Prvo da se vratim na ovo
Nekako mi se čini da je mentalitet žena sa Balkana upravo da šute i trpe i rintaju nadajući se nečem boljem,stray_cat prvotno napisa
živeći za tamo neku neodređenu ljepšu budućnost.
Baš zbog toga, mislim da mi se prebacuje što nisam izvolila da živim kao i do sad i snalazim se kako znam.
Npr. rodica mi priča kako je neka njena kolegica ŠIZILA sa svojim mužem, djeca su bila mala, ona je giljala za sve,
od privatnog biznisa, kuće, djece, do njenih/muževih i svih ostalih potreba i poslova,
dok se njen muž ponašao kao pubertetlija, samo mu je bilo do izlazaka, utakmica isl.
E sad, meni se priča o tome kako je ona šizila, pregurala težak period i kako je sad kao bolje, zašto i ja ne pokušam.
Mislim, zašto?
Da li je normalno da žene u brak uđu sa nekim koga tek treba obikovati, odgojiti ili preodgojiti da bi bio dobar?
Da li je ijedna od vas dobila "kompletnog" pripadnika muškog roda ?
Da li su muževi dobri samo ako ih žene takvima naprave? ( ne kažem da nema istine u tome, al ipak...)
Elem, vidim da mi se u jednu ruku prebacuje zbog moje odluke,
u drugu ruku vidim da i sama mislim na taj "balkanski" način inače ne bih imala ovih nedoumica.
I po običaju uvijek mislim da je u meni problem. Da bi MM bio bolji da sam ja znala bolje,
da bi nam život bio sređen da sam ja znala da se organizujem,
da bi kuća bila urednija da sam ja znala raditi brže,
da bi mi dijete bilo, da ovo, da ono...
Samopouzdanje ... 0 bodova.
MM tome nije kriv, imala sam ja problema s tim od ranije. Iskreno.
Ja tek sad izgrađujem svoje samopouzdanje.
Ali zar nema svako od nas pravo da bude slab? Bar nekad ili u nečem?
I zar to daje za pravo onoj drugoj strani da tu slabost iskorištava na ružan način?
.....
mama courage hvala ti za ovu izjavu, baš mi je bila pravo olakšanje i apsolutna je istina.mama courage prvotno napisa
![]()
Do sad se nije desilo da sam ga odbila u bilo kojem momentu a da je vezano za njihovo viđanje.
Slobodan je u svakom momentu da dođe, da mu večeru, stavi ga na spavanje,
vikendom izlaze u grad, muzej, gdje god.
Zna mu dnevni raspored, kad je klopa kad je spavanje, i to je ono što tražim da ispoštuje, nikakvih drugih uslova nemam.
I sa tim nema nikakvih problema.
Meni je očito problem u meni samoj - dok shvatim da nisam loša osoba zbog želje da se rastavim.