroda dala čašu s vodom u SD.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako znas da ne smijes nositii vodu
    jesu rekli na tecaju u rodilistu?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam si na svetom duhu u predradjaonu ponijela vodu i pila...

veliku plasticnu bocu...

i jela bombone...
    i cak stigla na neki rucak koji su dostavljali pa me pitali jel hocu... i ja rekla da...
    ne mogu vjerovati da sam pod trudovima mislila na klopu i da, nedajboze, ogladnim... :shock:
    kako sam rodila to je 'otislo'...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad sam išla gledati bilješke s tečaja - nemam ništa zapisano o tome.
    Ali informacija koju imam je od doktora iz bolnice, kojeg sam ciljano pitala - smije li se uzimati tekućina za vrijeme poroda? Odgovor znate.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam bila 16 h bez vode....ne trebam ni pričat kakva su mi usta bila... :shock: davali mi samo namočenu gazu koju sam svu isisala

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Fana, ne mogu ti pomoći jer nisam još rodila Ali ću ti malo uzurpirati temu....

...i pitati: Smije li se piti u Merkuru ili ću i ja morati švercati vodu u rađaonu?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    meni nisu dozvolili (a bila sam spremila i iće i piće, jedino sam mladu kapulicu zaboravila ponit )
    i kako sam ušla u predrađaonicu - baj, baj jelo i piće.

u neko doba noći sam tako bila ogladnila da sam se fino otkopčala s ctg-a i krenila po svoje zalihe. sestra me vidila i naježila se ko mačka u veljači. niks jest ni pit. i tako dok nisam rodila.
    a bilo je pakleno vruće, lito, oči ispadaju, a jezik nikako smočit ma koliko pio.
    nema pića i gotovo.
    i evo mene žive i zdrave (ali mi i sad žao što sam gladna priležala cilu noć i tako gladna išla rađat )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Znam da si rekla da ti ne kažemo da odeš roditi negdje drugdje, ali... koliko ti je daleko Varaždin? Mislim da tamo možeš doći bez ikakvih priprema ili najava. A i bolje ćeš proći ako tamo dođeš na početku trudova nego u Zaboku čak i ako dođeš pred kraj poroda.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam isto imala vodu (na Sv. Duhu) i nitko nije imao ništa protiv. A drugi put sam imala i golem sendvič i tri štrukle koje sam smazala brzo nakon poroda (beba je cikila bez prestanka pola sata nakon poroda, a kad su je odnijeli na pedijatriju, najprije sam jela). Pao je jedan neljubazan komentar - "Ajme, već jedete, bit će vam zlo." Naravno da mi nije bilo zlo, bilo bi mi zlo da nisam jela, poznajem sebe. Bez bočice s vodom ne idem nikamo. A ni sendvič mi nije bio višak...

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rodila sam u Merkuru prvi put. U predrađaoni su stvari s tobom i možeš raditi što hoćeš, a u box ne daju vodu. Ali, ako ideš na wc, tko te može spriječiti da malo gucneš?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala malu bočicu vode (ona Baby Jana).
    Iako su mi rekli da ne smijem piti vode, ja sam pila.

Što mi mogu?
    Istrgnut flašu iz ruke?
    Izbaciti me iz rodilišta?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni su u Rijeci dali vodu svaki put kad bi pitala, nijednom nisu odbili

na mom prvom porodu, 3 sata prije carskog, najela sam se za jedan mali bataljon, carski prošao u redu i opet se najela za ručak (MM donio domaće juhice i rižoto ) i večeru . Mislim da je sve individualno kako organizam reagira.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dolaze li u obzir kockice leda?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je muž ponio u box sa sobom vodu, u svojoj vrećici, tako da sam pila svako malo (vinogradska).
    u biti ne znam uopće da li muž smije nositi vrećicu sa sobom u box, no kod nas je sve tako nabrzaka izvedeno, da na njega nitko nije obraćao pažnju, mogao je i slona donijeti sa sobom.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Znam da si rekla da ti ne kažemo da odeš roditi negdje drugdje, ali... koliko ti je daleko Varaždin? Mislim da tamo možeš doći bez ikakvih priprema ili najava. A i bolje ćeš proći ako tamo dođeš na početku trudova nego u Zaboku čak i ako dođeš pred kraj poroda.
    Stvarno bi mogla razmotriti Varaždin. Nikad ne znaš koliko ćeš dugo biti u predrađaoni/rađaoni, ali koliko gd bila, voda ti treba. Pa i na aerobik koji traje sat vremena se nosi barem pola litre vode, a porod je malo ozbiljnija stvar od skakutanja uz glazbu. Previše puta sam čula da je ženama najgora stvar na porodu bila žeđ.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja znam da pri porodu nije preporučeno piti zbog eventualnog carskog.Prvi i drugi put bilo mi je strašno,bila sam žedna a oni su mi davali mokre gazice i lagano tapkali po usnama.Došlo mi je da puknem.Na trećem porodu ženi koja je rodila prije mene ostala je neotvorena bočica Jane.Rekla sam babicu onako ležerno nek mi je doda a kad sam počela piti nisam stala.Onda sam joj rekla nek izvadi iz moje torbe istu takvu pa sam i to iskapila.Žena nije rekla ni riječi.A možda je to zato što je porod išao super,bio je treći i vjerojatnost zua carski je bila nikakva

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Curke, hvala!
    Dakle, moguće strategije:
    1. u vrećicu za predrađaonu strpati i bočicu s vodom i praviti se blesava
    2. voda bude kod muža pa mi je on dodaje
    3. otići na wc i popiti vode
    4. tražiti čašu vode od babice i nadati se ljudskoj reakciji
    5. otići u drugu bolnicu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja znam da pri porodu nije preporučeno piti zbog eventualnog carskog.
    ovo je totalno zastarjela informacija
    ni meni nisu dali kad sam radjala s mislavom, ali sa jelenom, nakon 4,5 godine su hvala Bogu promijenili pricu, jer niti ima logike, niti je potrebno...
    i dalje 'stara' struktura lijecnika, koji su teski premas promjenama i dalje prica gluposti....
    al mijenja se....kazem ja, kad su u splitu dozvolili vodu, mogu se svi promijeniti...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fana
    drzi se tocaka 1. i 2.
    sretno! :D

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako nije tajna, gdje planiras roditi?
    ni meni nisu dali da popijem samo gutljaj svoje jane

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na tečaju u Petrovoj su nam rekli da smijemo piti a kad sam došla roditi zabranili mislim da mi je to najteže palo u 16-satnom porodu Doduše u predrađaonu sam ponijela stvarčice u vrećicu i prošvercala 0,5 l vode i čokoladicu, i sve strusila dok nitko nije gledao.
    Nakon poroda babice su mi dozvolile da pijem, popila sam sigurno litru ali se ispostavilo da posteljica nije izašla pa sam morala na kiretažu pod općom.Kad je dr.čuo da sam pila, popi... je, ali nije bilo nikakvih problema

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Napisala sam samo da sam imala vodu al ne i kako sam došla do nje .
    Uglavnom, isto sam rodila u Petrovoj i čula sam da se ne smije piti. Ali bila sam toliko žedna i tako su mi usta bila suha, a opet toliko umona da bi se uopće protegnula do svoje flašice.
    E sad, pitam ja sestru:''Jel mogu popiti malo vode (i čekam kad će mi odbrustit NE MOŽE) al ona se fino okrenula, uzela plastičnu čašu i natočila mi vode. Bez po frke.
    E sad - trud me pere katastrofa - žedna sam katastrofa - NE MOGU se dići po tu čašu vode. Od same pomisli da promjenim položaj :shock: :shock: :shock: . Gledam ja vodu - gleda mene sestra u čudu.
    Opet ja:''Hočete li, molim Vas, dodati mi moju flašicu, ja se jednostavno ne mogu dići''. Naravno i dobila sam ju. Ostala mi je u ruci tijekom cijelog poroda (osim kad sam se držala za ogradu ) i tako sam stalno pijuckala.
    Eto to je ''kratka'' priča o dragocjenoj vodici na porodu.
    Da ne kažem da je dr. isto pop.... kad me trebalo uspavat a ja pila.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama su isto na tečaju rekli kako možemo no kad sam došla tamo ništa od toga. No mm mi je u rađaonu donio i vodu i bombone-sam su ga gledali nitko ni riječ!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam rađala 25 sati,uopće nisam imala potrbu žeđi,vjerovatno su mi nekaj dali infuzijom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja pila Isosport, izotoničan napitak za sportaše koji brzo vrača snagu i potrošene minerale i vitamine

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Limunada, hvala!

Meni stvarno nije jasno to da se zbog anestezije ne smije piti voda! :/ Jer sam ja prije operacije jajnika smjela piti tekućinu, a nisam smjela jesti :/ Valjda nema razlike između anestezije za carski i anestezije za operaciju :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema razlike
    sve je to opća anastezija
    voda se ne zadržava u želudce, već odmah ide u crijeva gdje se apsorbira prema potrebi

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa da, i ja mislim da nema razlike :/ Samo mi onda pogotovo nije jasno zašto na porodu fantaziraju i toliko brane ženama piti :/ Valjda će se i to uskoro promjeniti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Pa da, i ja mislim da nema razlike :/ Samo mi onda pogotovo nije jasno zašto na porodu fantaziraju i toliko brane ženama piti :/ Valjda će se i to uskoro promjeniti
    u šibenskom rodilištu možeš piti, o Varaždinu da ne govorim ...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ja ću roditi u Merkuru :/ Zato sam i pitala ima li tko s njima iskustva I izgleda da tamo ne daju piti A iskreno- nisam niti razmišljala o drugom rodilištu jer u Merkuru ipak znaju moj slučaj i nekako sam sigurnija. Čak mi se i tamo sad u petak u trudničkoj dogodilo da se glavna sestra uspaničila kad je vidjela da sam operirana u 6. mjesecu trudnoće...a nije da me do tada nije viđala, samo nije znala moj slučaj :/ Pa ne želim ni misliti kako bi bilo da odem negdje gdje me prvi put vide Ovdje barem doktori znaju o čemu je riječ

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije odgovor na naslov topica, al jednostavno moram napisati kako sam si ja u rijeci sama točila vodu na onom lavabou ilištovećjest u rađaoni, tamo gdje peru bebe nakon poroda
    dosta sam pila, iako su trudovi bili podnošljivi i stalno sam bila u pokretu

ne dati ženi piti u trudovima, i to još dok leži i na dripu je najblaže rečeno neljudski

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ninči u merkuru nam ne daju pit na porodu....

ja sam sad u trudnoći užasno stalno žedna i ne znam kak ću podnijeti porod bez kapljice vode...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa
    ja sam sad u trudnoći užasno stalno žedna i ne znam kak ću podnijeti porod bez kapljice vode...
    prodisavat trudove sa suhim grkljanom je užas živi
    u trudnoći sam pila 5-6 l dnevno (zbog svoje bolesti) tako da sam na porodu dehidrirala i cili idući dan bila na infuziji

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa
    ninči u merkuru nam ne daju pit na porodu....

Ma da vidim tko će me spriječiti da pijem ako budem žedna! A i kao što Limunada kaže- tko te vidi šta radiš na WC-u
    Spremna sam ako treba i potpisati da pijem vodu na vlastitu odgovornost!

I ja isto pijem na litre vode dnevno otkad sam trudna....i stalno sam žedna! :/ I ne znam kako bih izdržala bez vode :/

Meni recimo nisu dali piti vodu nakon operacije cijeli dan i nikad neću zaboraviti kako mi je bilo bez vode, a žedna A mogu misliti tek da moram prodisavati još i trudove na suha usta

Ne, ne, borit ćemo se mi i nema da nam ne daju!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni su u vinogradskoj (osim što sam sve svoje stvari imala u predrađaoni, jer nemaš kamo s njima, pa sam i pila) dali i jesti jer sam bila u trudovima od doručka do večere.
    Čak mislim da se može piti i u rađaoni, ali nisam siurna jer u rađaonu sam ušla, rodila i otišla, a u predrađaoni i hodniku sam bila cijeli dan ko doma (uz naravno njihov nadzor).
    Jedino su mi rekli nek jedem što laganije stvari, tako da sam krafnu od večere sačuvala za iza poroda i tako mi je slasno sjela kad su me u ponoć dofurali u sobu, ne sjećam se kad mi je prije ili kasnije bila slađa

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam čula, ne puštaju svugdje na wc nego ti uvale kateter jer im je lakše.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kateter!!!! :shock: E to mi je nakon operacije ostalo u jednom od najgorih sjećanja! Tako da ne daj Bože da mi to pokušaju uvaliti!!!! Pogotovo što stvarno ne vidim svrhu toga!!! Čisto iživljavanje!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Rodila sam u Petrovoj i nikakvo svercanje vode nije bilo potrebno, dozvolili su mi da pijem do mile volje

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U Petrovoj ne daju ići na WC.
    Živi užas, em što se ne smiješ dići sa kreveta još ne smiješ niti piškiti kad te volja , nego čekat da se netko smiluje doći i donjet ti kahlicu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja cu isto ici u petrovu roditi, vec sam zapravo i trebala, prosao termin... uglavnom buni me to, nekom su u petrovoj dali, nekome nisu?!? ne kuzim, il daju il ne daju...i kakve su to fore sa kateterom? pa jel imam pravo odbiti to i ako zelim do wc-a i mogu, da jednostavno dignem dupe i odem? mozda sam skrenula s teme, al kad ej vec napisano...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam rodila u Zadru. U 20 sati popila 2,5 litre vode.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam izznojila 2,5 litre znoja na porodu

sve je kapalo po podu, napravila sam lokvu.

u merkuru. isto sam pila iz one pipe tam di peru bebe. nije bilo nikog u boksu pa reko, da si malo popijem, suho mi je grlo

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    U Petrovoj ne daju ići na WC.
    Živi užas, em što se ne smiješ dići sa kreveta još ne smiješ niti piškiti kad te volja , nego čekat da se netko smiluje doći i donjet ti kahlicu
    da, meni su rekli da je to zato da ne bi ispala pupčana vrpca i dijete ostalo bez kisika
    kad su mi stavili kahlicu nisam mogla piškiti..mislim, vrata od boksa otvorena, svak zagledava,a još u ležećem položaju.. to je ipak povezano s nekom privatnosti pa nastupa - blokada. zato su mi stavljali kateter - 3 puta

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fana nam je rodila i baš me zanima što je na kraju bilo s vodom 8)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kazem ja, kad su u splitu dozvolili vodu, mogu se svi promijeniti...
    ja pila vodu i pojela cokoladicu jer sam bila gladna ko vuk, dosla prije 8 ujutro u rodiliste i mislim da ne bi imala snage do navecer - rodila u 7ipo al mi je na kraju bila muka od te cokoladice

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •