-
Kratka oskudna menstruacija-problem?
Na sto moze upucivati kratka menstruacija i moze li se/mora nesto po tom pitanju poduzimati?
Ova menstruacija mi je trajala npr. 2 dana,i bila je "vodenasta",pa sam pomislila da su mozda pukle ciste koje sam imala. Neznam jel se to uopce tako ocituje :?
Sto mislite?
-
-
Smijem pitat zasto je topic premjesten?
Ovu temu sam stavila namjerno na Prije zaceca,jer se tamo "vodim". Pokusavamo zatrudnjet,a mislim da su kratke menstruacije mozda prepreka tome,zato sam tamo i stavila temu.
-
A gdje je topic premjesten?
To me zanima jer i ja imam jako kratke, oskudne (ali jako bolne) menstruacije. Tokom svih godina pretraga, iako bih svaki put to naglasila, niti jedan doktor se nije oko toga zabrinuo. Mislim oko kratkoce..
Hormonska slika mi je normalna.
Ako neko ima vise informacija kratke menze/problemi sa zacecem neka mi javi.
Hvala.
a
-
-
pardon, nisam htjela reci "zamarala" vec da se nisam informirala o simptomima prilikom pokusavanja zaceca...ili kako god vec se to kaze :/
-
Nina, a da nisi trudna? Jesi napravila test?
Kad sam ja ostala trudna s Andrijom, dobila sam M na vrijeme, samo je bila puno slabija od normalne, pa sam nakon 4-5 dana ipak napravila test, koji je bio pozitivan.
-
curke ja imam isti problem pa da započnemo opet s ovom temom da li neko zna čime se može posttići krvarenje kod oskudnih menstruacija
-
kolko imaš godina,
meni su zadnje jako oskudne, ali ja imam podosta godina
-
Osoblje foruma
Od kada su oskudne? Jesi li imala kakvu operaciju (kiretažu, carski)?
-
Dosla sam samo vidjeti u cemu je problem?
Ja skoro pa oduvijek imam kratke i oskudne menstruacije. Prvi dan kapa, drugi curi, treci gotovo... Da ne mjenjam ulozak mogla bi cijelu proci s ravno 2.
Uvijek sam to smatrala blagoslovom 
Btw, zatrudnila bez problema.
Jesi se mozda skinula s pilule? Meni je tako krenulo od kad sam ih prestala piti. Inace mi je pilula sve preroštala, prestali bolovi, smanjilo se krvarenje, tocno u dan mi dolazi sad vec skoro 10 godina od kad je ne pijem...
-
Evo i mene sa istom brigom.
Pre porodjaja sam imala obilne M, trajale po 8 dana, prva 3-4 dana poplava.
Posle porodjaja olaksanje, dosta manje obilne, no sad posle skoro 3g dve poslednje bas, bas oskudne. Cak radila test na trudnocu, jedna trajala dva dana, pa prekid, pa opet nesto malo dva dana, a druga tri dana + dva dana samo braon trag.
Sta uopste mogu biti uzroci?
-
Imam 25 godina ,moj problem je slijedeci oskudne menstruacije koje traju do dva dana.Krv je gusta i tamnija nego obicno.To se desava vec tri godine ,isla sam ginekologu uradila UTZ,papa test,hormonalni status vise puta.Doktor kaze sve je uredu,a ja uskoro planiram bebu i plasim se svega ovog sto me deprimira svaki mjesec u isto vrijeme.
Hormoni 3 dan ciklusa REFERENTNE VRIJEDNOSTI U FOLIKULARNOJ FAZI
LH 3,9 1,6-10,2 U/I
FSH 6,68 3-12 U/I
Prolaktin 283,3 53-320 µU/ml
Progesteron 0,704 0,2-0,9 ng/ml
Estradiol 56,64 30-50ng/ml
Testosteron 0,315 <0,9µg/L
hormoni 13 dan.ciklusa doktor je rekao na ultrazvuku da je vidio po sluzi da je nastupila ovulacija (pa tako vam pisem ovulacijsku fazu)
LH 86,44 13,0-83 U/I
FSH 19,22 8-22 U/I
Prolaktin 231,5 200-390 µU/ml
Progesteron 0,758 (ne pise ovulacijska samo ostale faze u ref,vrijednostima,Folikularna 0,2-09 ng/ml, Lutearna 3,0-30 ng/ml,Postmenop.<25ng/l )
Estradiol 356,2 150-450ng/l
Testosteron 627 <0,9 µg/L
-
Cini mi se takodjer da rijesenja nema.Ni doktori ne znaju sta je upitanju,ali jako se bojim za plodnost.Uzrok oskudnih menstruacija moze biti :hormoni stitne,spolni hormoni,genetika,anoreksija,poremecaj sportske trijade,stres ja sam sve istrazila osim sportske trijade to cu uskoro nalazom gustine kostiju moze se to utvrditi.Ako netko ima informaciju savjet ili bilo sta nek pise jer ja sam ocajna...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma