-
meni su nakon prvog spontanog (7. tjedan) rekli da mozda imam septum ili cak dvorogu maternicu, prosla sam nekoliko dr. koji su rekli da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi jeli mi to dijagnoza i uzrok spontanog, da sama odlucim hocu li na operaciju, ja sam odlucila da necu, dr-i nisu bili sigurni, ja sam bila uplasena, a i ostala sam trudna 25. dan ciklusa iz samo 1 pokusaja pa je moglo bit vise razloga za spontani.
nakon drugog spontanog (opet 7. tjedan, a ja mislila da je 7 moj sretan broj) vise nisam uopce razmisljala, sad su dr.-i bili malo sigurniji, tj moj dr. mi je preporucio da se ne mislim, ako i nije uzrok da je dobro preventivno uklonit sumnju nakon sto iskljucimo sve one male bestije od virusa i bakterija. ja sam definitivno odlucila da idem na operaciju. svi nalazi bestija - virusa, bakterija... su bili u :D edni i ostalo je samo jos to. otisla do dr. Sparca. pregledao me UZV, dijag: uterus septus, duljina cca 2,5 cm. dogovorili operaciju sredinom iduceg ciklusa.
operacija:
pon: dan prije operacije bila na poslu do 4, spremila stvari, prespavala, sva sreca da sam bila previse okupirana pa sam imala malo vremena za brigu iako sam se brinula dosta jer nikad nisam bila u bolnici a u dr. malo
uto: dosla ujutro u bolnicu, pregledala me anesteziologinja, dosao dr. sparac, popricali, objasnio mi sto ce se dogoditi, iako mi je vec prije rekao, odveli me u operacijsku salu, zaspala, probudila se, lezim u sobi, nista me ne boli, malo krvarila, prespavala
sri: ujutro dolazi dr. Sparac objasnjava sto se dogodilo, operirao mi je septum (incizija septuma), savjetuje da se pripazim kratko, i da dodjem na kontrolu za mjesec dana. otpusta me kuci.
krvarila sam 8 - 9 dana, u pon sam vec bila na poslu ko da se nista nije dogodilo. na pregledu je bilo sve u redu i preporucio mi je da se pripazimo jos dva ciklusa da se endometrij dobro obnovi i pokusamo s trudnocom.
6. mjeseci nakon operacije, iz prve ostala trudna. 13. 09. (zamalo bio petak) rodila predivnog zapca :D (toliko o sretnim brojevima
)
kad sam bila u tom problemu cinilo mi se kao nesto tesko sa sad sam zahvalna sto je bilo samo to i tako lako rjesivo - operiras i gotovo, i to na poprilicno lagan i bezbolan nacin, a kako se ljudi muce sa MPO i drugim cudima, ovo mi sad izgleda banalno. to je moj dozivljaj i moje iskustvo. nadam se da sam pomogla
tebi aurora
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma