Hm..ne znam zapravo otkud da počnem. Imam puno nedoumica
Naime, trudnoća mi se vodi od 19.4. to mi je kao zadnji dan menstruacije, s time da sam ja što se više bližim porodu uvjerena kako mi je ta menstruacija bila preko, jer inače mi je ciklus od 28, a tad mi je ta došla 10 dana ranije bez da sam osjetila da je imam, no trajala je isto 5 dana kao i normalne.. i sad mi nije jasno šta se ne bi to vidjelo po uzv-u koliko točno sam trudna?? Svi mi vode trudnoću prema toj "zadnjoj"..
sad sam u 35.-om tjednu, trbuh mi je spušten, žgaravica je prestala, užasan mi je pritisak dolje pogotovo dok idem na wc ili ponekad dok sjedim, a unazad dva tjedna sam počela osjećat jake pa čak i bolne kontrakcije, uz križobolju i menstrualne bolove..no ti bolovi nisu konstantni...i beba me strahovito jako lupa...
bila sam prije koji dan kod svog doktora i rekao mi je da moram mirovat do kraja trudnoće...kad poslije vidim da mi je zabilježio kako mi je cerviks 2/3, a do tad je bio uvijek 1
i unatoč svemu tome kaže mi kako ne moram dolaziti kod njega jedino ako ću imat nekih problema....
ja bih po svemu tome zaključila kako mi se bliži porod....odnosno, kako je termin vjerojatno ranije...