Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: stambena št. - ističe ugovor

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno stambena št. - ističe ugovor

Ovaj mjesec mi je zadnja rata stambene reiffeisen štedionice.

Zna li netko kako to ide s isplatom? Trebam li ići tamo, nešto urgirat ili oni to automatski isplaćuju na tekući? I da li netko zna kolliko vremena to traje dok se ne dobi ta lova?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

I ja uplatila zadnju ratu. Nažalost lova će biti tek pred kraj slijedeće godine, zato što država tada uplaćuje DPS.

Tako blizu, a tako daleko....

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

molim???? :shock:

nadam se da to nije istina! Mislim oko aj DPS daju tada, ali ostatak??

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije godinu dana, kad je nama istekla, na kraju smo dosli potpisati papire o raskidanju (redovnom) ugovora, kopirali su mi karticu tekuceg i u veljaci mi je lova bila na tekucem. Zajedno sa svim poticajima i kamatama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: stambena št. - ističe ugovor

Citiraj Sun prvotno napisa
    Ovaj mjesec mi je zadnja rata stambene reiffeisen štedionice.

Zna li netko kako to ide s isplatom? Trebam li ići tamo, nešto urgirat ili oni to automatski isplaćuju na tekući? I da li netko zna kolliko vremena to traje dok se ne dobi ta lova?
    Zar nisi dobila poštom obavijest da ti ističe štednja te ponudu za kredit nakon isteka štednje? Uglavnom, imaš neki rok dokad možeš podnijet zahtjev za kredit, a ako nisi planirala ići u kredit, nazovi ili odi kod njih (ustvari, ne vjerujem da to možeš preko telefona) i traži lovu...

I pitaj ih što je s DPSom za 2007., to država isplaćuje naknadno, to bi isto trebala dobit, samo je pitanje dal će ti dat ranije ili kad štedionica dobije lovu od države...

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je istekla lani, dobila sam obavijest da ističe, otišla u poslovnicu stambene i potpisala neke papire, isplatili mi čitav iznos već 3.1. skupa s poticajem na tekući kunski račun.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala vam puno na odgovorima!
    ništa mi nije stiglo još doma, ali sad bar znam proceduru

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Država malo kasni s poticajima, ali u roku 2-3 tjedna nakon što zatražiš svoje nofce (službeno se to valjda zove raskid ugovora o stambenoj štednji) dobit ćeš svoje uplaćene nofce plus kamate plus do tada uplaćene poticaje. Mislim da ti se na štednju poticaji isplaćuju svaka tri mjeseca za proteklo tromjesečje, tako da će ti za maksimalno tri mjeseca sjesti i ostatak poticaja.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Država malo kasni s poticajima, ali u roku 2-3 tjedna nakon što zatražiš svoje nofce (službeno se to valjda zove raskid ugovora o stambenoj štednji) dobit ćeš svoje uplaćene nofce plus kamate plus do tada uplaćene poticaje. Mislim da ti se na štednju poticaji isplaćuju svaka tri mjeseca za proteklo tromjesečje, tako da će ti za maksimalno tri mjeseca sjesti i ostatak poticaja.
    Audrey, kriva informacija. :/

Najranije do kraja veljače naredne godine (2008.g.) svaka stambena štedionica, prema odredbama Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje, sastavlja popis svojih štediša koji su sukladno Zakonu ostvarili pravo na DPS u prethodnoj godini (2007.g.). Kada se taj popis dostavi u MF (zaključno sa 28.2.2008.), MF ga uspoređuje, ispravlja itd itd sa popisima ostalih štedionca, prijavljuje eventualne greške, reklamira itd itd, te kad se konačno taj popis zgotovi i prihvati, ide su u postupak isplate DPS-a. Kad će biti isplaćen ovisi o državnom proračunu. DPS za 2006.godinu isplaćen je tek početkom 11 mjeseca 2007 (u 100% iznosu).
    No prethodnih godina se znalo dogoditi da MF uplaćuje DPS u dva ili tri navrata.

Sun, što se tiče završetka štednje. Moraš znati da svaki ciklus štednje završava sa zadnjim danom u mjesecu, jer sve štedionice obrađuju ugovore u tzv. mjesečnim obračunima. Tako da tek kad prođe mjesečna obrada (obično u prvih par dana narednog mjeseca za prethodni, izuzev prosinca, gdje obično traje kojih desetak dana), mogu se znati statusi svakog ugovora.

Tebi toplo preporučujem, da negdje oko sredine siječnja 2008.g. svratiš u neku poslovnicu svoje štedionice, da vidiš u kojem su ti statusu ugovori te da se dogovoriš što ćeš dalje.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam svježa iskustva s istom štedionicom (RSŠ) i zadnju sam uplatu imala prošle godine u 12. mjesecu. Tek sam prije par dana potpisala raskid ugovora (jer prije nisam smjela), oni ga provode s 31.12., a rekli su mi da će mi novci sjesti na tekući u toku siječnja 2008. Da bi raskinula ugovor mora proći PUNIH pet godina od sklapanja. Znači, ako si ga sklopila na 5 godina u prosincu 2003, možeš ga raskinuti u prosincu 2008.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovaj mjesec ću uplatiti zadnju ratu što znači da je prošlo pet godina. Potpisala ugovor u prosincu 2002.

Ti si onda valjda plaćala unaprijed, ja plaćam mjesec za mjesec..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam baš ljuta na njih. Prošle godine smo dignuli kredit od 700 eura sa stambene samo da bi uopće dobili mogućnost da dobijemo poticaje, jer da ga nismo digli isplatili bi nam samo našu lovu. E sad, iako poticaji koji nisu uplaćeni dijelom pokrivaju tu ooooogromnu svotu kredita od 700 eura, nismo mogli to prebiti kad država uplati, već smo morali uplaćivati mjesećno dio ot tog kredita kako nam ne bi zaračunavali kamete....

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kina prvotno napisa
    Ja imam svježa iskustva s istom štedionicom (RSŠ) i zadnju sam uplatu imala prošle godine u 12. mjesecu. Tek sam prije par dana potpisala raskid ugovora (jer prije nisam smjela), oni ga provode s 31.12., a rekli su mi da će mi novci sjesti na tekući u toku siječnja 2008. Da bi raskinula ugovor mora proći PUNIH pet godina od sklapanja. Znači, ako si ga sklopila na 5 godina u prosincu 2003, možeš ga raskinuti u prosincu 2008.
    i nama su ovako objasnili.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš me ovo interesira jer u siječnju prolazi 5 godina štednje u Wustenrott st. šted. Nisu nam poslali još nikakvu obavijest, poslali su samo nove uplatnice za cijelu 2008. g.
    Ne želimo više štedjeti, a ono što smo uštedjeli bismo htjeli natrag. Ne mislimo dizati kredit.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Baš me ovo interesira jer u siječnju prolazi 5 godina štednje u Wustenrott st. šted. Nisu nam poslali još nikakvu obavijest, poslali su samo nove uplatnice za cijelu 2008. g.
    Ne želimo više štedjeti, a ono što smo uštedjeli bismo htjeli natrag. Ne mislimo dizati kredit.
    Mi smo tamo imali na F.. Bez problema smo dobili nofce, s time da svaka štedionica ima ideje šta s novcima dalje. Kako smo mi u međuvremenu ušli u kredit, a bome ni stambenu nismo plaćali zadnje dvije godine, uspjela sam izbjeći tu priču, a šta dalje. Isplata je unutar 2 tjedna, ako ne i kraće

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kina prvotno napisa

U istoj banci ja sam ga lani raskinula sigurno prije 31.12. i dobila sam i sve poticaje i kamate, a isplaćeno mi je 02.01.2007. - provjerila sada na e-zabi. E sad ne znam jel ima veze što sam ja čitave rate plaćala odjednom, a ne mjesečno.
    I dalje uplaćujem na mamino i tatino ime i došla mi je obavijest da mi ističe 3 godine, ali ako ne dižem kredit nego samo raskidam štednju da nemam pravo na poticaj, pa sam produžila obje do 5 godina. Sada sam platila, ali sljedeće godine ću drugu polovicu godine biti na državnoj milosinji od 2500 kn, pa se sve bojim kako ću prije Božića skucati 10 t kn.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    ja imam samo pozitivna iskustva s njima...
    a već sam 3 štednje podigla... ali moraš biti svjesna da isplata DPS-a ne ovisi o štedionici, nego o državi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •