Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: otvorena, jake kontrakcije...krivi termin?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno otvorena, jake kontrakcije...krivi termin?

Hm..ne znam zapravo otkud da počnem. Imam puno nedoumica
    Naime, trudnoća mi se vodi od 19.4. to mi je kao zadnji dan menstruacije, s time da sam ja što se više bližim porodu uvjerena kako mi je ta menstruacija bila preko, jer inače mi je ciklus od 28, a tad mi je ta došla 10 dana ranije bez da sam osjetila da je imam, no trajala je isto 5 dana kao i normalne.. i sad mi nije jasno šta se ne bi to vidjelo po uzv-u koliko točno sam trudna?? Svi mi vode trudnoću prema toj "zadnjoj"..
    sad sam u 35.-om tjednu, trbuh mi je spušten, žgaravica je prestala, užasan mi je pritisak dolje pogotovo dok idem na wc ili ponekad dok sjedim, a unazad dva tjedna sam počela osjećat jake pa čak i bolne kontrakcije, uz križobolju i menstrualne bolove..no ti bolovi nisu konstantni...i beba me strahovito jako lupa...
    bila sam prije koji dan kod svog doktora i rekao mi je da moram mirovat do kraja trudnoće...kad poslije vidim da mi je zabilježio kako mi je cerviks 2/3, a do tad je bio uvijek 1
    i unatoč svemu tome kaže mi kako ne moram dolaziti kod njega jedino ako ću imat nekih problema....
    ja bih po svemu tome zaključila kako mi se bliži porod....odnosno, kako je termin vjerojatno ranije...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je isto tako bilo u prvoj trudnoći, nekoliko tjedana prije. Bila sam otvorena 2 prsta u 36 tj. A na kraju prenijela 3 dana. Ne znam mislim da ti je to ok, a i da ti je termin ranije... bez brige, znat ćeš kad krenu trudovi.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kristina_zg, i meni se trudnoća vodi od 19.04. ali po UZV, jer nisam imala redovite menstruacije pa mi je u prvom tromjesečju, češćim UZV, dr odredila datum poroda 24. 01. 2008. godine. Po tom datumu poroda, datum začeća ispada mi upravo kao i tebi.
    E sad, ono što sam ti htjela napisati jest: da i ja sada imam puno veći pritisak dolje, žgaravicu sam u cijeloj trudnoći imala svega dvije noći, idem na WC svako malo, pa čak mi je ponekad i lažna uzbuna, puno češće imam stolicu koja je rijeđa, imam križobolju, jedino što nemam te bolne kontrakcije koje ti opisuješ. I mene bebica lupa, a danas na UZV vidjeli smo da se okrenula glavicom dolje (a mariše me nogicama po želucu uglavnom). Meni dr nije rekla da moram mirovati, čak mi je rekla da se umjereno krećem, šetam. Za cervix mi je danas također napisala 2/3, a na prošlom pregledu bilo je za vršak prsta. Termin mi nije pomijerala, tako da mislim da ću oko tog datuma i roditi. Situacija nam je stvarno slična. Ne brini se, nastoj olakšati svom tijelu, ti najbolje znaš i osjetiš kako. Nemoj se opterećivati s datumom, pripremi torbe i sve za bebu i sretno...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Točno tako.
    Ja sam sad u 38 tjednu ali sam počela imati iste simptome već negdje u 34 tjednu. Par puta sam se baš prepala, ponekad se nisam mogla uspraviti od bolova, malecki me jako lupao..
    Eto od 34 tjedna sam uloživa i isto mi piše 2/3 ali doktor me nije stopirao u aktivnostima. Mislim da se možeš opustiti pogotovo ako ti je tako i doktor rekao. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vjerojatno ti trudnoća na ultrazvuku odgovara trudnoći prema ZM, jak pritisak ti je možda zato što je beba još uvijek okrenuta na zadak bar je meni tako bilo a, za bolove su mi rekli da se maternica priprema za veliki dan.što se tiće otvorenosti miruj i sve će biti O.K. ja sam bila otvorena od 32 tjedna, doc me slala čak i u bolnicu jer da neću uspijeti dočekati 37Tj. a kad ono prenjela nekoliko dana.Sad sam u 38 tj. a na strogom mirovanju od samog početka (10 tj.) i iako imam i bolove i pritisak mislim da neću tako skoro ne bi se čudila da opet prenesem jer kad mi postane teško legnem, neka beba uživa u toploj buški koliko hoće a, ja ću sa žgaravicom i nesanicom ipak nekako izaći na kraj

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala cure!
    Vidim, sve ste u sličnoj situaciji. No meni je beba već nekih 2 mjeseca okrenuta glavicom prema dolje. A da vam iskreno kažem, ne bojim se previše, više sam uzbuđena nekako. Jedva čekam da dođe taj dan, no potrudit ću se malo više paziti na sebe i bebu još tjedan dan kad uđem u 37.tjedan, jer tada, ko što mi je i doktor rekao- više nije važno
    Torba je spremna već duže vrijeme heheh
    Krevetić pripremljen, robica posložena u ormarima...sad nas samo drži veeeliko uzbuđenje i iščekivanje! 03.01. idem na kontrolu u Merkur, jer sam se odlučila da ću tamo rodit.
    Sanjaa, vidim da nam je isti termin.. Di ćeš roditi?
    Ostale? di ćete roditi? I nosite li curu ili dečka? Moja je cura, i vrlo živahna heheh
    Neka vam je svima sa srećom!!!
    Puno pusa!!!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da zaključimo ovu temu- definitivno nije krivi termin, barem nije raniji....Današnjim danom ušla u 40-i tjedan i sudeći po tome kako stvari stoje još ću i prenijeti :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

super kristina .... znači da će biti veeika, zdrava i debela curka

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hm....samo kako će izać van??
    ma dobro, nekako hoće...samo da mi bude sve u redu s njom :D
    Hvala Andiko

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

27.01.2008. u 14:00 rođena je moja princeza- Matea!!!! -( 40tj.+3d)
    54 dugačka i 3700 teška- veeelka cura
    trenutno pajki ko anđelek pa majka iskoristila priliku da se pohvali

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cestitam

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    27.01.2008. u 14:00 rođena je moja princeza- Matea!!!! -( 40tj.+3d)
    54 dugačka i 3700 teška- veeelka cura
    trenutno pajki ko anđelek pa majka iskoristila priliku da se pohvali

čestitam

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cestitam :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

aaaa
    cute! Pozdravi malu veliku, tebi čestitam!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čestitam :D
    Pusa malom

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

cestitke na veeeelikom cudu

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čestitam! :D

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čestitam ti Kristina, od
    Ja brojim još 11 dana, jučer me fitiljilo, ali se smirilo, vidjet ćemo..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala, hvala, hvala svima od sveg
    najsretnija sam osoba na svijetu!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor