Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Dvoroga ili sedlasta maternica - operirati ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam ni ja puno o tome...ali meni je rekao da moje nije još za operaciju.... Drugi liječnici mi nisu ništa govorili navodno je sve ok. Ali ipak nije kad još nisam trudna! I meni je to potpuna nepoznanica!
    Neka odgovori netko ko zna ili ima više iskustva s tim...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje, ova tema mi je nova pa me zanima kako doktor vidi ili ne vidi dvorogu maternicu, mislim, ovisi to o tome kakav je UZV ili ???? možda glupo pitanje, ali ne kužim kako tek sad kad sam išla na kiretažu su mi rekli da imam dvorogu maternicu a do sad niko ništa???
    Rekla bih da to prije svega ovisi od toga sta doktor gleda na UZ i da li zna to vidjeti. Ili drugim rijecima potreban je ciljani pregled u odredjenom dijelu ciklusa. Da li je za to potreban i poseban UZ nisam sigurna jer meni je jos davno jedan ginekolog postavio sumnju na septum, a on je tada sasvim sigurno imao "obican" UZ. Sa druge strane pak moju dvorogu maternicu je odmah vidio dr. specijalist i uz pomoc 3D UZ prikazala se vrlo jasna slika kako ona izgleda.

Znaci, nije nista neobicno da se dvoroga maternica ne vidi sve dok se to ciljano ne trazi.

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ni ja puno o tome...ali meni je rekao da moje nije još za operaciju.... Drugi liječnici mi nisu ništa govorili navodno je sve ok. Ali ipak nije kad još nisam trudna! I meni je to potpuna nepoznanica!
    Neka odgovori netko ko zna ili ima više iskustva s tim...

mari mar predlazem da za pocetak procitas sve postove na ovoj temi jer vjerujem da ces vec tu dobiti dosta odgovora na pitanja koja ti se postavljaju.

Ukratko ti mogu reci da postoje dva misljenja, jedni smatraju da je to nesto sto je samo varijanta normalne maternice, dok drugi misle da je to u slucaju problema sa zacecem tj. trudnocom potrebno operirati.

Kako ni ja nisam mogla ostati trudna, a dvoroga maternica je bila jedino sto se tada moglo dijagnosticirati ispocetka sam mislila da je u tome problem. Ipak, priklonila sam se onom misljenju prema kojem to ne treba dirati. Nekoliko godina nakon toga ostala sam trudna i imala sam urednu trudnocu. Uzrok svojoj nemogucnosti zaceca sada pripisujem genetskoj sklonosti za trombofiliju, a uspjeh u postizanju trudnoce terapiji heparinom.

ružo82 zao mi je sto si morala na kiretazu. Odgovor na tvoje pitanje kada mozes ici na dijagnosticku histeroskopiju najbolje ce ti znati reci tamo gdje ce ti to raditi. Po meni bi svakako trebalo pricekati barem prvu menstruaciju nakon kiretaze. Jedino sto ne znam kako je s tim kod tebe obzirom na tvoj PCOS i anovulatorne cikluse...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •