Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: OPREZ-vodene kozice u ordinaciji

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno OPREZ-vodene kozice u ordinaciji

Prije tri tjedna bili smo kod pedijatrice, a nažalost stigli smo na samu izmjenu zdrave i bolesne djece. Prije tjedan dana tirna je dobila kozice. Ne mora biti povezano, ali najvjerojatnije je. Inkubacija je 10-21 dan., a kozice jaaako zarazne. :/

NO, ovaj uvod je zato što sam vas htjela upozoriti da trenutno ima jako puno vodenih kozica, i bilo bi dobro da izbjegnete doći u to doba izmjene zdrave i bolesne djece, naravno ako pedijatar ima samo jednu prostoriju za čekaonicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i marko je dobio na taj način

jer smo išli na kontrolu zbog nečeg drugog

a što je najgore,od njega je dobio i moj muž

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj samo mi jos to treba. mi smo u zadnjih mjesec dana stalno kod doktora, i bas svaki put neko dijete s vodenim kozicama ide do sobe za izolaciju KROZ nasu cekaonicu....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lutonjice,ma možda neće

marko je pretrčao kroz kozice (ne doslovno),nego je kunjao 1 dan i udri

mm je druga priča

5 dana je kurio 40,mislil smo da je alergičan i tek ovaj petak je dobio pravu dijagnozu

sveki je "zaboravila" jel on ko mali imao il nije imao kozice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tirni je sve počelo kao 'prištić' na glavi, nismo ni posumnjali da je nešto drugo. Mislim, ima 11 mjeseci, nismo očekivali tak skoro dječje bolesti. Nakon dva dana izbili su i ostali, posvuda, čak i na stopalima.
    Sad je već 10 dan i konačno su prestali izbijati novi. I sve je prošlo bez temp.
    lutonjice, ak ih nedajbože dobijete, samo ga(ili ju) kupaj u hipermanganu i, iako doktori govore da tekući puder nije potreban nama je puno pomogao, jer su se plikići brže posušili, i manje je svrbilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo se zarazili upravo kod doktora. R. je prvi dobio i bilo je relativno dobro ali je dugo trajalo i to zato sto su prvi 'pristici' izbili u petak pa dok smo dosli do doktora u ponedeljak vec je jadnicak bio sav osut. Znaci tek smo ga cetvrti dan poceli mazati tecnim puderom. B. je poceo biti osut tacno 20 dana nakon R. ali posto smo ocekivali, njega smo poceli mazati isti dan i sve nam je trajalo tri-cetiri dana. Temperauru nisu imali.
    Mene je zabrinulo to sto sam procitala na internetu da djeca koja obole od kozica prije nego sto napune godinu dana ne steknu dovoljan imunitet te mogu oboljeti ponovo :? . sada da li je to tacno ili ne ne znam :/
    je li neko od vas cuo za ovo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto sumnjam na to da mi je Oliver pokupio u ordinaciji. Baš smo u to vrijeme išli na kontrole zbog stalnog curenja nosa, sigurno je tamo dobio jer nitko u bližoj i daljoj okolini od poznatih nije imao. I od njega pokupio brat, a onda i tata (muž).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

davorka

mene okolina izludi zbog tih kozica kod odraslih...

svatko zna nekog tko je ili umro ili završio u bolnici na par tjedana,koje ja horore slušam ovih dana

ma užas

znam da je opasno,ali ovo.....

ivarica

Početno

davorkin muz je zavrsio u bolnicu zbog kozica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

molim te ako nije problem javi mi na pp koje je simptome imao prije hospitalizacije...
    stvarno mi je bitno

jer mm ima fobije i od liječnika i bolnice

DUDU

Početno

Ja ne znam gdje je Karla skupila vodene kozice,ali danas je peti dan,i ima ih po cijelom tijelu,čak i u ustima te grlu,večinom su male ali nekih 10-ak su ogromne i izgledaju kao rane,a što je najgore temperature nikako da se riješimo,kao i kašlja koji ne prestaje a uz to je iritira i uzrokuje svakodnevno povračanje ............vjerovatno ima i upalu grla,ali od doktora nismo dobili nikakav antibiotik več standardno objašnjenje;čaj,čepiči i prospan :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kozice su jako zarazna bolest i može ih prenijeti i treća osoba koja je bila u kontaktu sa oboljelom osobom ,tako da ih je teoretski mogla dobiti svuda i od svakoga. Kad su Tirni izbili tako veliki plikovi jako joj je pomogao tekući puder iz apoteke.
    A što se povraćanja i kašlja tiče, možda da još malo nazoveš pedijatricu, klincima uslijed kozica prilično padne imunitet pa da se ne zakomplicira s nekom upalom...inače samo je pazi i mazi , i nek pije puno tekućineda ne dehidrira od temperature.
    Mi smo se kKOOnačno riješili kozica, ali trajale su nam 14 dana.

DUDU

Početno

Evo sad me zove žena da več sat-dva ne uspijeva spustiti fibru ispod 39,te da kašlje non-stop,garant je imunitet oslabio i dobila je vjerovatno upalu grla,ali takva je bila i u ponedjeljak kada smo bil u doktora,ali opet nismo dobili nikakav antibiotik, ......ma dođe mi da otiđem u ambulantu i ispleskam doktora,i da če mi dijete tek onda dobiti detaljniji pregled i lijek kakav treba...... :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kozice se znaju "spustiti" prema plućima, mislim da se to mom Danielu dogodilo. Isto je imao kozice u ustima i grlu. A nakon kozica se zaredalo nekoliko streptokoka i sad su mu mandule ono :shock:
    Da li joj još uvijek izbijaju nove kozice? Temperatura može biti dok ne prestanu izbijati. Ali možda da se za taj kašalj ipak javiš pedijatrici?
    Ima i na Portalu tekst o kozicama.

DUDU

Početno

Jučer smo opet bili na hitnoj jer je oko 22.00 dobila osip na nogama i to dosta velik,dobili sirup kentarin-mislim da se tako zove,dežurna pedijatrica potvrdila da joj je grlo dosta upaljeno,te nam preporučila da je danas odvedemo svojoj doktorici.I danas ( 6 dan ),ima temperaturu,kašalj ne jenjava uz jasno ,povračanje :/ .....sada čekam da me nazove supruga i da čujem novu dijagnozu :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

DUDU, a da odete na zaraznu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tamo te stvarno obrade od glave do pete.

DUDU

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    DUDU, a da odete na zaraznu.
    Bili na zaraznom osip se povukao,sirup je djelovao,a na zaraznom su nam rekli da je vjerovatno alergija,te da kozice se više neče širiti.....e da samo da ne zaboravim,mi živimo u Splitu,i nažalost naše bolnice kao i usluga u njima je nikakva........

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •