Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Prijava djeteta i sve potvrde koje trebaju

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Prijava djeteta i sve potvrde koje trebaju

Drage moje, nedavno sam počela popisivati šta mi je sve potrebno od potvrda razno-raznih da ostvarim sva djetetova i naša prava:
    - za rodni list djeteta
    - za nov. naknadu za vrijeme porod. dopusta
    - za jednokratnu nov. pomoć za opremanje novorođenčeta (i na nivou države i grada)
    - za dječji doplatak
    - za pravo na priznavanje staža u prvoj godini djetetovog života
    Kada sam pozbrajala sve potvrde koje moram izvaditi pao mi je mrak na oči. Kod prijave djeteta moraju biti oba roditelja, tako da ćemo mi morati nositi dijete u siječnju po kojekakvim šalterima i izlagati ga virusima gripe i prehlade.
    Molim vas, vi koje već imate iskustva sa svime time, dajte nama nekakav savjet: kako najlakše odraditi taj dio posla?
    Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i mi smo skupa sa bebačom sve obavljali....ona spavala fino umotana u autosjedalici..isto je bilo jako hladno ,ali kaj se mora ..mora se..i niš joj nije bilo,a mi fino sve obavili

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo prije rođenja djeteta napravili pisanu izjavu (i ovjerili je kod javnog bilježnika) kojom opunomoćujem MM-a da sve to obavi sam, bez mene.
    Malo su ga čudno gledali u matičnom uredu, ali prihvatili su. Ja nisam morala ići ni po jedan jedini dokument osim - štedne knjižice HPB (ali koliko čujem, oni više nemaju monopol na porodiljne naknade).
    Ne bih se toga sama sjetila, nego mi je to predložila jedna prijateljica koja je bila trudna u isto vrijeme i napravila je istu stvar. I isto tako je funkcioniralo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •