Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Nos 'zabetoniran'

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nos 'zabetoniran'

Kad mi se M. prehladi i zaštopa joj se nos, nema što pomaže. Noćas sam joj kapala 3 kapi Operila P u svaku nosnicu prije spavanja, nije pomoglo, pa smo još dvije kapi u svaku nosnicu. Tijekom noći još smo joj dva puta špricali Operil P sprej. Tako je zadnjih godinu dana, a što dulje sve gore. Jednom sam čak navečer posegnula i za Operilom za odrasle, i to joj jest odštopalo nos, ali ne želim koristiti jaka sredstva na redovnoj bazi. Probali smo Efedrin iz ljekarne, Tyzine... to je još manje učinkovito.

Špricamo fiziološku, onda nekakav sprej s propolisom, inhaliramo paru (ali nema ona baš puno strpljenja), ima mali džepni inhalator s eteričnim uljima... Nema tu baš puno sluzi za ispuhati, nego joj je sluznica toliko natečena da joj blokira disanje. Onda mi diše na usta, a grlo jo je slaba točka...

Ne znam što da više poduzmem.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mozda joj je sluznica otecena upravo zbog tih silnih kapi, ovo iz iskustva, jer upravo sprej na bazi propolisa iritira sluznicu. Mi zbog toga prije godinu dana zavrsili na hitnoj - natekla joj sluznica nakon primjene tog spreja- sumnjaju na alergiju. Stoga mi dobili savjet iskljucivo fizioloska.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa dr ti može dati kapi da se sluznica smiri...nije dobro ni toliko dirati nos...pogotovo fiziološka...
    jel ti te kapi daje dr ili sama kupiš u ljekarni?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja ih kupila sama. Nikad vise. Naravno da su u bolnici sve cistili jer se skoro ugusila od tog spreja, nakon otecene sluznice. A naravno da nije nista u obilnim kolicinama stavljati pa tako ni fiziolosku

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Audrey,ja mislim da se toliko Operila ne smije davati djetetu.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čuj, i ja isto mislim da se toliko Operila ne smije davati.

Ja kapi pravim sama:
    Prokuhana voda sa soli toliko da bude slano kao suze + koja kap limuna,
    ili čaj od kamilice + ta sol + koja kap limuna.
    Obje varijante mogu i bez limuna.
    Nama pomažu.
    Nadam se brzom odčepljenju

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jedino se fiziološke može špricati neograničeno,ostalo nikako!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma znam ja da se toliko Operila ne smije davati, zato se i brinem, ali što da radim kad mi ne može disati na nos, pa radi toga ni spavati?!

Nije mi palo na pamet da bi joj sluznica mogla biti natečena kao reakcija na propolis :shock: , znam joj ga špricati na prvu sumnju prehlade i nos joj se uopće ne zaštopa, ali probat ću ga izbaciti iz upotrebe slijedećih par prehlada pa ću vidjeti kako će se tada nos ponašati.
    Inače sam bila sva sretna otkako sam otkrila taj propolis za špricati u nos, jer su mi prije svako malo bili na antibioticima, ona radi grla, on radi bronhitisa, i u brisevima bi im redovno bile neke beštije. Ovako čim bih vidjela da nosevi cure, da se kiše ili kašlje, odmah bih počela s propolisom u nos i grlo, i NIKAD se to ne bi razvilo u neku upalu praćenu temperaturom, i za par dana bi prošlo. Otkako smo prije godinu i pol izvadili mandule, samo mi je jednom T. pio antibiotik, što osim vađenju mandula mislim da mogu zahvaliti i propolisu, jer npr. moj nećak s kojim se druže svakodnevno i kojem su također izvađene mandule, kad pokupi virus kad i oni obično razvije teži oblik boleštine od njih, a ponekad završi i na antibiotiku.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iz vlastitog iskustva ZNAM da Operil kapi ili sprej (whatever) stvaraju ovisnost ako se dugo koriste.Ja sam na žalost koristila Operil par godina svakodnevno i pouzdano znam da zbog toga sada imam problema sa tahikardijom!Isto tako Operil kapi su jedine koje imaju nkei sastojak oxymetazol (ili slicno) dok druge kapi za nos to nemaju, zato su i tako djelotvorne.Meni nisu pomagale nikakve, ni Eferdin ni nista, samo Operil,fakat nisam mogla bez njega, toliko mi je bio zabetoniran nos, ali tocno to,nema sluzi, nista, valjda od otecenosti sluznice od silnog koristenja.Kada sam bila na brisu nosa, u biti su se cudili kako mi je nos u relativno dobrom stanju s obzirom na svakodnevno koristenje kapi godinama.I onda sam zavrsila na hitnoj radi tahikardije koja nije htjela prestati, lezala tamo 12 sati i uz sve to jos uvijek mislila na Operil jer nisam mogla disati.Naravno,na hitnoj su mi rekli da NISTA ne smijem uzimati, samo su mi dali fiziolosku.Te noci kada sam dosla doma jedva sam disla i kroz usta,a kamoli na nos, sanjala o Operilu,ali kako me bilo strah da opet ne zavrsim na hitnoj,nekako sam se kontrolirala i tu noc provela budna u polulezecem polozaju da lakse disem i kada sam to prebrodila, slijedeci dan je bilo sve u najboljem redu, normalno sam disala i skuzila da mi Operil vise ne treba.Pravi ovisnik!
    Sada Operil (jer stvarno jedino on pomaze) koristim sada kada mi je stvarno jaaako gadno, jednostavno me strah!Zato, stvarno OPREZNO s Operilom.A fizioloska, rekli mi doktori na hintoj da to mogu koristiti svakodnevno kada god pozelim, cisto higijene radi.Tako da od fizioloske nema straha!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imaš pumpicu za nos koja se priključi na usisivač? Ako kapaš nos, a ne čistiš ga djetetu često, slaba korist od kapanja. m. je sad prehlađena (7 mjeseci) i koristimo aspirator (taj koji se priključi na usisivač) 7-8 puta dnevno + još i mehanički 2-3 puta.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, kapi nisu za odštopavanje nosa, nego za sprečavanje upale, i treba ih stavljati u posebnom položaju - nosnica koso nad uhom, a odštopati ga treba mehanički (veća djeca ispuhivanjem nosa, manja DOBROM pumpicom).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ah, žurim i pišem, naravno da nije prehlađena 7 mjeseci nego IMA 7 mjeseci.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja takvu zaštopanost riješim fiziološkom koju uštrcam špricom. ne koristim nikad operil i slične kapi.
    a najviše mi pomaže nasjeckana kapula zamotana u gazu i ostavljena kraj šeficine glave. odštopa joj nos bolje nego ikakva "vodica". :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj, bilo bi najbolje prestati bilo sto stavljat u nos neko vrijeme i samo ga puhati ili cistit pumpicom, jer postoji velika sansa da si sve to zapravo ti zakuhala stalnim lijevanjem ovoga il onoga.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A jeste li išli kod otorinca? Da joj se nije opet povećala treća mandula?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj nely prvotno napisa
    Jedino se fiziološke može špricati neograničeno,ostalo nikako!
    ni ona ne smije neograničeno...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Cuj, bilo bi najbolje prestati bilo sto stavljat u nos neko vrijeme i samo ga puhati ili cistit pumpicom, jer postoji velika sansa da si sve to zapravo ti zakuhala stalnim lijevanjem ovoga il onoga.
    istina,moguće je...svi se samo brinu za taj nos...pokušajte sebi stalno nešto kapati...a svi napravimo s***e stalnim kapanjem...pogotovo fiziološkom...njom se kapa samo prije čišćenja nosa...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, to sam čula da treća mandula može ponovo izrasti, samo nisam mislila da bi mogla tako brzo :shock: . To bismo baš mogli i provjeriti, a možda nam otorinac da i kakav pametan savjet za to začepljenje.
    Nama je baš otorinac rekao da ne šparamo na fiziološkoj, kad su bili mali i nisu znali ispuhivati rekao je da im špricom ili kapaljkom obilno ulijevamo u nosnice više puta dnevno. Osim što će im istjerati sluz, navlažit će sluznicu ako je suha i iziritirana, i nije uopće spominjao da bi se s fiziološkom moglo pretjerati, tako da bih te Gago molila da napišeš zašto se ne smije neograničeno, to mi je skroz novo saznanje.
    Naravno da im ja i inače ne špricam fiziološku 'neograničeno', nego samo kad su prehlađeni, što recimo bude sveskupa 4-5 puta dnevno kroz 5-6 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •