Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Bolovanje zbog mobbinga - koja plaća?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Bolovanje zbog mobbinga - koja plaća?

Na bolovanju sam zbog seksualnog i pshičkog zlostavljanja na poslu pa me interesira da li imam pravo na punu plaću (u koju ulazi stimulacija)? Danas sam uložila tužbu te za 8 dana ovaj idiot bi trebao biti suspendiran dok se slučaj ne riješi. U ponedjeljak idem odvjetniku i tužim tvrtku. Negdje sam pročitala da imam pravo na puni iznos plaće dok proces traje i dok slučaj nije riješen.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ono što sam ja saznala u Udruzi mobbing, postoji taj članak 30. Zakona o radu oji govori o zaštiti dostojanstva i zaštiti od bilo kakve vrste uznemiravanja. Ukoliko daš prigovor u skladu s njim i u roku od 8 dana stanje ne popravi i ako pokreneš postupak na sudu, imaš pravo biti doma i raditi uz punu plaću. Međutim, za sada još nema sudske prakse, ja sam upozorena da ukoliko se ne dokaže da je poslodavac kriv, može se desiti da se moraju vratiti sve plaće plus kamate plus sudski troškovi.

Na bolovanju ti je normalno bolovanje do 42 dana, kasnije 4250. meni je to 85% plaće.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno mobing

draga iridana, sretno u borbi sa zmajevima, ovako ti stoji u zakonu: "naknada u 100% iznosu njegove plaće u prethodna 3 mjeseca neposredno prije nego je započeo bolovanje, pripada zaposleniku kada je na bolovanju zbog profesionalne bolesti ili ozljede na radu."

mobing bi se trebao tumačiti kao ozljeda na radu, ali nemam iskustva s tim pa ti detaljnije ne mogu protumačiti.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala vam cure! Jučer poslijepodne sam bila kod direktora i predala mu tužbu. Samo je vrtio glavom i nije mogao vjerovati. Danas dolaze ostale dvije svedokinje kod njega predati izjavu. Jedna je još uvijek tamo zaposlena i nju je pomalo strah da ne izgubi posao te sam rekla direktoru da ju mora malo ohrabriti jer mi je i sama priznala da ne želi ostati bez posla, na što je ovaj rekao da se nema zašto brinuti. Ova druga djevojka je odlučila sa mnom ići do kraja. U ponedjeljak idem kod odvjetnika pa vam javim novosti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme, strašno

držim palčeve da sve doguraš do kraja. svaka čast na hrabrosti i ustrajnosti

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    ajme, strašno

držim palčeve da sve doguraš do kraja. svaka čast na hrabrosti i ustrajnosti
    moram Bogu zahvaliti što mi je MM veliki stup potpore, a iza mene stoje još ove dvije cure i direktor i jedan od najboljih pravnika u Hrvatskoj (koji je jako dobar sa MM).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iridiana, drz se

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    iridiana, drz se
    X