Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Ponovo piški u gaće!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Ponovo piški u gaće!!

Cure moje pomagajte. Ja sam doslovno očajna. Moj Neven se ljetos kao odviknuo od pelena, , znala mu se dogoditi koja nezgoda ali uglavnom je govorio da mu je sila. A sada , od prije negdje mjesec dana, konstantno piški ponovno u gaće . Jedno vrijeme je govorio da mu je sila barem vani, ali sada više neće niti to. Jednostavno piški u gaće, možete misliti ljepote kad smo vani. Ja više ne mogu, valjda me lupaju i hormoni, očajna sam, stalno perem, nemam gdje više ni sušiti taj veš, ŠTA DA RADIM!!! Da li je to zbog moje trudnoće. Danas sam totalno puknula, rasplakala sam se od muke pred njim a on se samo smije i viče daj mi sokić Pomoć

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad se on popiski kako ti reagiras? Tj. kako se ponasas kad ste vani, a kako kad ste doma?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa u ovih mjesec dana smo prošli sve, jedno vrijeme uopće nisam reagirala, pa je njemu postalo valjda smješno izjavljivati da je opet malo mokar, pa sam mu govorila da to ne rade dečki već bebe. Sad on ponavlja da to ne rade dečki ali da on voli biti mokar. Jučer sam stvarno počela vikati. I rasplakala se od muke, pa mi je dijelio puse. Šta da radim danas? Da mu obučem gačice i uopće ne reagiram kad se popiški, da ga ispitujem da li mu je sila ili da mu stavim pelenu :? Danas su mi se malo smirili živci, a i praznici su pred nama pa će muž biti doma. Kako da reagiramo!

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ariens, vani sam se stvarno izbezumila, bili smo u šetnji daleko od kuće a on sav mokar. Rekla sam mu da je to stvarno sramota, bile su male susjede vani ali mi smo samo projurili kraj njih i išli se presvući pa se rasplakao. Rekla sam mu da je to zato što je piškio u gaće i da to više ne radi pa će se ići igrati. Sve je obečao i jučer ponovo još gore. Ima li neko ideju, gdje griješim :/

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa
    Rekla sam mu da je to zato što je piškio u gaće i da to više ne radi pa će se ići igrati.
    Mislim da on to ne radi namjerno. I da ga ovako nečim plašiš i ucjenjuješ, a on si ne može pomoći.

Kad smo prestali s pelenama, znalo se desiti da se K. popiški. A prije toga sam je upozoravala (skužilo se da joj je sila) a ona je bila sva zaigrana i tvrdila da ne treba piškiti. Ili bi došla k meni i rekla kako joj je malo pobjeglo. Ili se samo ispiškila i došla da je presvučem.
    Par puta sam se malo izgubila i "naljutila", odnosno... neke druge stvari su me izživcirale i naljutile pa nisam skroz smireno reagirala. Al eto, učim... i kad bi joj se desilo pitala bi je "pobjeglo ti je?" i nadodala "nema veze, ljubavi. sredimo to za čas, pa to je samo malo mokre odjeće."

Kužiš, njemu se sigurno ne sviđa biti mokar i ispišan, pogotovo ako ga uspoređuješ tad s malom bebom. Treba mu potpora. Ok, desilo se, može li ti objasniti, ti ZNAŠ da je to slučajno, da se trudi. Zajedno ćete rješiti "problem" (mada ne mislim da je to stvarno problem). Svakom se desi.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sanja, znači da ga ne vraćam nikako u pelenu. Misliš da stavim malo živce na odmor i presvlačim ga. Jer jučer ni jednom nije tražio, presvukla sam ga 5 ili 6 puta. Da samo šutim i nastavim dalje :? Daj mi samo reci kako reagirati vani, samo nositi tonu odjeće. Joj, trenutno se osječam u pat poziciji. Hvala vam svima na mišljenju, dajte mi čim više savjeta, zar se to nije nikome događalo prije nas, mislite li da je to reakcija na bebu, tj. trudnoću. Idem ga sad obući, opet gačice pa ću vidjeti kako će teći dan.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da on više ne govori ni da je mokar, uopće ne traži da ga presvučem. Bojim se da će se još razboliti!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda ne govori da je mokar jer se boji da ćeš se naljutiti.

A pelena... zašto ga ne pitaš jel bi radije pelenu ili gaćice? Možete kad idete van staviti pelenu ako to želi (mada mislim da je ovo samo privremeno i da ga ne treba stavljati u pelenu, jer ćete imati ponovno odvikavanje).

Prije šetnje ga nemoj naljevati tekućinom. Probajte se dogovoriti da prije izlaska sjedne na kahlicu i proba piškiti. Ne ono.. MORA, već možda te inspirira.. Sjedi malo, zabavljaj ga nečim, pričaj mu.. Ako se popiški pohvališ ga, ako ne.. zaključiš da mu ipak nije bilo sila, al super što je probao.
    Reci mu da i ti prije nego ideš van odeš do WCa, da ne bi putem tražila mjesto gde piškiti.

Odjeća za van - smisli nešto što brzo presvučeš. Ne stavljaj mu npr bodi da ga ne presvlačiš cijelog, već da mjenjaš "samo" gaćice, čarape, hlače..

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ok, pokušati ću smiriti živce, danas nećemo ići van pa ću vidjeti kako će ići. Javiti ću razvoj situacije.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dok se ja ukljucim vec je sanja74 sve napisala

Citiraj mamaineven prvotno napisa
    pa je njemu postalo valjda smješno izjavljivati da je opet malo mokar, pa sam mu govorila da to ne rade dečki već bebe.
    - a to da mu je malo pobjeglo - nakon toga bi trebao normalno ici piskiti inace ce mu opet malo pobjeci pa opet ... jer se ni nije popiskio do kraja.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Podižem temu!
    Mamaineven, i ja sam u sličnoj situaciji. Ne samo da smo uskladile termine i prvog i drugog djeteta, nego imamo i slične probleme. Luka je nedavno počeo tepati (inače čisto govori od kada je progovorio), stalno govori da je on mala bebica. Prije 6 mjeseci odviknuo se je od pelena, i piški i kaka u školjku za WC, unatrag nekoliko dana je počeo oboje obavljati u gaće.
    Iskusne mame, da li je to zbog trudnoće, i kako se ponašati u takvoj situaciji?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zaboravila sam napisati da uopće ne prijavljuje nezgodu, niti se zabrinjava oko toga. Ne smeta mu što je mokar do papučica, a ako mi i želi pokazati da se je popiškio ne kaže to riječima, nego se gura oko mene i tepa. Ja ne vičem na njega, ali tako sam tužna i stalno mu ponavljam da je on već veliki dečkić, a ne mala beba.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage mame, toplo preporučam da za početak odete kod liječnika kako bi se isključile eventualne upale i slične stvari. Isto, s odlaskom kod liječnika, stavit ćete problem na prioritet 1 i dijete će to skužiti. I skužit će da je i dalje jako važan i da je sve oko njega važno i da braco i sestrica nisu tako velika konkurencija.

Moj je počeo mokriti kad se seka rodila a isto je bio skroz bez pelena. Svi su me uvjeravali kako je to na psihičkoj bazi, kako je pod stresom i slično. Dok ultrazvuk mjehura nije otkrio zadebljanje stijenke zbog čega nije mogao normalno zadržati mokraću preko noći. Nakon 6 mjeseci terapije sve je kao gumicom izbrisano. I sav je sretan jer može ići spavati kod prijatelja....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je i Nera radila nedavno (odviknuta sa 18 mj)
    obično kad je i prehlađena , onda znamo i otići na WC s lažnom uzbunom .. valjda više dijete ne razlikuje lažnu od prave uzbune
    dan-dva u prehranu joj dajem sušene brusnice i sve se normalizira

a nedavno ju uhvatilo traženje granice: koliko dugo može trpjeti a da se ne popiša
    pogotovo ako se igra

pa sam ja (blesava ja) rekla da čučne kad krene, pa je ona shvatila da je ok popišati se na pod ako si čučnuo
    pa hajde da ispravim i to : objašnjavanje, objašnjavanje ..... :
    - joj, sad je pod šporki, pa sad ga moram obrisati (pomogne i ona ) pamoramo se presvlačiti , pa moramo prati robu ... a kad odeš na WC onda je bolje jer nemamo toliko posla
    - ja bih htjela da pišaš u WC, jel može? pod nije za piškiti , onda je mokar pa se možemo poskliznuti i pasti
    ...
    koliko muke zbog moje trenutne gluposti

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako sam i ja Lani rekla kad smo došle na wc u restoranu: eto, sad možeš piškiti (misleći pritom: sad smo na wc i sad ću te skinut), a ona (tad dvogodišnjak) se iste sekunde popiškila po podu. Pa sam to brisala

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moram podići temu...očajna sam!!!
    Piki smo skinuli dnevnu pelenu pre 6 meseci, sa njenih 20. Noćnu još nismo, jer se pre spavanja nasisa i napije vode, a kada smo pokušavali da je budimo da se ispiški, toliko je vrištala i bacala se što je budimo, da smo uskoro odustali i zadržali noćnu. Ipak, jedno je vreme ona govorila posle sisanja i nalivanja vodom da bi piškila, pa bi je stavljali, a onda je i to prestala.
    Što se tiče dnevnih situacija, bilo je vrlo promenljivo-prvo je u kući bila bez nezgoda, ali nije htela napolju ni da piški ni da najavljuje. Zatim se to promenilo, pa je više nezgoda imala doma nego vani. Sledeći period je bio divan, suve gaćice po ceo dan, niko je ne podseća i ne pita, sama traži......a već mesec dana unazad totalni užas
    Pre nego što nastavim, samo da kažem da smo se uvek trudili da iskuliramo nezgode, da ne vičemo i kritikujemo je jer je ipak mala, da je hvalimo i nagradjujemo kad god bi na vreme signalizirala.
    Pokušavamo da razumemo ovu regresiju i da se iskuliramo, ali nam to sve lošije ide....beba je stigla pre 2,5 meseca i jako je zahtevna, danju malo spava i vrišti kada nije na rukama. Uprkos tome, Pikin dnevni ritam uglavnom se nije promenio, bebu strpam u sling pa se igram, šetam i čitam sa Pikom kao i ranije. Ali, ona odjednom više nije onako kooperativna kao ranije, mnogo je nervoznija, počela je sa tantrumima na javnom mestu, i sa popišavanjem. Pitamo je kad vidimo da se pipka i steže nogice, ona kaže-neću.....i posle pola minute se popiški......sedi pored noše i pere zube, gleda u nošu i -popiški se......izadjemo vani, ponudimo jedno drvo, drugo drvo, preformulišemo pitanje sa "hoćeš li da piškiš?" na "da li ti se piški?"-opet odbije i posle par metara samo stane i gleda nas....bez reči. Evo već se par puta desilo da mi prasnemo na nju posle takvih situacija, pa se posle pojedemo od muke....ili joj pripretim da neće dobiti da siki pre spavanja ako se opet upiški....pa da je sika tužna što ona piški u gaće.....ne vredi
    Zašto li to radi? Zbog bebe? Zbog revolta prema nama jer oseća podeljenu pažnju? Da li joj šteka pišanje jer joj se govor trenutno jako dobro razvija (a zar ne bi u tom slučaju trebalo da ima manje problema sa iskazivanjem želja i potreba)? I šta da radimo? Kako da se ponašamo...kako da se iskuliramo od kritika i vikanja? Imamo li mi prevelika očekivanja (tj. pretvaram li se ja to u svoga oca )?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da ipak reagira na bebu, to je velika promjena, bezobzira na ustaljen ritam. Kako pomoči, ne znam. Vjerojatno, treba normalno reagirati, bez uzrujavanja, vikanja i ići dalje kao da se ništa nije dogodilo. Ali tu će ti se iskusnije cure javiti.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Takodjer mislim da je vecina ovih regresija izazvana prinovom, I kod nas osjecam velike regresije od kada cekamo drugu bebu.
    Nazalost nemam savjet kako to rijesiti

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo celo se pre podne igramo,bebu sam samo nekih pola sata pridržala dok je bila budna, a onda se opet sa njom igrala svega što je želela. I nisam je htela zapitkivati da li joj se piški,samo sam u jednom trenutku, kada sam naslutila da joj se piški, rekla- mila, ovde ti je blizu noša, ako ti bude trebala. A ona će meni - M. već piškija. I naravo, gaćice malo mokre......

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    Takodjer mislim da je vecina ovih regresija izazvana prinovom,
    X

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MarikaPika, pa ljeto je, obuci maloj haljinicu a u gaćice stavi neku krpicu od frotira ili pola tetre. Kad idete van ponesi par gaćica i krpica za rezervu. To se jako brzo presvuče, a ne strada ostala roba. I samo budi kul i čekaj da prođe faza. Kad joj pobjegne, samo je najnormalnije presvuci i to je to.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imali smo i mi takvu fazu regresije, samo do dana današnjeg nismo utvrdili što ju je uzrokovalo. U našem slučaju nije bilo prinove u obitelji niti bilo kakve promjene u životnom tempu. I prošlo je nakon nekog vremena. Vjerujem da mi je bilo puno lakše kulirati oko piškenja u gaće s njim samim nego vama s malim bebama pride koje zahtijevaju svoje... Ali stvarno se smireno reagiranje pokazalo kao najbolja taktika. S tim da sam ga ja uz to stavljala na tutu (ili vani vodila zalijevati drvo ) u nekim vremenskim razmacima u kojima sam znala da se inače popiški, tipa svaka dva-tri sata, i on bi se svaki put popiškio. To je isto pomagalo da se između ne popiški u gaće. U svakom slučaju je to manji bed sad kad je vani toplo, nama se sve to skupa događalo po zimi :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    S tim da sam ga ja uz to stavljala na tutu (ili vani vodila zalijevati drvo ) u nekim vremenskim razmacima u kojima sam znala da se inače popiški, tipa svaka dva-tri sata, i on bi se svaki put popiškio. To je isto pomagalo da se između ne popiški u gaće. U svakom slučaju je to manji bed sad kad je vani toplo, nama se sve to skupa događalo po zimi :/
    to ja radim već brat bratu godinu dana

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, ne znam sta bi ti rekla. znam kako ti je, prosla sam kroz slicno. znam i koliko ljuta mozes biti.

ali moram ti reci da ta ljutnja na nju nije dobra, sto vjerojatno znas i sama. malo je to ponizavajuce za dijete. tko ustvari zna sta je njoj i sta ona hoce reci. ja sam se grizla ziva sto sam mu povremeno znala izgovoriti neke ruzne rijeci. uvijek bi mu se kasnije ispricavala .

moj prijedlog je da potpuno pustis bilo kakva nastojanja da joj ukazes gdje joj je nosa ili wc, i da ju neko vrijeme uopce ne pitas za to. eee, znam, treba zivaca za to, jasno mi je. kad ju presvlacis, samo joj napomeni da ti smeta sto piski u gace i da si tuzna/ljuta zbog toga. nista vise ni manje. pa vidi kako ce ici. mozes joj eventualno spomenuti da ti kaze kad mora na wc. pa ako kaze super, ako ne--jbg, drugi put. cuj, trebas se oboruzati tonom zivaca, ali isplatit ce se, bit ces zadovoljnija svojim reakcijama, a i Pika je vrijedna toga. sretno

aha, samo da napomenem--trening cini cuda za zivce. koliko danas imam vise strpljenja, koliko se brze iskuliram.. sva sam ponosna na sebe. umjesto da mu kenjam 5 minuta za nesto, ja odkenjam jednu-dvije recenice i tak se nekak skuliram. nekad se trudim da ne odreagiram odmah, nego sa zadrskom od par sekundi. ili da naglo pomislim na nesto drugo. moze se, pocni odmah trenirati, sigurno ce se isplatiti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj, znam kako ti je...
    kod nas nije bilo vezano za bebu, jer je to radila ova mlađa
    pisala sam o tome
    samo odjednom je prestala tražiti wc
    pa smo prvo bili skroz skulirani, a poslije nekog vremena ti već dojadi pa se nekad ljutiš na nju- a to nije dobro

potpisujem mikku i pomikaki: skuliraj se totalno, utuvi si u glavu (paše mi ova riječ ) da to nije ništa strašno, da je ljeto, da ne moraš skidati puno robe

mirno je presvuci, bez pretjeranog objašnjavanja i vođenja do wc-a

ja sam bila na rubu da vratim pelenu nakon nekog vremena i sva sreća, njena teta (iz vrtića) me odgovorila

ajde sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Imali smo i mi takvu fazu regresije, samo do dana današnjeg nismo utvrdili što ju je uzrokovalo. U našem slučaju nije bilo prinove u obitelji niti bilo kakve promjene u životnom tempu. I prošlo je nakon nekog vremena. Vjerujem da mi je bilo puno lakše kulirati oko piškenja u gaće s njim samim nego vama s malim bebama pride koje zahtijevaju svoje... Ali stvarno se smireno reagiranje pokazalo kao najbolja taktika. S tim da sam ga ja uz to stavljala na tutu (ili vani vodila zalijevati drvo ) u nekim vremenskim razmacima u kojima sam znala da se inače popiški, tipa svaka dva-tri sata, i on bi se svaki put popiškio. To je isto pomagalo da se između ne popiški u gaće. U svakom slučaju je to manji bed sad kad je vani toplo, nama se sve to skupa događalo po zimi :/
    x

Isto kod nas, traje još od Božića :/ , trudimo se biti cool, ali ponekad nam baš ne ide...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam baš bila ponosna na Nađu jer su nam se nezgode proredile na jednu u 5-6 dana, a onda je opet krenulo zapišavanje. Baš sam bila njoj ništa nisam govorila, ali sam znala tu i tamo MMu, mami ili nekome se požaliti na to pred njom ili dok se ona kao igra (a sluša sve, stalno). I najviše me je nerviralo što je ona izgledala da je baš briga, kad se upiški smeje mi se. To me je BAŠ nerviralo.
    Trudila sam se da je presvučem bez ikakve frke, pitanja i podpitanja, nekad bih je bez iakkvog komentara o zapišavanju presvukla, i vozi dalje.
    Puno mi od njih očekujemo, još su one male i ja sad gledam na to sa pozitivne strane da nam je i ovo vreme bez pelena veliki uspeh a normalno je da imamo regresije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo još jedne mame sa "skustvom" na datu temu.
    Pružam podršku i jedini savjet koji imam je da ne očekuješ da će ta faza brzo proći, jer kad nemaš prevelika očekivanja onda se i ne razočaraš i pucaš često.
    Kod nas traje, pa evo već šest mjeseci, moram priznati da je posljednje vrijeme bolje, bude nezgode u nekih dva, tri tjedna i onda to ona objasni kako je nešto radila (čitala knjigu) i "iznenada sam se popiškila". Uz to doda : "nema veze, mama će presvući i oprati robicu" .
    Sada sam dosta skulirana, ali tijekom prethodnih šest mjeseci sam prošla sve moguće faze više puta, i presvlačila bez riječi i reakcije, i ljutila se, i vikala, i ćutala, i par puta totalno puknuta plakala pored nje. Mislim da je to bilo najgore, jer bi me onda dijete zagrlilio i reklo : "Nemoj mama brinuti, ploći će"
    A uzrok nisam uspjela skužiti. Da, i ja sam trudna, promjene koje su uzrokovane trudnoćom su : prestanak dojenja u drugom mjesecu trudnoće i prestanak nošenja nakon amniocinteze, ali moja cura nije pokazivala da joj te promjene nešto posebno smetaju. Prestala sam raditi, bila sa njom više, posvećivala joj svaki svoj trenutak ..... Ne znam.
    Istina je što su rekle cure prije, ipak su oni tako mali.
    I ja sam bila na rubu da vratim pelene, pa nisam. Samo sam investirala u hrpu gaća i hlača.
    I na kraju, ono što sigurno znam to je, da je za moju curu odlazak na piškenje i kakanje pravi gubitak vremena. Kada je nečim zaokupljena, vidim je da se stiska, ali nema boga da bi priznala dok se ne upiški.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •