[quote="Trina"]Ali meni je tvoje pitanje baš besmisleno.Zbog koga ti dojiš,da bi zadovoljila svoje potrebe ili bebine?Na ovom forumu i podforumu često se spominjalo kako se treba dojiti onoliko dugo koliko dijete želi.

Naravno da dojim da zedovoljim potrebe svoga djeteta, ali odjednom mi fali taj nas posebni privatni svijet gdje samo nas dvije postojimo i gdje ju gledam kako se smiruje i totalno opusta dok doji. U zadnjih nekoliko mjeseci njeni podoji nisu bili pravi obroci, nego prije nekakav bijeg u neku mirnu sigurnu zonu, kad joj je dosta svih ostalih stimulansa, kad postane razdrazljiva, uvijek ju je smirivalo dok doji. Ako je odlucila da je bilo dosta i to bi bilo to, ja cu naravno biti sretna da je sve proslo tako spontano i glatko kako sam oduvijek zelila, ali uvijek sam ju zelila dojiti bar te dvije godine, ali ni 19 mjeseci nije lose. Takodjer sam tuzna radi toga jer mi dijete ide u jaslice, cesto fasuje neki virus pa onda ima temperaturu i ne moze nista da jede, a to dojenje ju je uvijek spasavalo i od dehidracije (u tim periodima bi intenzivno dojila) a i nije strasno gubila na kilazi. A posto je ona mala mrvica to mi je uvijek bilo jako bitno. Eto, to me zapravo najvise brine.